Ropogós-bundás banán
hirdetés
Reggelire, uzsira vagy desszertnek is kiváló, egyszerű és aránylag gyors bundás banán. Mindenképp érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
hirdetés
- 3 nagy db banán (meghámozva)
- 70 g finomliszt
- 1 dl ásványvíz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 3 ek méz (tálaláshoz)
- 1 ek szezámmag (tálaláshoz)
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a keményítővel, szódabikarbónával, sóval, majd a hideg ásványvizet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. Egy kissé híg palacsintatésztát kell kapnunk. A banánokat felvágjuk, és alaposan beleforgatjuk a masszába. Majd bő, forró olajba tesszük, és aranybarnára sütjük őket. Az olajból kiszedjük, lecsepegtetjük, majd mézzel lecsurgatva és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Forrás: Nosalty