Málnás krémtorta
hirdetés
Málnás is, krémes is egyszóval nagyon isteni íze van a málnás krémtortának! Már a gondolatra is megindult a nyálelválasztásunk, kezdjünk is hozzá nyomban!
HOZZÁVALÓK:
hirdetés
- 8 tojás
- 6 dkg vaj
- 12 evőkanál cukor
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 kiskanál sütőpor
- 8 evőkanál liszt
- (Krémhez) 8 dl 30%- os habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 6 evőkanál vaníliás porcukor
- 20 dkg friss, megmosott málna
ELKÉSZÍTÉS:
I.
- A tojásokat válasszuk ketté!
- A sárgákat a vajjal, a cukorral, a citromhéjjal keverjük össze, amíg ki nem fehérednek!
- Adjuk hozzá a sütőport, a lisztet!
- Verjük kemény habbá a fehérjéket és azt is adjuk hozzá!
- Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg a tésztát! Kb. 20- 25 perc alatt sül meg közepes lángon.
II.
- A habtejszínt a habfixálóval együtt verjük fel kemény habbá!
- Keverjük hozzá a vaníliás porcukrot!
- A kihűlt piskótalapot hosszanti irányban vágjuk a felénél ketté!
- Az egyik lapot kenjük meg a felvert tejszín felével és szórjuk meg 15 dkg málnával!
- tegyük rá a másik lapot és kicsit nyomkodjuk meg!
- Ezután tegyük rá a megmaradt habot és diszítsük a maradék málnával!
A piskóta sütésénél régi jó tanács: 15 percig semmiképp ne nyissuk le a sütő ajtaját, mert összeesik és nem jön fel szépen a tészta! S úgy tudjuk ellenőrizni, hogy rendesen megsült - e, ha egy darab tiszta seprűből kihúzott ciruval beleszúrunk a közepébe. Ha még ráragad a tészta, akkor sületlen, ha szépen leválik, akkor már jó.
A málnás krémtorta egyébként kb. 2 óra alatt készíthető el és az itt írt adag nagyjából 20 szeletet tesz ki. A málna mellett egyébként gyakran kevernek a habba áfonyát vagy feketeszederrel is megbolondítható. Persze akkor már nem igazán csak málnás krémtorta, de úgy is érdemes kipróbálni, aki szereti kevernia színeket és az ízeket.
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
Paprikakrémleves egyszerűen!
Könnyű és puha túrógombóc
Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
Elindult az Országos Bortúra!
Édes Valentin-nap egészségesen





















