Remek sós rétes: burek
hirdetés
Tökéletes alkalom elkészíteni, ha rengeteg maradék lapul a hűtőben. Kerüljön inkább az asztalra, mint a kukába, nem?
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 csomag réteslap
- 400 g csirkemell filé (bármilyen maradék sült hús)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 100 g spenót (bébi)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 30 g vaj (olvasztott)
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A képen látható bureknál maradék pulled pork húst használtam, de csirkemellből is gyorsan elkészíthetjük. Ehhez vágjuk apró kockákra a csirkemellet. A hagymát daraboljuk fel, majd kevés olajon kezdjük el párolni. Adjuk hozzá a csirkemellet, és közepes hőfokon pároljuk meg.
- Amikor a csirke már átfőtt, adjuk hozzá a spenótleveleket, és pár perc alatt pároljuk meg.
- A réteslapokat válasszuk két részre. Azt a fajtát vettem, amiben 6 lap van, ebből pedig két darab 3-3 lapos tekercset fogunk készíteni.
- A vajjal kenjük át a lapokat. Az eredeti verzióban laponként, a kicsit alakbarátabb megoldásban pedig csak a legfelső lapot kenjük meg az olvasztott vajjal.
- Ezután helyezzük rá egyvonalban a húsos töltelék felét, és szép óvatosan tekerjük fel. Megkönnyíti a munkát, ha a lapokat egy tiszta konyharuhára helyezzük rá, amivel könnyen fel tudjuk görgetni a tekercset.
- Egy körülbelül 24 cm átmérőjű kerek piteformát kivajazunk, választhatunk kicsit kisebbet is. Az egyik tekercset pedig szépen feltekerjük benne, majd a másikkal folytatjuk.
- A tojássárgát elkeverjük a tejjel, és lekenjük vele a burek tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük, és 20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Nosalty