hirdetés

Partnereink

Nem elég egy évben egyszer megszeretgetni az ügyfeleket

hirdetés

Nem elég egy évben egyszer megszeretgetni az ügyfeleket

Október vége felé egyre több vállalkozó tervezi a karácsonyi ügyféllátogatásokat. Felmerül a kérdés: az ajándék mellett mit szeretnénk kommunikálni? Langmár Zsuzsa, a Langmár Kommunikáció vezetője hangsúlyozza: azzal nehéz kitűnni, ha egy évben egyszer küldünk egy bort a partnereinknek.

Langmár Zsuzsa szerint a céges kommunikációnak akkor van igazán értelme, ha folyamatos. A lényeg éppen az, hogy az ügyfelek érezzék: rendszeresen gondolnak rájuk, és valóban értékes kapcsolatot jelentenek a cég számára.

hirdetés

„A vállalkozók közül máig sokan hiszik, hogy elég évente egyszer elismerni a legjobb vevőket, vagy küldeni egy karácsonyi üdvözlőlapot. Ez olyan, mintha kipipálnánk egy kötelező kört, de nincs mögötte valódi törődés és gondolat” – mondja a kommunikációs szakember.

A kukában landolhat a levelezőlap

Langmár Zsuzsa hangsúlyozza: sokan nem is gondolnak bele, hogy karácsonykor a cégek dolgozói raklapszámra kapják a hasonló köszöntéseket. Érthető, hogy a tizedik üdvözlőlapot már az „Igazán nem kellett volna!” felkiáltással dobják ki a kukába. A szakember szerint az sem lenne túlzás, ha akár negyedévente meglepnénk a legjobb ügyfeleinket valamilyen apró figyelmességgel.

„A mi küldetésünk a kiváló cégeknek segíteni abban, hogy kimagasló legyen a kommunikációjuk. Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani! Minden szektorban meg kell mutatni, hogy miért vagyunk jobb alternatíva, mint a versenytársaink. Sokkal jobb eldicsekedni az erősségeinkkel, mint a csődbe szerénykedni magunkat. Mi segítünk a cégeknek kiemelkedni a reklámzajból: 2008 óta 1300 cikket írtunk a témában, és 8 ingyenes tanulmány is letölthető a honlapunkról, amelyekből a vállalkozók fejleszthetik az üzleti kommunikációjukat a weben, hírlevélben vagy a közösségi médiában” – mondja.

Minden napra juthat egy jó alkalom

De mégis hogyan lehetne kitűnni a tömegből, hogy a karácsonyi üdvözlőlapunk ne a kukában landoljon? A szakember azt javasolja: találjunk más apropót a kapcsolatfelvételre! Szinte minden napra jut valamilyen világnap, ami egy adott szektor számára fontos, így érdemes lehet ezekhez kötni a kommunikációt. Akár a Halloween vagy a Black Friday is jó apropó lehet.

Remek ötlet még az is, ha a cégünk alapítási évfordulóját, növekedését, sikereit osztjuk meg a partnereinkkel, és az ügyfeleinknek valamilyen meglepetéssel kedveskedünk. Jobb együtt örülni velük a közös sikereknek, mint egyedül gyönyörködni a statisztikákban.

De éppen ilyen jó lehetőség az ajándékozásra a Valentin-nap, az anyák napja, vagy bármilyen alkalom, amikor a cégvezetőket nem ringatja unalomba a karácsonykor szokásos üdvözletdömping és boráradat. A lényeg, hogy merjünk kicsit mások lenni, különbözni az átlagtól.

A hősök köztünk élnek

„Szeretném, ha néhány vállalkozó a karácsonykor szokásos ügyféllátogatást előrehozná novemberre. Decemberben sok iparágban nincs megállás: egy cégvezetőnek gyakran egy órája sincs egy-egy partnerére. Kiemelhet az átlagból, ha az ajándékozási szezon előtt keressük fel az ügyfeleinket” – emeli ki a kommunikációs szakember.

Langmár Zsuzsa szerint a lényeg, hogy őszintén tudjuk elismerni a partnereinket, akik cserébe azt érezhetik, valóban figyelünk rájuk. Az örömre pedig okot ad, hogy a Covid-járvány hónapjai után sok vállalkozásnak emberfeletti erőfeszítéssel sikerült talpra állnia.

„Ilyenkor az üzenet akár az is lehet a partnereink felé, hogy »A hősök köztünk élnek!« Elismerhetjük a partnereinket ebben a helyzetben, hiszen 2020 óta a magyar vállalkozók hosszú küzdelmet folytatnak, hogy megtartsák a kollégáikat és sikereket érjenek el ebben a gyorsan változó környezetben” – zárja a szakember.

Forrás: akoczka.com, Langmár kommunikáció

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 01.26.

Ma Paula, Vanda napja van.

Megszületett Nick Jonas és Priyanka Chopra első gyermeke, béranya hordta ki!

Az énekes és a színésznő béranya segítségével vállalt gyermeket, most született meg a kicsi.

  • 2022-01-25 22:04
Kanye West csinálta Julia Fox borzalmas sminkjét

A rapper most már nemcsak öltözteti, hanem sminkeli is barátnőit. Julia Fox megosztó sminkjét is ő készítette.

  • 2022-01-25 20:48
Valódi időutazásra hív Koltay Anna otthona és gardróbja

Állatmintás műszőrmét, a nagymama csodás püspöklila kabátját, egyiptomi pamutruhát és egy eredeti, Malév légiutas-kísérő szettet is rejt az M2 Petőfi ...

  • 2022-01-25 19:30
Kolbászos-sajtos rakott krumpli

A rakott krumpli egy szuper finom, könnyen elkészíthető és laktató egytálétel, mely változatosan variálható.

  • 2022-01-25 18:06
Micsoda koncert: Dés Lászlóval lép színpadra a világhírű Rhoda Scott

Rendkívüli bejelentéssel lepte meg rajongótáborát Rhoda Scott dzsesszorgonista, a Hammond-orgona királynője. A világsztár szeptemberben a budapesti Do...

  • 2022-01-25 16:41

hirdetés

Megérkezett a Szelíd magyar előzetese

A magyar előzetesével ma debütáló Szelíd című film megkezdte nemzetközi fesztiválútját. Nemes Anna és Csuja László alkotásának világpremierjét január ...

  • 2022-01-25 15:30
Elhunyt Csollány Szilveszter

Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fert...

  • 2022-01-25 13:45
„A családban is ott vannak a szuperhősök”

Kiosztották a Média a Családért-díjakat elismerve azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak. Az 1 millió ...

  • 2022-01-25 12:16
Bekezdett a lakáspiac januárban

Az erős évkezdet általában irányadó az év hátralévő részére, a forgatókönyv várhatóan a tavalyihoz hasonlóan alakul, az első félév várhatóan erősebb l...

  • 2022-01-25 10:02
A Kosnak ma rossz napja van

Lehet, hogy ma nem a szokásos vidám énje dominál. Lehet, hogy rosszabb napja van, de ez teljesen természetes. Ma mindenben kételkedhet, ami az életébe...

  • 2022-01-25 08:29

Minden cikk

hirdetés

hirdetés