Klasszikus magyar gulyásleves
hirdetés
Ez a leves olyan gazdag, hogy tényleg nem kell hozzá más! Utána készítsünk palacsintát, nudlit vagy vargabélest.
Hozzávalók:
hirdetés
-
2 ek mangalica zsír (vagy libazsír)
-
2 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db paprika
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db paradicsom
-
1.5 kg marhalábszár (fartő, pofa vagy comb)
-
3 teáskanál fűszerpaprika (vagy több)
-
2 db babérlevél
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 közepes db zeller
-
2 db pasztinák
-
6 közepes db sárgarépa
-
4 közepes db burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
7 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 késhegynyi só
-
4 l víz (kb.)