hirdetés

Partnereink

III rész. Út a kisbabához, a Meddőségi központon át. Igaz történet

hirdetés

III rész. Út a kisbabához, a Meddőségi központon át. Igaz történet

Eljött az az idő, amikor fel kellett készülni a lombik programra. Testileg és lelkileg akarni kell, mindig pozitívan kell hozzáállni. Bármi történik ki kell tartani és nem szabad összeomlani. Nincs más megoldás, csak a Lombik.

Maga a felkészülés sem egyszerű egy nő számára, hiszen tudja, hogy mi vár rá. Hormonkezelés, injekciók, folyamatos vizsgálások, várakozás és lehet, hogy csalódás. Akár meg is hízhat vagy más problémák is lehetnek. Az agyat be kell lőni egy olyan menetre, hogy ne idegeskedjünk.

hirdetés

Valaki egy nagyon jó tanácsot adott a feleségnek. Fogd fel úgy, mintha csak vizsgálatok lennének. Mész csinálod és elkönyveled, hogy minden rendben lesz. Ez egy nagyon jó tanács volt, amit mindenkinek ajánlunk, hogy alkalmazza.

Mikor tudja az ember, hogy Lombik programon fog részt venni, az első orvosi vizsgálat nagyon „izgi”. Nos a feleség is várta, hiszen megszületett a fejében a döntés, hogy igen akarja és most azonnal csinálják.

Az első pofára esés

Végre a feleség következik, minden szükséges kellék nála van, pénz a gyógyszerekre és pozitív hozzáállás. Másra nincs is szükség.

Végre sorra kerül a feleség, mikor is kijön a nővérke egy papírral és bejelenti, hogy még hiányzik egy nőgyógyászati vizsgálat, aminek 3 hét az eredménye.

Ez most komoly??? Az embernek az agyát olyan szinten elönti az ideg, hogy meg sem tud szólalni.

Természetesen a menstruáció alatt kezdődött volna meg a kezelés, a nőgyógyász így le sem veszi a kenetet... Tehát újra meg kell várni a következő menstruációt és reménykedni kell abban, hogy az eredmény is megjön addigra, ha nem, akkor 2 hónapot kell várni.

A feleség úgy gondolta, hogy ez egy vicc, hiszen 2 hete volt a központban és akkor ezt neki senki nem mondta, már rég elintézett volna mindent. Miért kell így húzni az emberek idejét...

Végre kezdhetjük!

Újra elérkezett a megbeszélt időpont. Már felmerül az emberben, hogy vajon megint mit találnak ki.

Végre sorra került a feleség.

Az első vizsgálat egy, menstruáció alatti ultrahang.

Miután mindent megbeszélnek az orvossal, megkapja a recepteket és a kórház gyógyszertárjában ki is váltja őket.

Az első injekció adag Merional 5 napig.

Az első adagot a kórházban beadják, megmutatják hogyan kell.

Az első otthoni injekció beadás

Ha azt mondom fogj egy injekciós tűt és szúrd meg magad, biztos, hogy vagy a gondolattól is rosszul vagy, vagy úgy gondolod, neked ez biztos nem fog menni. Fel sem merül senkiben, hogy igen, ezt tutira akarja csinálni.

Az első injekció beadása 40 perc rákészülés után sikerült a feleségnek. Nem egyszerű, ez az egész folyamat.

„12 óra, injekció beadás.

Egyszerűen ülök a számítógép előtt, előkészülök felszívom a 3 ampulla injekciót, ez nagyon egyszerű, még élvezem is. Lefertőtlenítem a hasam. Szakad rólam a víz... A tenyerem annyira izzad, hogy az egész injekció csúszkál a kezemben. Újra fertőtlenítek, összefogom a hasamon a bőrt és csak tartom. Úristen nem fog menni. Megint fertőtlenítek, de már olyan tiszta a hasam, hogy el nem tudom mondani, húzom az időt. Megtörlöm a kezem és újra fertőtlenítem a hasam és kész elszántam magam, szúrok 45 fokos szögben. Bent van a tű, úristen és nyomom be a cuccot. Fél másodperc és kész vagyok. Megcsináltam. Te jóég.”

