Sajtos-spenótos vegán tortilla
hirdetés
Ha már unalmas a sima vagy a melegszendvics, akkor készíthetünk egy sokkal elegánsabb változatot is. Sőt mi több, vendégváró falatként is megállja a helyét!
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 db tortilla lap (teljes kiőrlésű)
- 180 g tofu
- 1 kis fej lila hagyma
- 100 g spenót
- 100 g sajt (vegán)
- 1 ek növényi joghurt
- 2 ek fűszersó
- 0.5 teáskanál só
Elkészítés:
A tofuról itassuk le a nedvességet, majd hosszában vágjuk vékony szeletekre. Ezután keresztirányban is szeleteljük vékony csíkokra. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymás-zöldfűszeres fűszerkeverékkel és alaposan elkeverjük a tofuval. Olívaolajon megpirítjuk a tofut magas hőfokon kb. 8-10 perc alatt, majd mehet rá a spenót. Addig pirítsuk, amíg a spenótlevelek megfonnyadnak. A tortilla közepét kenjük meg két teáskanál vegán joghurttal, majd szeljünk rá vegán sajtot. A tofus keverékből rakjuk rá a felét, majd még egy réteg sajt. Hajtsuk be a tortillát, ismételjük meg ugyanezt a másik tortillával is. A sütőlapot kókuszolaj spray-vel fújjuk ki, majd mehet rá a tortilla. Kontaktgrillben kb. 5-6 perc alatt készen van, de megsüthetjük serpenyőben is. Ha elkészült félbevágjuk és vegán joghurttal tálaljuk.
Forrás: Nosalty