hirdetés

Partnereink

Szakértelmükkel segítették az E.ON önkéntesei a civil szervezeteket

hirdetés

Szakértelmükkel segítették az E.ON önkéntesei a civil szervezeteket

Korai fejlesztéssel foglalkozó alapítvány, hátrányos helyzetű gyerekeket segítő, illetve kulturális eseményeket szervező civil szervezet, valamint egy színház vett részt az idén az E.ON Hungária Csoport önkéntes támogató programjában.

Az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével 2016 óta megvalósuló E.ON Pro Bono Maraton lényege, hogy az energiacég munkatársai nonprofit szervezeteknek nyújtanak szakmai támogatást különböző területeken, így segítve a pályázókat abban, hogy hosszú távon sikeresebben, hatékonyabban működhessenek. Az idei kiválasztottakkal együtt a vállalat csaknem 30 civil szervezetnek segített az elmúlt években.

hirdetés

„Az E.ON számára a Pro Bono Maraton az önkéntes programjaink ékköve. Ilyenkor abban segítünk, amiben a legjobbak vagyunk: szakértelmünket kínáljuk a pályázó szervezeteknek. Ráadásul mi is rengeteget tanulunk a közös munka során, új élményekkel, nézőpontokkal gazdagodunk, amit a későbbiekben a napi munkánk során is kamatoztatni tudunk” – foglalta össze Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője a program lényegét.

A Pro Bono program két részből áll. A beérkezett pályázatok előszűrését követően a civil szervezetek és az E.ON szakértői átnézik a civil szervezetek elképzeléseit, várakozásait és közösen kitűzik a célokat. A következő, úgynevezett Pro Bono Maraton alkalommal pedig egy egész napon át közösen dolgoznak azon, hogy a civil szervezetek hogyan érhetik el ezeket a célokat, hogyan lehetnek sikeresebbek és működhetnek hatékonyabban. A program esetenként hat hónapos utánkövetésre, illetve vezetői coachingra is lehetőséget biztosít.

„A civil szféra ma még sok esetben azért nem tudja a tevékenységeit professzionálisan működtetni, mert hiányzik a szaktudás ahhoz, hogy hatékonyabbak legyenek. Erre a helyzetre tökéletes válasz az E.ON Pro Bono programja, és nagy öröm számunkra, hogy hatodik éve segíthetünk a rendezvény megvalósításában” - mondta Farkas Emese, az Önkéntes Központ Alapítvány szakmai vezetője.

Az idei programban a következő négy szervezet közérdekű projektjén dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértő csapataival:

BHRG Alapítvány

A szervezet az eltérő fejlődésű gyermekek képességfejlesztését támogatja. Abban kértek kommunikációs segítséget, hogyan tudnák jobban megismertetni az érintett szülőkkel, pedagógusokkal, gyermekorvosokkal az eltérő fejlődés jelenségét, annak korai felismerését, és szakmailag hatékonyabban támogatni a fejlesztéssel foglalkozó szakembereket.

Kontakt Alapítvány

Az 1999-ben alakult alapítvány hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek számára szervez táborokat, nyaralásokat az alsótoldi Toldi Házban. Az elmúlt 6 évben 200 olyan hátrányos helyzetű SNI-s fiatal és családjaik nyaralhattak a pihenőházban, akiknek nincs pénzük kifizetni egy nyaralás költségeit. Az alapítvány a pihenőház önfenntartóvá alakításához kért üzleti segítséget.

Weöres Sándor Színház

A jelenlegi ügyvezető igazgató fél éve vette át a színház vezetését és a problémák felmérése, az érintettek meghallgatása után egy átlátható, dinamikusan működő rendszer kiépítésére törekszik. A színház egy olyan szervezet, ahol annál nagyobb csodák tudnak megszületni, minél szervezettebben működik. Az intézmény vezetői komplex szervezetfejlesztési kérdésben fordultak az E.ON szakértőihez.

Bartók Boulevard Egyesület

Az egyesület célja, hogy a budapesti, XI. kerületi Bartók Béla utat közösségi, kulturális főutcává fejlessze és Bartók Béla Boulevard márkanév alatt integrálja tagjai tevékenységét, törekvéseit, akik prosperáló, élhető, jövőorientált, vonzó hellyé szeretnék tenni ezt a környéket. A szervezet 2014-es megalakulása óta rendezi meg az Eleven Tavasz és Eleven Ősz fesztiválokat. Az egyesület marketing, humán erőforrás és üzletfejlesztési javaslatokat kért az E.ON szakértőitől.

Az energiacégnél komoly hagyományai vannak az önkéntes munkának. Minden évben „Az Év Önkéntese” díjjal ismerik el a legkiemelkedőbb munkatársi önkéntes teljesítményt. 2019-ben, az utolsó járványmentes évben több mint 500 munkatárs, összesen 3000 munkaóra önkéntes munkát végzett. Az E.ON támogató hozzáállását igazolja, hogy a kollégák évente fejenként 16 óra elszámolható munkaidő-kedvezményt is kapnak önkénteskedésre.

Forrás: Avantgarde

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 01.27.

Ma Angelika napja van.

Megszületett Nick Jonas és Priyanka Chopra első gyermeke, béranya hordta ki!

Az énekes és a színésznő béranya segítségével vállalt gyermeket, most született meg a kicsi.

  • 2022-01-25 22:04
Kanye West csinálta Julia Fox borzalmas sminkjét

A rapper most már nemcsak öltözteti, hanem sminkeli is barátnőit. Julia Fox megosztó sminkjét is ő készítette.

  • 2022-01-25 20:48
Valódi időutazásra hív Koltay Anna otthona és gardróbja

Állatmintás műszőrmét, a nagymama csodás püspöklila kabátját, egyiptomi pamutruhát és egy eredeti, Malév légiutas-kísérő szettet is rejt az M2 Petőfi ...

  • 2022-01-25 19:30
Kolbászos-sajtos rakott krumpli

A rakott krumpli egy szuper finom, könnyen elkészíthető és laktató egytálétel, mely változatosan variálható.

  • 2022-01-25 18:06
Micsoda koncert: Dés Lászlóval lép színpadra a világhírű Rhoda Scott

Rendkívüli bejelentéssel lepte meg rajongótáborát Rhoda Scott dzsesszorgonista, a Hammond-orgona királynője. A világsztár szeptemberben a budapesti Do...

  • 2022-01-25 16:41

hirdetés

Megérkezett a Szelíd magyar előzetese

A magyar előzetesével ma debütáló Szelíd című film megkezdte nemzetközi fesztiválútját. Nemes Anna és Csuja László alkotásának világpremierjét január ...

  • 2022-01-25 15:30
Elhunyt Csollány Szilveszter

Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fert...

  • 2022-01-25 13:45
„A családban is ott vannak a szuperhősök”

Kiosztották a Média a Családért-díjakat elismerve azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak. Az 1 millió ...

  • 2022-01-25 12:16
Bekezdett a lakáspiac januárban

Az erős évkezdet általában irányadó az év hátralévő részére, a forgatókönyv várhatóan a tavalyihoz hasonlóan alakul, az első félév várhatóan erősebb l...

  • 2022-01-25 10:02
A Kosnak ma rossz napja van

Lehet, hogy ma nem a szokásos vidám énje dominál. Lehet, hogy rosszabb napja van, de ez teljesen természetes. Ma mindenben kételkedhet, ami az életébe...

  • 2022-01-25 08:29

Minden cikk

hirdetés

hirdetés