Ricottás-spenótos töltött kagylótészta
hirdetés
Villantós vacsoraötlet, nem csak Valentin-napra! Szaftos ricottával és spenóttal töltött óriás kagylótészta, fűszeres paradicsomszósszal.
Hozzávalók:
hirdetés
A fűszeres paradicsomszószhoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 ek sűrített paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- 3 dl passzírozott paradicsom
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint bors
- 1 ízlés szerint bazsalikom
- 1 ízlés szerint majoranna
- 1 ízlés szerint szerecsendió
A ricottás töltelékhez
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g spenót (bébi)
- 250 g ricotta
- 50 g parmezán sajt
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint bors
- 1 ízlés szerint szerecsendió
- 1 db tojás
Az összeállításhoz
- 150 g kagylótészta (óriás)
- 25 g parmezán sajt
- 3 szál petrezselyem
Elkészítés:
Egy kis lábasban olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük 1 dl száraz vörösborral, néhány percig főzzük, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és fűszereket. Alaposan elkeverjük, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a ricottás tölteléket.
Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a bébispenótot, 3-5 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Egy tálban simára keverjük a ricottát a reszelt parmezánnal, a fokhagymás spenóttal, fűszerekkel és egy tojással.
Az óriás kagylótésztát lobogó, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A tepsibe öntjük a fűszeres paradicsomszószt, majd egy kiskanál segítségével megtöltjük a tésztákat a ricottás keverékkel. A paradicsomos alapra helyezzük a töltött tésztákat, majd lefedve 20 percig sütjük, majd fedő nélkül további 10 percig. Kevés parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Forrás: Nosalty