Szaftos gombás csirke
hirdetés
Egyszerű, gyors vacsora, extra krémes szafttal! Ha marad belőle, a másnapi ebéddel sem lesz gond.
Hozzávalók:
hirdetés
- 70 dkg csirkemell filé
- 4 ek olívaolaj
- 0.5 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 40 dkg csiperkegomba
- 5 dl alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
- 2 ek. olívaolajat felhevítünk egy nagyobb serpenyőben.
- A csirkemelleket oldalanként 8 perc alatt szép pirosra sütjük - nem baj, ha belül még nyers, csak a kérgének legyen színe. Kivesszük a melleket.
- Adunk még két kanál olívaolajat a serpenyőbe, és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. 1-2 percig pirítgatjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
- Mehet mellé a csiperkegomba, amit finoman lepirítunk. Ha kész, felöntjük a fehérborral, majd helyet csinálunk az elősütött csirkemelleknek, és visszahelyezzük őket a serpenyőbe.
- Felöntjük az alaplével, kicsit megkeverjük, majd kis lángon főzzük kb. 15 percig. Nem kell lefedni, hogy a lé kicsit sűrűsödjön, de félidőben egyszer megfordíthatjuk a melleket.
- A tejfölhöz adunk egy merőkanálnyit a léből, kikeverjük, majd visszacsorgatjuk a gombás csirke mellé.
- Rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, egyet keverünk rajta, és elzárjuk alatta a gázt.
Forrás: Nosalty