Mikor azt gondolja valaki, hogy a következő simán fog menni, marha nagyot téved, egy mindennapos stressz az egész.

5 nap múlva ultrahang, szépen nőnek a tüszők.

Az orvos kiváltatja a következő adag injekciót a Cetrotid-ot. A kórházban beadják ebből is az első adagot. Ezután napi 2 szer kell szúrni, ugyanabban az időben. Még 6 napig injekciózás.

Mi ez a Cetrotid injekció?

„ Kibontom, mondom megnézem már milyen ez az új injekció. A döbbenet kiült az arcomra. Előre elkészített fecskendő kb 2 szer annyi folyadékkal és nagyobb tűvel... Úristen. Megszúrtam magam az első Merionallal, most jön a Cetrotide. Előkészültem, de a vékonyabb tűt használtam , mint amit a másikhoz szoktam. Azt már úgy megszoktam. Az egyik injekció az egyik oldalra a hasba, a másik injekció a másik oldalba. Nagy felkészülés után sikerült 2 szer megszúrni magam, nem volt egyszerű.”

A leszívás előtt 1 nappal Hcg injekciót kell beadni pontosan időre.

Petesejt leszívás

A pár elindult a Meddőségi központ felé. Tiszta izgalom az egész. Egy kórházi szobába lefektetik a hölgyeket, a férjek pedig végig mellettük lehetnek. A feleségre utoljára került sor, addig folyamatosan izgult a pár.

A leszívást altatásban kérték. A műtőbe menet, rengeteg dolog lepereg az ember fejében.

„Arra gondoltam decemberben altattak és most újra fel kell feküdnöm az asztalra, borzalmas érzés volt. A hasam alja már 3 napja úgy fájt, hogy alig bírtam menni. Féltem. Felfeküdtem az asztalra és betették a Branult, rettenetesen fájt, pedig nem vagyok hisztis. Aztán elaludtam”

Mikor a feleség felkelt a férje épp leadta a kis utódokat, amivel meg is termékenyítették még aznap a tüszőket. 11 tüszőt sikerült leszívni, ami nem kevés. Pár óra fekvés után haza lehetett menni.

Telefonálás a központba, hogyan fejlődnek a kisbabáink

8 sikeresen megtermékenyült másnapra. A párnak abban a pillanatban 8 kisbabája volt.

Szépen fejlődnek is, így a kórház elviszi őket Blastocita állapotba.

Csak akkor viszi el a kórház ilyen sokáig a kis babókat, ha elég sok tüszőt tudnak leszívni. Az esély a megtapadásra Blasto állapotban sokkal nagyobb.

5 nap múlva visszaültetés

Az első és legfontosabb kérdés, mindenki számára, hogy mennyit is tetessen vissza. Van olyan, aki csak egy babát szeretne, van olyan, aki ürülne az ikreknek. De minden esetben 2 babót tesznek vissza.

A visszaültetés előtt megmutatják a megtermékenyített Blasto embriókat egy monitoron. Nagyon érdekes és megható látvány.

A visszaültetés fájdalommentes és 1 óra fekvés után haza és lehet menni.

Ezután 10 nap várakozással és reménnyel teli idő jön. 10 nap fekvés, rengeteg fehérje és rengeteg ivás.

