hirdetés

Partnereink

A nagy vakcinavita: gyógyít vagy homoszexuálissá tesz?

hirdetés

A nagy vakcinavita: gyógyít vagy homoszexuálissá tesz?

A járvány kezdete óta mindenki Messiásként várta a vakcina érkezését, ma viszont már a magyarok fele nem oltatná be magát. A hatóanyagra múlt hét végéig alig több mint egymillióan regisztráltak, pedig nyolcszor többen jogosultak rá.

Ez a kormány bizonytalan kommunikációja mellett, az oltásellenes mozgalmak számlájára is írható.

hirdetés

Az egyik legelterjedtebb érv a vakcina ellen, hogy a kifejlesztésére nem jutott elég idő. Dr. Tamasi József belgyógyász a járványtagadók legtöbbet idézett szakértője. Szerinte idővel milliók életét veszélyeztetheti az új oltás.

- Azt sem lehet tudni, hogy meddig tart az oltásnak a védőhatása és egyáltalán mennyi mellékhatása lesz. Most lényegében élő oltáskísérletek folynak - magyarázta Dr. Tamasi.

Ezzel szemben a korábbi országos tisztifőorvos szerint nem lehet kapkodásról beszélni.

- 17 évvel ezelőtt kezdték el azt a technológiát fejleszteni, amivel a Pfizer/Biontech és a Moderna vakcináját végül előállították. Itt igazából csak a vírus implementálása ebbe a technológiába volt újdonság - árnyalta a képet Falus Ferenc.

Sokan attól tartanak, hogy bizonytalan eredetű orosz vagy kínai vakcinával fogják beoltani őket, pedig Falus Ferenc szerint ezekből alig pár ezer van a magyar kórházakban. Az pedig teljességgel elképzelhetetlen, hogy egy fiolát átcímkézzenek.

- Az büntető kategóriába tartozna, ha valakinek nem azt adnák be amit mondanak. Az oltásról egy ambuláns lapot is kiállítanak, ennek azért van egy orvosi dokumentációs hitele. Ne tételezzük ezt fel. Ez már tényleg túlzás - nyugtatott meg mindenkit az egészségügyi szakember.

Azt is elmondta: némi irritáció teljesen normális az oltás után, és 100 ezer főből maximum egynél jelentkezhet komoly mellékhatás. Az pedig elképzelhetetlen, hogy valaki a hatóanyag miatt haljon meg.

,,Nyugaton már halnak bele az oltásba"

Nemrég letarolta az internetet a hír, miszerint egy miami orvosnak megállt a szíve néhány órával az oltakozás után. Majd kiderült, hogy a férfi valójában 16 nappal később stroke következtében halt meg.

Egy másik népszerű feltételezés szerint Bill Gates chipeket ültet az emberekbe, hogy befolyásolni tudja az akaratukat. Nemrég egy ,,szigorúan titkosnak" mondott kép is napvilágot látott, amely a chip alaprajzát ábrázolta, majd nemsokkal később kiderült, hogy az igazából egy gitárpedál kapcsolási rajza.

Dr. Tamasi József szerint ez viszont semmire sem bizonyíték.

- A chipezés az nem egy összeesküvés-elmélet. Ott van fenn az interneten ahol az egyik gyógyszergyártó elmondja, hogy egy chip van benne, és azt is elmondja, hogy ez arra van, hogy az adatokat számon tartsák - mondta.

Az elméletgyártás pedig itt nem áll meg. Internetes hittérítők világszerte több helyen az ördög bélyegének nevezték a vakcinát, egy tízezrek által követett Izraeli rabbi, Daniel Asor pedig azt mondta híveinek: az oltástól homoszexuális lesz az ember.

Az igazságot csak az tudhatja, aki már átesett az oltáson. Kemenesi Gábor víruskutató egy online előadáson oszlatta el a tévhiteket.

- Számos expedíción túl vagyok. Szerintem nincsen olyan oltás, amit még nem kaptam meg. Ez az oltás ezek közül a legjobb és a legtisztább. Egy szimpla gyógyszernél is azt kell figyelembe venni, hogy vajon a kockázat azzal, hogy beveszem nagyobb-e mint a megbetegedésé. Jelen esetben a vírus sokkal károsabb lehet, mint az oltás - szögezte le Kemenesi, aki szerint a konspirációs teóriáknak semmi alapjuk sincs.

Persze addig nehéz az észérvek oldalára állítani az oltáselleneseket, amíg minden járványügyi intézkedés mögött egy gonosz háttérhatalmat sejtenek.

Forrás: Euronews

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 07.25.

Ma Kristóf, Jakab napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés