hirdetés

Partnereink

A nagy vakcinavita: gyógyít vagy homoszexuálissá tesz?

hirdetés

A nagy vakcinavita: gyógyít vagy homoszexuálissá tesz?

A járvány kezdete óta mindenki Messiásként várta a vakcina érkezését, ma viszont már a magyarok fele nem oltatná be magát. A hatóanyagra múlt hét végéig alig több mint egymillióan regisztráltak, pedig nyolcszor többen jogosultak rá.

Ez a kormány bizonytalan kommunikációja mellett, az oltásellenes mozgalmak számlájára is írható.

hirdetés

Az egyik legelterjedtebb érv a vakcina ellen, hogy a kifejlesztésére nem jutott elég idő. Dr. Tamasi József belgyógyász a járványtagadók legtöbbet idézett szakértője. Szerinte idővel milliók életét veszélyeztetheti az új oltás.

- Azt sem lehet tudni, hogy meddig tart az oltásnak a védőhatása és egyáltalán mennyi mellékhatása lesz. Most lényegében élő oltáskísérletek folynak - magyarázta Dr. Tamasi.

Ezzel szemben a korábbi országos tisztifőorvos szerint nem lehet kapkodásról beszélni.

- 17 évvel ezelőtt kezdték el azt a technológiát fejleszteni, amivel a Pfizer/Biontech és a Moderna vakcináját végül előállították. Itt igazából csak a vírus implementálása ebbe a technológiába volt újdonság - árnyalta a képet Falus Ferenc.

Sokan attól tartanak, hogy bizonytalan eredetű orosz vagy kínai vakcinával fogják beoltani őket, pedig Falus Ferenc szerint ezekből alig pár ezer van a magyar kórházakban. Az pedig teljességgel elképzelhetetlen, hogy egy fiolát átcímkézzenek.

- Az büntető kategóriába tartozna, ha valakinek nem azt adnák be amit mondanak. Az oltásról egy ambuláns lapot is kiállítanak, ennek azért van egy orvosi dokumentációs hitele. Ne tételezzük ezt fel. Ez már tényleg túlzás - nyugtatott meg mindenkit az egészségügyi szakember.

Azt is elmondta: némi irritáció teljesen normális az oltás után, és 100 ezer főből maximum egynél jelentkezhet komoly mellékhatás. Az pedig elképzelhetetlen, hogy valaki a hatóanyag miatt haljon meg.

,,Nyugaton már halnak bele az oltásba"

Nemrég letarolta az internetet a hír, miszerint egy miami orvosnak megállt a szíve néhány órával az oltakozás után. Majd kiderült, hogy a férfi valójában 16 nappal később stroke következtében halt meg.

Egy másik népszerű feltételezés szerint Bill Gates chipeket ültet az emberekbe, hogy befolyásolni tudja az akaratukat. Nemrég egy ,,szigorúan titkosnak" mondott kép is napvilágot látott, amely a chip alaprajzát ábrázolta, majd nemsokkal később kiderült, hogy az igazából egy gitárpedál kapcsolási rajza.

Dr. Tamasi József szerint ez viszont semmire sem bizonyíték.

- A chipezés az nem egy összeesküvés-elmélet. Ott van fenn az interneten ahol az egyik gyógyszergyártó elmondja, hogy egy chip van benne, és azt is elmondja, hogy ez arra van, hogy az adatokat számon tartsák - mondta.

Az elméletgyártás pedig itt nem áll meg. Internetes hittérítők világszerte több helyen az ördög bélyegének nevezték a vakcinát, egy tízezrek által követett Izraeli rabbi, Daniel Asor pedig azt mondta híveinek: az oltástól homoszexuális lesz az ember.

Az igazságot csak az tudhatja, aki már átesett az oltáson. Kemenesi Gábor víruskutató egy online előadáson oszlatta el a tévhiteket.

- Számos expedíción túl vagyok. Szerintem nincsen olyan oltás, amit még nem kaptam meg. Ez az oltás ezek közül a legjobb és a legtisztább. Egy szimpla gyógyszernél is azt kell figyelembe venni, hogy vajon a kockázat azzal, hogy beveszem nagyobb-e mint a megbetegedésé. Jelen esetben a vírus sokkal károsabb lehet, mint az oltás - szögezte le Kemenesi, aki szerint a konspirációs teóriáknak semmi alapjuk sincs.

Persze addig nehéz az észérvek oldalára állítani az oltáselleneseket, amíg minden járványügyi intézkedés mögött egy gonosz háttérhatalmat sejtenek.

Forrás: Euronews

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 05.18.

Ma Erik, Alexandra napja van.

Budapest is bekerült a Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox világturné programjába

Az újranyitást követően elsők között jelentette be, hogy Budapesten ad koncertet a Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox csapata. A világhírű zenészek vá...

  • 2021-05-18 18:21
Ikonikus fogások egy eldugott budai kertben

A MoszkvaTéЯ nem mindennapi helyszínen nyitotta meg az idei szezont, a bisztró ikonikus fogásait májusban a Moné Gardenben találhatják meg átmenetileg...

  • 2021-05-18 16:26
Közel 16 ezer kilogramm száraz tápot adományoztak a SPAR vásárlói a kisállatoknak

Eredményesen zárult az Országos Állatvédőrség Alapítvány és a SPAR Magyarország szervezésében megvalósult kétnapos állateledelgyűjtő akció. 2021. máju...

  • 2021-05-18 15:05
Tárkonyos halgombócleves

Gazdag, tartalmas leves, ami egy-két szelet kenyérrel fogysztva akár főétel nélkül is tümi a pocakot.

  • 2021-05-18 12:55
Ciklon söpör végig Indián

Ciklon söpör végig India délnyugati részénél, az Arab-tengeren. A 140 kilométer per órás sebességet is elérő szél heves esőzéseket és áradásokat okoz....

  • 2021-05-18 10:34

hirdetés

50 év korkülönbség: unokáival együtt nyitott kisboltot a vállalkozó nagymama

Ritka jelenség a mai világban, hogy a különböző generációk igazán jól megértsék egymást. Még a családi vállalkozásoknál sem jellemző, hogy a rokonok 5...

  • 2021-05-18 09:15
Nemcsak nyáron van kullancsszezon, hanem egész évben

Nemcsak nyáron van kullancsszezon, hanem egész évben Nem szabad krémezni, nyomkodni, csavargatni, csak óvatosan meg kell fogni és egy határozott mozdu...

  • 2021-05-18 07:35
A Szűz holnapja nagy hangsúlyt kap! Érdemes felkészülni

Úgy érezheti, hogy emberi kapcsolatai nehéz helyzetben vannak. Ne aggódjon, mert a felhők hamarosan elvonulnak. Lehet, hogy kemény munkát igényel, ezé...

  • 2021-05-17 22:41
Akciós héttel nyit a Lupa

Május 19-től újra megnyitja kapuit, és egy héten át ingyenes belépési lehetőséggel kedveskedik a látogatónak a karibi hangulatot idéző, Európában is e...

  • 2021-05-17 20:18
Nagycsaládosok fürdőszobáit segítik felújítani egy most induló pályázattal

Közös pályázatot írt ki a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a RAVAK Hungary Kft.: a fürdőszoba-felszereléseket gyártó vállalat kádakat ajánl...

  • 2021-05-17 16:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés