Színes saláta kesumajonézzel
hirdetés
Nem csoda, ha három napnyi folyamatos evés-ivás után valami könnyedebbre vágyik az ember. Persze ilyenkor sem kell éhen maradni: az alábbi saláta nem terhelő, mégis laktatós.
Hozzávalók:
hirdetés
A salátához: 1 jégcsapretek (kisebb), 1 közepes cékla, 1 kígyóuborka, 1 kápia paprika, 1 közepes édeskömény, 0.5 közepes radicchio, 3 ek olívaolaj
A kesumajonézhez: 100 g kesudió, 100 ml ásványvíz, 1 ízlés szerint só, 2 ek méz, 1 fél citromból nyert citromlé, 1 csokor koriander
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítjuk és nagyobb darabokba vágjuk, az édesköményt és a salátát vékonyabban csíkozzuk. Egy nagy tálban szépen egymás mellé helyezzük őket, hogy nagyon jól nézzenek ki. Egy-két kanál olívaolajjal meglocsolhatjuk, hogy fényes legyen.
A kesudiót vízbe áztatjuk legalább egy órára. Utána botmixer segítségével egy magas edényben ásványvízzel (vagy vízzel) krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a sót, a mézet, a citromlevet, és a mosott korianderleveleket, ezekkel is összeturmixoljuk, és mehet a salátára középre.
Fontos! Csak tálaláskor keverjük össze a hozzávalókat! Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Nosalty