Könnyű reggeliötlet: rukkolás-fetás paradicsomsaláta
hirdetés
Könnyed reggeli lehet bármelyik nap. Gyors és finom előétel is egyben, vagy sült/grillezett húsok mellé köretként is felszolgálhatjuk. A salátát megszórhatjuk 1-2 ek. pirított fenyőmaggal is.
Hozzávalók:
hirdetés
- 25 dkg koktélparadicsom
- 50 g rukkola
- 100 g feta sajt
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
- olasz fűszerkeverék ízlés szerint
- 0.5 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A paradicsomokat kettévágjuk. A fetát kb. 1 cm négyzetekre vágjuk. A rukkolát megmossuk, majd salátacentrifugába tesszük, és megpörgetjük, durvára vágjuk. Az ecetet egy kis befőttes üvegbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, fűszerkeveréket, sót, borsot és a cukrot. Fedelét rácsavarjuk, és jól összerázzuk. A dresszinget a salátára locsoljuk, és lazán összekeverjük.
Forrás: Nosalty