Új kedvenc lehet a litván céklaleves
hirdetés
Egy hideg leves, amit néhány hozzávalóból, gyorsan, főzés nélkül elkészíthetünk.
Hozzávalók:
hirdetés
- 200 g cékla
- 100 g tejföl
- 250 ml író
- 1 db salottahagyma (kicsi)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csipet cukor
- kapor ízlés szerint (a tálaláshoz)
Elkészítés:
A céklát, tejfölt és írót egy mixerbe tesszük és pürésítjük - maradhatnak cékladarabkák a pürében, ha rusztikusabb levest szeretnénk. A salottahagymát finomra vágjuk és a püréhez adjuk. Sóval, cukorral és borssal ízesítjük, majd lehűtjük. Tálaláskor kaporral szórhatjuk meg a levest, főtt tojást kínálhatunk mellé.
Forrás: Nosalty