Több tucatnyi Michelin-csillago(s)t kapott a Costes Downtown
hirdetés
Ritka pillanat helyszíne volt a Costes Downtown: majd’ 100 mesterszakács szerte a világból, a Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázott a nemrég csillagot kapott belvárosi étteremben.
A Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtow étterem volt a minap a nemzetközi gasztroélet epicentruma: Magyarország legfrissebb Michelin-csillagot kapott étterme adta a díszvacsorát a Bocuse d’Or Europe Budapesten rendezett versenye alkalmából. A meghívottak közt ott voltak a verseny eddigi nyertesei, valamit az idei verseny résztvevői és a zsűri, tulajdonképpen a nemzetközi kulinária legjobbjai, hogy csak néhány nevet említsünk: Serge Vieira, Rasmus Kofoed, Régis Marcon, Patrik Jaros, Léa Linster, Jonas Lundgren, Philip Tessier vagy Gert Jan Raven.
hirdetés
Ekkora Michelin dömpinget ritkán lehet látni egy helyen. Ez olyasmi a gasztronómia szerelmeseinek, mintha a zene világában együtt vacsorázna Bono, Mick Jagger, Madonna, Eminem, Rihanna, Paul McCartney és még egy csomó hasonló kaliberű sztár.
A vacsora menüjét közösen állították össze és készítették el a két Costes étterem Michelin-csillagos séfjei, így Palágyi Eszter, Tiago Sabarigo és Miguel Vieira nemcsak tanúi lehettek az estének, hanem ünnepelt főszereplőkké is váltak. A desszertek elkészítésében természetesen a két étterem cukrászai is kivették a részüket, nekik szintén volt okuk örömre, ugyanis Mártha Róbert, a Ráday utcai Costes főcukrásza és partnere nyerte - a vacsorát megelőző napon zajló - hazai cukrászversenyt, míg a Downtown főcukrásza, Maczák Anna ugyanebben versenyben a harmadik helyet szerezte meg.
Fotók, szöveg: Presspresso