"A beültetés utáni harmadik napon, mondtam a férjemnek, hogy szerintem összejött a baba. Nem tudom megmondani, hogy miért. A hasa alján folyamatos szurkálást éreztem és a szám úgy ki volt száradva mint a sivatag, rengeteget ittam és az sem volt elég. A 7. napon vettünk 2 db terhességi tesztet. A férjem mondta, hogy csináljam meg, persze délután. Én nem sok esélyt adtam neki. Épp főztem, gyorsan felszaladtam a wc-re és megcsináltam. Semmi nem volt a teszten. Mondtam is a páromnak, hogy még korai. 10P múlva megnéztem a tesztet és egy nagyon halvány második csík is látszódott, amit alig lehetett látni szabad szemmel. Azonnal kiabáltam a páromnak, gyere csak nézd ezt. Látsz ott valamit? Mindketten láttuk a halvány csíkot. Ilyenkor még nem teljesen bizakodhat az ember, de azt mondják a halvány csík is csík. A vérvételig minden nap csináltam egy tesztet és a csík egyre erősödött. Talán tényleg elsőre sikerült???”

 

A következő cikkem 

IV rész. Út a kisbabához, a Meddőségi központon át. Igaz történet

Ön terhes

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 10.27.

Ma Szabina napja van.

Tényleg érdemes ingatlanirodát nyitni a válság idején?

Egységben az erő – ez a mondás igaznak bizonyul 2020-ban, és minden bizonnyal a következő időszakban is mindazok számára, akik ingatlanközvetítéssel s...

  • 2020-10-26 20:25
A gumiszervizek többsége az extra költségek ellenére sem tervez áremelést

Csökkent a gumiszervizek forgalma a tavaszi lezárások idején, harmaduk pedig még ennél is gyengébb eredményre számít az őszi szezonban – ez derült ki ...

  • 2020-10-26 18:07
Nagyot üt a friss Toxi-klip

„Nem én leszek, ki a végén feladja"- üvölti átütő erővel a Toxikoma című film dalbetétjéből készült, most megjelenő klipben a tehetséges ifjú színész,...

  • 2020-10-26 15:12
Új búvárórát mutatott be a Casio a búvárkodás szerelmeseinek

A Casio idehaza is elérhetővé tette első analóg búváróráját, a Frogmant, amely a népszerű G-Shock család stílusjegyeivel és funkcióival büszkélkedhet....

  • 2020-10-22 17:00
Hőszigetelés: a leghatékonyabb energiaspórolás – tervezzünk körültekintően!

A megfelelő homlokzati hőszigeteléssel akár 20-30 százalékkal csökkenthetjük fűtési költségeinket, de a nyári melegben is hűvösen tarthatjuk a lakást....

  • 2020-10-22 15:40

hirdetés

Gamification-nel segítik az oktatást a mérnökök

Tény, hogy ma még a fizika, a kémia, a matematika, a biológia, vagy az informatika nem azok közé a tantárgyak közé tartozik, amelyeket a diákok többsé...

  • 2020-10-22 12:48
Hajrá immunerősítés!

Így október közepén mindenhonnan az immunerősítés fontosságáról olvashatunk. Számtalan praktikát és még több csodaszert, tuti receptet ajánlanak, amik...

  • 2020-10-22 10:56
Már elérhető Feng Chen Wang és a Converse közös kreációja, a Chuck 70 2-in-1

Több mint két évvel ezelőtt, a New York-i divathétnek köszönhetően kezdte meg a közös munkát Feng Chen Wang és a Converse. Ennek a látványos együttműk...

  • 2020-10-22 09:31
Budapestről is jelentkezik a 2020-as MTV EMA gála

A 2020-as MTV Europe Music Awards több szempontból is rendhagyó eseménynek ígérkezik. Az egyik legizgalmasabb, hogy 2020-ban Magyarország is a gála hi...

  • 2020-10-22 08:09
Nemzetközi cégek és világhírű szakértők csatlakoztak a Priceless Planet Koalícióhoz

A jelenlegi világjárvány is hangsúlyossá tette, hogy kölcsönösen összekapcsolt világban élünk, és hogy bolygónk egészsége és jóléte szorosan összefügg...

  • 2020-10-21 23:24

Minden cikk

hirdetés

hirdetés