Paradicsomos káposzta sütőben
hirdetés
Remek köret melléje a rizs vagy a burgonya, amennyiben vegán étrendet követünk. Húsfogyasztóknak pedig fasírtot vagy natúr szeletet ajánlunk melléje.
Hozzávalók:
hirdetés
- 800 g káposzta (1 kicsi csúcsos káposzta)
- 60 dkg koktélparadicsom (több színű)
- 1 nagy fej lila hagyma
- 4 db babérlevél
- 8 szem fekete bors
- 1 ízlés szerint só
- 1 kávéskanál köménymag
Elkészítés:
A kis fej káposztát – nálam egy kicsi csúcsos káposzta volt raktáron – a torzsa résznél keresztbe bevágjuk, hogy belül is puhuljon kissé, majd forrásban lévő sós, egész borsos, babérleveles, köményes vízbe tesszük úgy 10 percre főni. Közben egy nagyobb sütőtálat olíva olajjal meglocsolunk, erre tesszük a színes, felezett paradicsomokat és a szeletelt lilahagymát. A káposztát 4 részbe (de lehet több szeletbe is) vágjuk, és a paradicsomok között csinálunk helyet neki. A főzővízből öntünk még az egészre egy keveset, és berakjuk az előmelegített sütőbe úgy 20-30 percre sülni, ki mennyire pirultan kedveli, akár rá is grillezhetünk. Frissen tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
Forrás: Nosalty