Paszternákkrémes pirítós sült hagymával
hirdetés
Az őszi-téli zöldségkínálatból az egyik kedvencünk a paszternák. Ezúttal egy gazdag ízű szendvicskrémet készítettünk belőle. Zamatos és aromás paszternák mellett került még bele egy kis római kömény és friss rozsmaring, csak hogy fokozzuk az ízeket.
Friss magos pirítósra kentük, gazdagon megszórtuk salátával, csírával, és a végén megkoronáztuk sült hagymakarikákkal és pirított tökmaggal. Hát nem hangzik istenien?
hirdetés
Hozzávalók:
Paszternákkrém
- 3 közepes db pasztinák
- 3 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring (szárított is jó)
- 1 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
Sült hagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 80 g finomliszt
- 2 csipet só
- 2 dl napraforgó olaj
Összeállítás
- 500 g rozskenyér (4 szelet )
- 80 g margarin (Vénusz Kenőmargarin Magvakkal (szeletenként kb. 2 evőkanál))
- 100 g salátakeverék
- 50 g csírák (retek vagy póréhagyma)
- 5 ek tökmag
Elkészítés:
- Első körben a paszternákot megpucoljuk, felkockázzuk, majd elkezdjük lepirítani olívaolajon.
- Fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, kis római köménnyel és friss rozmaringgal.
- Felöntjük egy kis vízzel, és puhára pároljuk.
- Miután megpuhult a paszternákunk, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
- A kész paszternákot robotgépbe tesszük pürésítjük, majd félretesszük hűlni.
- Amíg a paszternák megpárolódik, addig megpucoljuk a hagymát, felkarikázzuk, picit besózzuk, és megforgatjuk lisztben.
- Amíg hűl a paszternák napraforgóolajban aranybarnára sütjük a hagymát.
- A kenyérszeleteket megkenjük magos kenőmargarinnal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
- Mehet rá egy jó adag a paszternákkémből, szórjunk rá friss salátaleveleket és retekcsírát. Végül pedig koronázzuk meg a sült hagymakarikákkal és a pirított tökmaggal.
Forrás: Nosalty