Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával
hirdetés
Az osztrák kasespatzle felturbózott változata roppanós baconnel és karamellizált hagymával.
Hozzávalók:
hirdetés
- 4 db tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 35 dkg finomliszt
- 2.5 dl tej
- 25 dkg bacon
- 2 közepes db vöröshagyma
- 20 dkg ementáli sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 2.5 dl tejföl
Elkészítés:
- A tojást feltörjük, sózzuk, borsozzuk, és enyhén felverjük.
- A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojásokat, és kicsit elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és kidolgozzuk. 20 percig állni hagyjuk.
- Közben felcsíkozzuk a bacont, és roppanósra sütjük, majd kivesszük, és a visszamaradt zsíron, kis lángon 10 perc alatt karamelizáljuk a csíkokra vágott vöröshagymát.
- Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, beleszaggatjuk a galuskát, és félretesszük.
- Hozzákeverjük a sült szalonnát és hagymát, majd belekeverjük a tejfölt, a reszelt ementáli 3/4-ét, és a reszelt füstölt sajtot. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal, és 10 percre betesszük 200 fokra előmelegített sütőbe.
- Kivesszük, és azonnal tálaljuk.
Forrás: Nosalty