Könnyed citromos receptek
hirdetés
A nagy melegben mindenki vágyik valami után ami kellően lehűsíti a szervezetet. A citromos ételek és italok tökéletesen megfelelnek erre a célra. Ezért is most elhoztunk nektek néhány könnyed finomságot melyekkel a melegben is könnyedén lehűtheted magad.
Az első egy nagyon ínycsiklandozó citromos-mascarponés torta mely könnyedségével és enyhén savanykás izével belopja magát mindenki szívébe. A mascarpone helyett tehetünk bele joghurtot is, így a joghurt még könnyedebbé krémesebbé teszi a tortát. Először elkészítjük a torta alját, ehhez szükségünk lesz 15dkg kekszmorzsára, 10 dkg margarinra, és egy fél citromhéja reszelve. A kekszet és a vajat/vagy margarint összegyúrjuk, majd belereszeljük egy citrom reszelt héját. Ezt egy kapcsos tortaformába tesszük, a kezünkkel belenyomkodjuk. Amíg a krém elkészül, a hűtőbenállni hagyjuk.
hirdetés
A krémhez a következő alapanyagok kellenek: 25dkg mascarpone, 175 g joghurt, 1 ek cukor, 2 citrom leve,1 citrom reszelt héja, 2.5dl tejszínhab, 1 csomag zselatinfix, díszítésnek fél citromot szeleteljünk fel és ha van otthon citromfű az is jól jön. A krém elkészítéséhez kövessük a lépéseket: A mascarponét és a joghurtot reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti cukorral alaposan kikeverjük, majd beletesszük a két citrom levét is.A habtejszínt habosra verjük, és a zselatinfixet a leírás alapján hozzáadjuk. A mascarponés és a tejszínes keveréket összekeverjük, majd az egészet a tortaalapra kenjük, és a hűtőben pár óráig állni hagyjuk.Citromkarikákkal és citromfűvel és/vagy mentával díszítjük.
Mindenki szeretni fogja ezt a receptet, hiszen könnyed nagyon finom, és az elkészitéséhez sem kell sok idő és sok alapanyag. Nyári időkben ez az egyik legjobb választás ha desszertet szeretnénk csinálni.
Azoknak akik nem szeretnek a melegben sütögetni, de mégis meg akarják a családot lepni valami finomsággal ajánljuk a következő receptünket, melynek készitése nagyon egyszerű és nem igényel sokmindent.Először is gyűjtsük össze a hozzávalókat: 25dkg babapiskótát, 450g tejfölt, 5 dl hulala, 1 citromhéjat reszelve, majd a citromnak a levét, 12 ek porcukrot, 1 csomag vaniliás cukrot, 1 csomag zselatinfixet, és diszitésnek jöhet szintén a szeletelt citrom. Nézzük hogyan is készül el ez az egyszerű torta: A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az egyik citrom reszelt héját és levét. Hozzákeverjük a zselatinfix felét is.A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinfix másik felét is beledolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet.Citromszeletekkel és levélkékkel díszítjük. Majd hogy jól összeálljon egy éjszakára betesszük a hűtőbe, másnap már fogyasztható is.
Befejezésnek hoztunk nektek egy hűsitő citromszörp receptet is melyet kortyolgatva kellően lehül majd a testetek is. Nincs is ásra szükséged csak 2 bögre citromfűlevélre, 2kg cukorra, 2l vizre, 2 citromra, 5 dkg citromsavra. Elkészitése is nagyon egyszerű: A citromfűleveleket jól átmossuk.A felkarikázott citromot, a vizet és a mentát/citromfüvet beletesszük egy fazékba, és egy napra hűvös helyre tesszük.Másnap beletesszük a cukrot és a citromsavat, és felforraljuk.Ha kész, leszedjük a tetejéről a citromot és a leveleket, és üvegekbe öntjük. Ezután meleg takarók közé, száraz dunsztbarakjuk az üvegeket kihűlni. Ahogy kihült már fogyaszthatjuk is egy kis ásványvizzel vagy ahogyan szeretjük.