Laktatós, favágó leves
hirdetés
Egy igazán gazdag, tartalmas leves, ami nagyon jól jön a hűvös, őszi-téli szezonban. A neve mindent elárul, a favágók előszeretettel fogyasztották a munkanap végeztével.
Hozzávalók:
hirdetés
- 70 dkg sertéshús
- 1 db gombakonzerv
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 közepes db sárgarépa
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 db tojás
- 10 dkg finomliszt
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel. Amikor minden megpuhult, besűrítjük liszttel elkevert tejföllel. És hozzáadjuk a csipetkét, amit a tojásból és a lisztből kavarunk ki.
Forrás: Nosalty