Zöldhagymás csirkeleves tésztával
hirdetés
Bármelyik hagymaféle elhagyható, de zellert mindenképpen tegyünk bele! Főzhetünk bele vastag udon tésztát, vékony cérnametéltet, de talán a három perc alatt elkészülő, spagettinél egy mérettel kisebb átmérőjű olasz levestészta. Fontos, hogy sok legyen belőle!
Hozzávalók:
hirdetés
A leveshez
- 1 db csirkemell filé
- 8 dl csirke alaplé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db salottahagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 kis db zeller (vagy 4 szál zellerszár)
- 5 db zellerlevél (vagy a már említett 4-5 szál zellerszár szeletelve)
- 0.3 db póréhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg tészta (ízlés szerint)
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 csokor medvehagyma
- 3 db újhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
Elkészítés:
- Az összevágott vörös- és mogyoróhagymát forró serpenyőben hevített olívaolajra dobjuk, pár percig pároljuk, majd jöhet a csirke, só, bors, és további 10 percig pirítjuk.
- Az alaplevet hozzáöntjük, elkeverjük, beledobjuk a pórékarikákat és a zellerkockákat (illetve zellerszár csíkokat), felforraljuk, és csökkentett hőfokon 7-8 perc alatt puhára főzzük a hozzávalókat.
- Még melegen beleszórjuk az aprított zellerzöldet.
- Mindeközben egy külön edényben, sós vízben kifőzzük a tésztát.
- Tálaláskor minden tányér közepére halmozunk egy tésztakupacot, meglocsoljuk forró levessel, és megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, újhagymával, medvehagyma csíkokkal.
- Legyen az asztalon karikázott csípős paprika (zöld, hegyes), gondoljunk azokra, akik szeretik az erőset!
Forrás: Nosalty