Lenolajjal a szép bőrért!
hirdetés
A többszörösen telítetlen zsírsavak szervezetre gyakorolt hatását kutatva a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy e savaknak fontos szabályozó szerepük van az allergiás és gyulladásos folyamatok megnyilvánulásában. E savakat bejuttatva a táplálékba, felfedezték gyógyító hatását az ekcémában, pikkelysömörben, bőrfarkason és reumaszerű ízületi gyulladásban, valamint a fekélyes vastagbélgyulladásban és egyéb betegségben szenvedőknél.
Az utóbbi évek során számos kísérlettel bizonyították, hogy a halolajjal való kezelés jó eredménnyel jár az allergiás és a gyulladásos folyamatoknál. Később a tudósok rájöttek, hogy a lenolaj fogyasztása a halolajtól kisebb mennyiségben ugyanazt eredményezi, és anyagi szempontból jelentősen olcsóbb. Azonkívül, állatokon és embereken végzett kísérletek igazolták, hogy a lenolaj rendszeres fogyasztása meggátolja az autoimmun reakciót.
hirdetés
Sajnos, manapság az emberek egyre gyakrabban szenvednek élelmiszer allergiától. Ez a környezet tisztaságának romlásával, különböző káros vegyszerekkel szennyezett élelmiszerek fogyasztásával és egy sor egyéb tényezővel magyarázható. A szakemberek véleménye szerint épp az élelmiszer allergia játssza a főszerepet sok allergiás és gyulladásos folyamatban. Az élelmiszer allergiát ezek a szakemberek úgy értelmezik, mint a szervezet negatív reakcióját egyik vagy másik élelmiszerre.
A tünet pedig, az úgynevezett allergiás visszajelzés, az immunrendszer aktivitásától függ. Mint ismeretes, az élelmiszer allergia sikeres kezelésének a záloga - az allergén anyag felderítése. Ehhez a beteg ételeibe többszörösen telítetlen zsírsavakat juttatnak. Norvég tudósok hosszú ideig tartó kutatásainak eredményei igazolták, hogy ezek a savak a szervezetben gyulladásközvetítő anyagokká alakulnak át. Tehát, köztük kell keresni a szervezet „szövetségesét". Ezért a legcélszerűbb mielőbb elkezdeni a lenolaj rendszeres fogyasztását. Az eredmény: csökkennek az allergiás és gyulladásos folyamatok, javul a beteg állapota.
A női nemi szféra betegségeire is remek megoldást kínál
A lenolaj kimagaslóan fontos a női szervezet számára. Könnyíti a menstruáció előtti szindróma lefolyását, javítja a bőr és a haj állapotát, segíti a sérült szövetek gyógyulását. Sok nő kezd diétába, próbál lemondani a zsírfogyasztásról, de leggyakrabban elmarad a remélt eredmény, mivel a zsírfogyasztás korlátozása nem rendezi át a zsír-anyagcserét. Ilyenkor szükséges létrehozni az étrendbena zsírfogyasztás egyensúlyát, ahol nagyobb arányban szerepelnek a telítetlen zsírok. Az ilyen zsíroknak a legjobb forrása a lenolaj. A lenolaj segíti a zsír-anyagcsere normalizálását, és az elérhetetlennek vélt fogyás - a zsírtól való lemondás és a lenolaj rendszeres fogyasztása mellett - reálisan megoldhatóvá válik.A telítetlen zsírsavakat tartalmazó lenolaj fontos része a várandós anyák táplálékának, hogy a megszületendő gyermek agya helyesen fejlődjön.
Segít ellenállni a szívbetegségek kialakulásának is!
Köztudott, hogy Magyarországon az elhalálozások száma magasabb a születések számánál, amiben jelentős szerepe van a szív és érrendszeri betegségeknek, amelyek a helytelen táplálkozás és egy sor egyéb tényező következtében fejlődik ki. Az emberi fogyasztásra előállított lenolaj segít ellenállni a szívbetegségek kialakulásának, főképp, ha figyelembe vesszük, hogy nincs káros mellékhatása, és úgymond a túladagolás senkit se fenyeget káros következményekkel, hisz a lenolaj fölösleg egyszerűen távozik a szervezetből. Emellett az Omega-3 tartalmának 1%-kal való növekedése a szervezetben 3-4%-ra csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kockázatának faktorát.