Magyaros répafasírt, nem csak vegánoknak
hirdetés
Érdemes kipróbálni burgonyafőzelékkel is, de önmagában is garantált a siker, hamar el fog fogyni.
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 nagy db sárgarépa
- 1 közepes db cukkini
- 1 tk só
- 1 közepes db lilahagyma
- 120 g zabpehelyliszt (darált zabpehely is jó)
- 1 ek majoranna
- 2 ek füstölt pirospaprika
- 1 ek mustár
- 1 ek lenmag
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 150 g zsemlemorzsa
- 8 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
- Reszeljük le a sárgarépát és a cukkinit, szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni kb. 15 percet. Kissé megereszti a levét, ekkor az a dolgunk, hogy jó alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
- Egy tálba helyezzük vissza a kifacsart zöldségeket. Keverjük hozzá a zablisztet, lenmagot, olívaolajat és a fűszereket.
- Alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk a masszából golflabda méretű kis golyókat.
- Forgassuk meg a golyókat zsemlemorzsában, majd felforrósított olajban süssük őket aranybarnára.
- Mi burgonyafőzelékkel találatuk. De salátával vagy bármilyen más körettel is nagyszerű étel.
Forrás: Nosalty