Mangós-citromos csirkecombok
hirdetés
Ha egy kis újításra vágyunk a megszokott sült csirkecomb helyett...
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 ek olívaolaj
- 5 db csirke felsőcomb
- 1 közepes db mangó
- 0.5 citromból nyert citromlé
- 1 dl alaplé
- 0.5 dl fehérbor
- 2 szál kakukkfű
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük. Az olívaolajat felhevítjük, és oldalanként 5 perc alatt megkapatjuk a csirkét. A mangó felét felkockázzuk, pürésítjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, alaplevet, kakukkfűszálakat és a bort, majd még egyszer összepürésítjük. A combokat egy tűzálló tálba helyezzük, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a mangós pürével, és 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Kivesszük, a combok tetejére teszünk citromkarikákat és a maradék mangót, és még 10 percig grillezzük.
Forrás: Nosalty