hirdetés

Partnereink

Münchenben bemutatkozott az AMBIENC3

hirdetés

Münchenben bemutatkozott az AMBIENC3

Vezetés, munkavégzés, kikapcsolódás – ez a három tevékenység egybe fog olvadni a jövő digitális, hálózatba kapcsolt és fenntartható járműveiben. Ennek tudatában a Continentalnak sikerült egy szinte tökéletes jármű belteret kifejlesztenie.

A müncheni IAA Mobility kiállításra ellátogatók megtapasztalhatták, mit képes nyújtani a jövő járműveinek beltere, amennyiben beülnek az AMBIENC3 koncepciójárműbe, melyet minden elemében úgy terveztek meg, hogy egyszerre tudjon megfelelni mindhárom fent említett tevékenységnek: a padlóhoz, a falhoz és a plafonhoz, az ülésekhez, a „társalgóhoz" és az asztalokhoz stílusos, könnyű és robosztus felületekkel, valamint természetes, finom és élénk színekkel, meleg és egyértelműen kialakított fényforrásokkal, és diszkrét hanghatásokkal rendelkezik.

hirdetés

Az AMBIENC3 „harmadik életterével" egyaránt otthont ad a vezetésnek, a munkavégzésnek és a pihenésnek. A jármű tele van új, innovatív és fenntartható anyagokból készült felületi megoldásokkal. Apropó fenntarthatóság, az újrahasznosítás trendjének megfelelően az AMBIENC3 egy VW T2 kisbuszon alapul. A már amúgy is nagy népszerűségnek örvendő T2 mostantól a vonzó retró érzés és a jövő felé kacsintó megoldások közös nevezőjét is képviselni fogja. „Az AMBIENC3 koncepcióval az autóipar egyik világszerte elismert ikonját új, érdekes felületekkel és a jövőre összpontosító technológiákkal látjuk el, melyek funkciói a lehető leghatékonyabb módon segítik a vezetést, a munkavégzést és a kikapcsolódást, amiket szín, dizájn és anyag alapján meg is különböztet" – mondja Ralf Imbery, a Continental felületi szakértőinek innovációs, átalakítási és formatervezési globális igazgatója."

Az AMBIENC3 demonstrálja szakértelmünket a fenntarthatóság, a tervezés, a funkcionalitás, a „harmadik élettér" kifejlesztése, valamint az ügyfélközpontúság tekintetében. Egyesítjük benne a mobil belterek jövőjének kulcsfontosságú mozgatórugóit."

A hangsúly a fenntarthatóságon

A Continental újrahasznosított és újrafelhasznált anyagok mellett természetes és megújuló nyersanyagokat alkalmazott a felületek fejlesztése során, azonban ezzel nem kellett kompromisszumokat hoznia a minőség kárára: „Az AMBIENC3 utasai szabadon lélegezhetnek az alacsony kibocsátású és alacsony szennyezőanyag-tartalmú anyagoknak köszönhetően. A könnyű felszínek továbbá a jármű súlyának csökkentéséhez is hozzájárulnak" – hangsúlyozza Imbery. „Így csökken az energiafogyasztás, tehát a szén-dioxid-kibocsátás is, valamint ezzel az elektromos járművek hatótávolsága is növekszik."

A természetes, finom és élénk színek, valamint a gyengéden áramló formák meghatározó elemei az AMBIENC3 belterének, melynek egy otthonos, mégis modern hangulatot kölcsönöznek. A belső tér lehetővé teszi az utasok számára a munkavégzést, de a kikapcsolódásra is ugyanúgy ösztönzi őket. Gombokat és kapcsolókat sehol sem lehet látni. Noha az AMBIENC3 funkciói intuitív módon, bármikor használhatók, nincsenek állandóan látható vezérlőelemek. A „szégyenlős technológia" kerül itt a középpontba: a kikapcsolt állapotban lévő funkciók első látásra láthatatlanok a felületeken.

Dizájn és funkció kéz a kézben

A Continental speciális járművének további elemei között találjuk a különböző hangulatokat megteremtő fény- és hangkoncepciót, valamint a fűthető anyagokat. A funkcionális nyomtatással készült felületek másodpercek alatt képesek hőt termelni. Az AMBIENC3 további felületeit olyan különleges tulajdonságok jellemzik, mint az optimalizált szennyeződési jellemzők, a maximális kopásállóság, és sérülés esetén akár még az öngyógyulás is.

