Ropogós-bundás banán
hirdetés
            Reggelire, uzsira vagy desszertnek is kiváló, egyszerű és aránylag gyors bundás banán. Mindenképp érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
hirdetés
- 3 nagy db banán (meghámozva)
 - 70 g finomliszt
 - 1 dl ásványvíz
 - 1 kávéskanál szódabikarbóna
 - 2 evőkanál étkezési keményítő
 - 1 csipet só
 - 3 ek méz (tálaláshoz)
 - 1 ek szezámmag (tálaláshoz)
 - 5 dl napraforgó olaj
 
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a keményítővel, szódabikarbónával, sóval, majd a hideg ásványvizet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. Egy kissé híg palacsintatésztát kell kapnunk. A banánokat felvágjuk, és alaposan beleforgatjuk a masszába. Majd bő, forró olajba tesszük, és aranybarnára sütjük őket. Az olajból kiszedjük, lecsepegtetjük, majd mézzel lecsurgatva és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Forrás: Nosalty
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
                    Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
                
                            
                    
                    Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
                
                            
                    
                    Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
                
                            
                    
                    Paprikakrémleves egyszerűen!
                
                            
                    
                    Könnyű és puha túrógombóc
                
                            
                    
                    Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
                
                            
                    
                    Elindult az Országos Bortúra!
                
                            
                    
                    Édes Valentin-nap egészségesen
                
                    
    
            

        
        
        
        


















