hirdetés

Partnereink

Ma már a fővárosban is keresettek a termelői finomságok

hirdetés

Ma már a fővárosban is keresettek a termelői finomságok

Napjainkban már nem csak a természet közelében élők kiváltsága, hogy friss, organikus, adalékanyagoktól mentes élelmiszereket fogyasszanak. A városiak körében sem pusztán átmeneti trend a “tiszta étkezés”, így egyre többen vásárolják meg az őstermelők kézműves portékáit - ehhez pedig ma már nem kell vidékre utazniuk.

A pandémia óta sokan egész másképp állnak az étkezéshez, mint korábban: általában jellemző, hogy egészségtudatosabbakká váltunk, jobban odafigyelünk arra, mit veszünk, mit fogyasztunk el. Talán ennek köszönhető, hogy még a gazdasági recesszió idején is volt igény a kézműves termékekre - mondja Berecz Péter, a Mindenki Egyenlő Bt. ügyvezető igazgatója.

hirdetés

“Az elmúlt évben megháromszorozódott a vásárlók száma. Amíg sok vállalkozás a csőd szélére sodródott, a kistermelők áruira egyre növekvő igény mutatkozik. Ennek oka lehet az összetevők iránti bizalom, hiszen ha a nagy szupermarketek polcairól vásárolunk, gyakran nem lehetünk biztosak az összetevők eredetét illetően” - mondja Péter.

Ma már széles körben megfogalmazott elvárás kerülni a tartósítószerekkel megpakolt, sok “E-betűt” tartalmazó élelmiszereket, amelyek hosszú távon köztudottan nincsenek jó hatással az egészségre. Egyre többen iktatják ki az étrendjükből emellett a cukros termékeket, és gabonából is előszeretettel fogyasztják a teljes kiőrlésűt.

Ki sem kell mozdulnunk otthonról, hogy az igazi ízeket élvezhessük

“Sokakban az iránt is felébredt fel az igény, hogy a vidéki kistermelőket támogassák. Az ilyen gazdák a fővárosiak számára is a tányérra varázsolják az otthonos ízeket, anélkül, hogy messzebbre kéne utazni értük. Ez látható a budapesti őstermelői piacok népszerűségéből is, elég csak a Lehel térire gondolni” - emeli ki a bolttulajdonos, akinek étterme bezárt a pandémia alatt, így fordult az organikus élelmiszerek árusítása felé.

“Több termelő áruit is végigkóstoltuk, mielőtt döntést hoztunk arról, mit érdemes elérhetővé tenni a budapesti boltjainkban. Az is óriási hozzáadott értéket képvisel számunkra, ha valaki a saját kezével készíti ezeket az ételeket - így például az a néni is, akitől a házi puszedlit szoktuk beszerezni.”

Az Anya éléskamrájában kapható élelmiszereket úgy válogatták össze, hogy ne legyen bennük tartósítószer vagy bármilyen nemű káros anyag. Minden áru minimális, vagy újrahasznosított csomagolásban érkezik, és már ránézésre is kívánatosabb, mint a nagy élelmiszerláncok termékei - mondja Péter, aki saját anyukája tiszteletére választotta az otthonos hangulatot idéző nevet.

Akárcsak a régi vidéki házakban, az éléskamra itt is tele van válogatott finomságokkal: találunk ezek közt mézet, lekvárt, gyümölcsmustárt, őstermelői tejet, vajat, joghurtot, szalonnát és kolbászt, de szörpöt, chilit, kólát és jégkrémet is.

“Szeretnénk, ha az emberek látnák, hogy az ilyen organikus termékek tényleg megérik az árukat a mai világban, ahol nagy kincs az eredetiség. Két üzletünk van: benézhetnek hozzánk a Rákóczi út 47. és a Visegrádi utca 5/c szám alatt is. Extrém hosszú nyitvatartással működünk, tehát ebben is kiálljuk az összehasonlítást a szupermarketekkel” - hangsúlyozza Péter.

Az üzletek kínálata emellett a Wolton és a Netpincéren is elérhető, így ki sem kell mozdulnunk otthonról, hogy az igazi ízeket élvezhessük.

Forrás: akoczka.com

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 10.20.

Ma Vendel napja van.

Már a neten is nézhetőek az Inforg filmek

Az újkori magyar filmgyártás legtermékenyebb független stúdiója, a 10 évig működő Inforg tekintélyes könyvtárának emlékezetes alkotásai a netre költöz...

  • 2021-10-20 18:19
„Swimathon Pécs 2021” - Hat jó ügy, boldog résztvevők, eredményes záróesemény

A Pécsi Közösségi Alapítvány követes adománygyűjtő rendezvénye immár második alkalommal került megrendezésre városunkban, idén végre a Hullámfürdőben....

  • 2021-10-20 16:48
HuGo-val Amerikában, az „56-os úton"

Több mint fél éve követhetjük nyomon az egyre szaporodó, magyar vonatkozású Amerikában lévő helyeket, történelmi, kulturális, gasztronómiai nyomokat a...

  • 2021-10-20 15:24
Ki lesz az év fiatal vállalkozója?

A FIVOSZ 13. alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A fiatal vállalkozók legnagyobb presztízsű magyarországi díjára a 18 és 40 é...

  • 2021-10-20 13:04
Sok pályázati pénz zúdul az agrárszektorra

A 15-20 évvel ezelőtt elkezdődött folyamat, ami eleinte csupán kutatásokban és az egyetemi oktatásban volt téma, mára elkerülhetetlenné vált: muszáj r...

  • 2021-10-20 12:00

hirdetés

Kutyatáp Guinness és magyar rekordot állítottak be

7,8 tonna kutyatáp egy napon belüli adományozásával beírta magát a történelembe a Hungarian Vizsla Inu (HVI) nevű magyar kriptovaluta. A tetemes menny...

  • 2021-10-20 09:41
Igazi őszi különlegességnek számít a rumos-diós gubatorta

A forma eltávolítása után csinos kis tortát tálalhatsz fel. Az asztalról ne hiányozzon az extra porcukros dió és valami folyékonyabb kísérő sem…

  • 2021-10-20 08:00
Michael Caine 88 évesen úgy döntött, visszavonul

A BBC rádióműsorában járt Michael Caine, aki nagy bejelentést tett karrierjével kapcsolatban. Minderről a People számolt be.

  • 2021-10-20 06:17
Csonka András nem akar többé kiszolgáltatott helyzetbe kerülni

Csonka András édesapja nyomdokait követve lett színész, de gyerekkorában felmerült benne, hogy édesanyja szakmáját követi. Az 56 éves színész sok tech...

  • 2021-10-19 22:06
Így lehet kávékapszulából karácsonyfadísz

Kávékapszulából, papírgurigából, műanyaghulladékból vagy akár szép formájú üvegből készült karácsonyfadíszekkel is indulhatnak az óvodák az ország bár...

  • 2021-10-19 20:20

Minden cikk

hirdetés

hirdetés