Rántott ravioli Marinara szósszal
hirdetés
Az amerikaiak néha tényleg képesek olyasmit tenni az európai receptekkel, amitől kicsit megborzongunk: vagy teljesen leírjuk specialitásaikat, vagy imádjuk. Mi természetesen utóbbit éltük ár a rántott ravioli esetében. Ez az extra ropogósra sült tésztabatyu a Missouri állambeli St. Louis egyik specialitásaként mutatkozott be, ahol tökéletes olasz előételként áll helyt az éttermekben.
Hozzávalók:
hirdetés
Tészta
-
600 g finomliszt
-
6 db tojás
-
4 ek olívaolaj
-
2 ek víz
-
2 teáskanál só
-
2 db tojássárgája (kenéshez)
Marharagu
-
3 ek olívaolaj
-
600 g darált marhahús
-
1 közepes db fehér hagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek füstölt pirospaprika
-
1 dl paradicsomlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 teáskanál bazsalikom
-
150 g mozzarella
Marinara
-
4 ek olívaolaj
-
2 nagy db paradicsom
-
600 g konzerv paradicsom (3 db konzerv lucullus koktélparadicsom)
-
1 közepes db fehér hagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál oregánó
-
chili ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál balzsamecet
-
1 ek nádcukor
-
3 szál petrezselyem
Panír
-
500 g zsemlemorzsa
-
15 dkg panko
-
6 db tojás (+ pici tej)
-
200 g finomliszt
-
10 dl napraforgó olaj
Tálalás
-
200 g parmezán sajt
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Tészta