Tejszínes-kapros cukkinifőzelék
hirdetés
Aki imádja a könnyed főzelékeket, és különösen a kaprot, annak kiváló választás lesz ez a zsenge cukkiniből készült étel. A burgonyának köszönhetően pedig jobban laktat, mint egy egyszerű változat.
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 db cukkini (zsenge)
- 2 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 2 teáskanál ételízesítő
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1.5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
- A cukkinit és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük bele egy edénybe. (ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azt szedjük ki)
- A vöröshagymát és a kaprot vágjuk fel apróra, majd szintén tegyük az edénybe.
- Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg az ételízesítővel.
- Addig főzzük, míg a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.
- Ezután tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt. Melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. (ha hígabbra sikerült volna, akkor 1 ek keményítőt keverjünk simára egy pici vízzel, majd csorgassuk a főzelékhez és kevergetve pár pillanat alatt, főzzük sűrűre)
- Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Akár egy egyszerű tojáspörkölt is szuper mellé.
Forrás: Nosalty