A Continental eközben az AMBIENC3 kapcsán sem feledkezik meg az autonóm vezetés megatrendjéről. Mire valóban megérkezik a teljesen automatizált vezetés, vagy akár még azelőtt is, az autóban töltött időt nem csak kormányozással, gyorsítással és fékezéssel, hanem további tevékenységekkel is tölthetjük. A vezetési zóna mellett ezért az új koncepciójármű dolgozó- és pihenőtereket is kínál, melyek mind saját megközelítéssel rendelkeznek a tervezés és a felhasznált anyagok tekintetében.

Mivel egyre nagyobb hangsúly kerül a beltéri kialakításra, az itt alkalmazott felületek fontosabbá válnak, mint valaha. Mindez végső soron a járművek beltereinek átalakításához fog vezetni: tetszetősebbé kell válniuk, és a felületeknek haptikus visszajelzést is kell nyújtaniuk. A különböző tevékenységeket különféle, fény- és hanghatások által támogatott hangulati funkciók fogják segíteni. A nappali és a dolgozószoba járműben való összekapcsolását magába foglaló koncepciót a „harmadik élettér" kifejezéssel illetik.

Személyre szabott megoldások, innovatív technológiák

Az AMBIENC3 többek közt az ügyfélközpontúság területén is magasabb szintre emeli a lécet. A Continental a digitális nyomtatási technikáknak köszönhetően személyre szabható megoldásokkal és felületekkel számos lehetőséget kínál az autógyártóknak, amikor a járművek az ügyfelek egyedi igényeihez igazítására, a belső terek új és meglepő funkciókkal való feljavítására, valamint a hálózatba kapcsolás biztosítására kerül a sor.

Az AMBIENC3 a Continental által kifejlesztett technológiákat alkalmazó felületei szinte mindenre képesek. Például a staynu (nevét a „stay new" – „maradj új" kifejezésről kapta) technológia még jobban ellenállóvá teszi a felületeket a szennyeződéseknek, melynek köszönhetően tisztításuk egyszerűbb, és kialakításuk robosztusabb, mint valaha. Ahogyan a neve is erre utal, a technológia lehetővé teszi az anyag számára, hogy tovább maradjon „új", és annak is nézzen ki. Az AMBIENC3 a vezetőülésben használja azezzel a védelemmel ellátott anyagot. Búcsút vehetünk a foltoktól ezzel a tartós, megfizethető és környezetbarát anyaggal.

Az AMBIENC3 más felületei a laif technológiát alkalmazzák, amely kiemelkedő lélegző képességet biztosít, azaz lehetővé teszi a levegő és a pára áteresztését, valamint kivételesen puha tapintást nyújt. Ennek az új technológiának egy kellemes mellékhatása, hogy a lélegző felület a hőmérséklet passzív szabályozását is lehetővé teszi. A valódi bőr kinézetét és érzetét nyújtó laif technológiás felületek kiváló alternatívát jelentenek, amelyért egyetlen állatnak sem kell az életét adnia.

Continental – 150 éve a mobilitás élén

"Komoly csapatmunka áll az új járműkoncepció mögött" – magyarázza Ralf Imbery. „A futurisztikus felületek mellett innovatív technológiák és megoldások is helyet kapnak, mint például az Ac2ated Sound hangszóró nélküli audio-rendszer, az útbiztonságot növelő ProViu360 kamerarendszer, a fenntartható energiatermelést szolgáló, a jármű tetején elhelyezett fotovoltaikus töltő, az intelligens üvegvezérlő, az eTravel.Companion, valamint az USB és Bluetooth csatlakozással ellátott DAB rádió."

Nemcsak az AMBIENC3 képviseli a hagyományokat és jövőt, hanem a Continental egésze is. A mobilitás most már 150 éve felel a vállalat szívverésért – és ez továbbra is így lesz. „Az AMBIENC3 egy olyan dolog, amit megfogni átérezni, átélni kell" – foglalja össze Imbery. Az új koncepcióval kapcsolatos átfogó áttekintést és további részleteket az AMBIENC3 multimédiás webportálon találhat.

Forrás: One on One Kommunikáció

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szabadidő

Névnap 03.28.

Ma Gedeon, Johanna napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés