Palacsinta különlegességek
hirdetés
A palacsinta mindig nyerő étel a gyerekek számára és a felnőttek számára is egyaránt. Hoztunk néhány tippet, hogy ne csak a megszokott palacsintával tudd megkínálni a családod, próbáld ki ezeket is.
Csinálj zöldséges palacsintabatyut, egyszerre finom és tápláló is az egészségnek is. Ehhez szükséges hozzávalók: A palacsintához kell: 350 ml tej, 2 db tojás, 150 ml víz, vagy szódaviz, 250 g liszt, olaj. A töltelékhez pedig: 2 db sárgarépa, 200 g zöldborsó, só, bors. A Mártáshoz pedig: 300 ml tejszinhab, 150 g trappista sajt, só, bors, édes paprika. A Snidlinges tejfölhöz 150 g tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 marék snidling és só. Elkészítését 5 lépésben tudjuk leírni. Mutatjuk hogyan is készítsük el. Keverjük simára a tejet a tojást, a szódavizet, a lisztet. Pihentessük a tésztát 30 percig, majd kiolajozott serpenyőben egyesével süssük ki a palacsintákat.A töltelékhez pároljuk puhára a meghámozott, felaprított répát, valamint a borsót, majd sózzuk, borsozzuk meg.A mártáshoz melegítsük meg a tejszínt, és kevergetve olvasszuk meg benne a lereszelt sajtot. Ízesítsük sóval, borssal, majd tálalás előtt szórjuk meg paprikával.A snidlinges tejfölhöz keverjük ki a tejfölt a meghámozott, lereszelt fokhagymával, a finomra aprított snidlinggel és egy kevés sóval. Tálalás előtt tegyünk a palacsinták közepére 1-1 evőkanál tölteléket, majd formázzuk mindegyiket batyuvá, és rögzítsük fogpiszkálóval. A mártást és a snidlinges tejfölt külön kínáljuk hozzá.
hirdetés
A csőben sült fahéjas vaníliás palacsintának sem fognak tudni ellenállni ez garantált. Ehhez szükségünk lesz 350ml tejre, 2 db tojásra, 150 ml szódavízre, 250g lisztre, olajra. A töltelékhez kell porcukor, őrölt fahéj. Az öntethez pedig: 100 ml tej, 1 db tojás, 1 evőkanál kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor. Elkészítése és tálalása nem bonyolult. Keverjük ki a tejet a tojással, azután adjuk hozzá a szódavizet, majd szitáljuk bele a lisztet. Habverővel dolgozzuk össze, pihentessük 30 percet, majd kiolajozott serpenyőben egyesével süssük ki a palacsintákat.A kész palacsintákat töltsük meg fahéjas porcukorral, tekerjük fel, majd két rétegben egymásra fektetve helyezzük olajjal kikent hőálló tálba.Az öntethez a tejet keverjük ki a tojással, a kristály- és a vaníliás cukorral, majd öntsük a palacsintákra. Süssük a 170 fokos sütőben kb. 20 percig. Tálaláskor szórjuk meg a palacsinták tetejét fahéjas porcukorral.
A diós almás rakott palacsinta is ellenállhatatlan. Ehhez kellesz: 500 ml tej, 2 db tojás, só, 2 evőkanál kristálycukor, 250 g liszt, 1 evőkanál olaj, 4 darab alma, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 darab citrom, 200 g darált dió, 200 g sárgabaracklekvár. Mutatjuk, hogyan készítsük el ezt a finomságot: A tésztához keverjük simára a tejet a tojásokkal, 1 csipet sóval, a cukorral és a liszttel. Serpenyőben forrósítsunk el az olajat, és süssünk ki rajta 10 db palacsintát a szokott módon.Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki, a húsukat reszeljük lábasba. Adjuk hozzá az őrölt fahéjat a citrom kifacsart levével együtt, és közepes lángon pároljuk addig, amíg az össze levét el nem fövi.Rakjunk félre egy kevés diót és lekvárt. Osszuk el az almás keveréket, továbbá a többi diót és lekvárt 3-3 db palacsintán.Helyezzük azokat egymásra, fedjük be az utolsó tésztával, majd simítsuk rá a maradék lekvárt, és szórjuk meg a megmaradt dióval.Süssük a süteményt a 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig, végül vegyük ki, és hagyjuk kissé hűlni.
Próbáld ki te is melyik palacsinta különlegesség ízlik a legjobban.