hirdetés

Partnereink

Ennyire szeretik Budapestet a hollywoodi sztárok

hirdetés

Ennyire szeretik Budapestet a hollywoodi sztárok

Budapest - A magyar főváros mindig is szeretett kirándulóhely volt, évente több százezer turista látogat hozzánk, de természetesen nem csak ők, hanem amerikai valamint nyugat-európai hírességek is ellátogatnak ide.

Alice Cooper még egy útifilmben is népszerűsítette a várost, amely (legalább is a felesége szerint) romantikusabb, mint Párizs, amely mindenki tudja, hogy a fény és a szerelem városa. Alice Cooper a látszat ellenére hívő keresztény, ő a feleségével -Sheryl Goddard- 1976 március 26-án házasodtak össze, 3 gyermekük született, Calico 1981-ben, Dashiel 1985-ben, Sonora Rose pedig 1992-ben. Szabadidejében nagyon szeret golfozni. Személyes barátság fűzte, fűzi többek között Groucho Marxhoz, Salvador Dalí-hoz, Bruce Springsteenhez és Paul McCartney-hoz.

hirdetés

Tony Curtis néhány éve elhunyt ugyan, de életében mindig is büszke volt magyar származására, és nem csak visszaemlékezni járt haza Budapestre. Ő a 2 000-es évek elején több Budapestet népszerűsítő kisfilmet is forgatott nálunk, legutoljára, már tolószékben pedig könyvét dedikálni, és festményeit kiállítani jött a fővárosba.

A Queen együttes budapesti koncertjéről annak idején még film is készült, s bár a zenekar egykori énekese, Freddie Mercury minden országban megtanult és előadott egy helyi népdalt, a magyar rajongók számára nem is választhatott volna jobbat, mint a Tavaszi szél a legendás énekes hangján. Freddie itt tartózkodásuk alatt egy hajókiránduláson is részt vett a Dunán, és ámulattal csodálta meg a Parlamentet, amelyről megkérdezte, hogy vajon nem eladó-e?

Jeremy Irons tulajdonképpen már hazajár hozzánk, és ő maga sem tagadja, hogy Budapest a favorit városa. A brit sztár először a Csodálatos Júlia c. Szabó István-film forgatásán járt nálunk, de azóta forgatta itt a Borgiák - sorozatot, és gyakran idejön hozzánk csak úgy. A New York Times utazási mellékletében még cikket is megfogalmazott rólunk, megnevezve a számára kedves épületeket, melyek a Dohány utcai zsinagóga, az Operaház valamint a Nyugati pályaudvar.

Szintén a New York Times-ban áradozott budapesti élményeiről Cynthia Nixon, ő a Szex és New York Mirandájaként vált ismertté a hazánkban is. A színésznő a World Without End című filmet forgatta nálunk, de emellett gyakran vacsorázott is, a lapban pedig felsorolta az őáltala legjobbnak tartott budapesti éttermeket, melyek a Két szerecsen, a Déryné, a Café Eklektika, valamint a Pierrot.

Keanu Reeves a 47 Ronin című forgatta nálunk, hosszú heteket töltött a fővárosban valamint annak a környékén, és igazán csodás élményekkel távozott. Ezek az élmények olyannyira csodásak voltak, hogy távozáskor azt mondta: ha ideje engedi, kikapcsolódni is visszatér hozzánk.

Angelina Jolie és Brad Pitt is szép emlékeket őriz hazánkról, bár az ő itt tartózkodásukat aligha könnyítette meg a rájuk vadászó újságírók valamint fotósok sokasága. Jolie első rendezését, a Vér és méz földjént forgatta nálunk, a projekthez felsorakozott az egész család, míg Angelina rendezett, addig Brad fotózott, 6 gyermekük pedig iskolába járt egy ismert budai magán intézetbe. Brad ezt követően vissza is tért a Z Világháború néhány jelenetének forgatására. Igaz a kellék fegyverek miatt meggyűlt a baja a vámosokkal, végül ő is egyetértett Angelinával, aki meleg szavakkal búcsúzott Budapesttől.

Legutóbb a Dr. House-ként ismert brit színészt, Hugh Laurie-t sikerült elbűvölnünk, aki tavaly nyáron új lemezének bemutató koncertjét tartotta a Budapest Sportarénában, a megérkezése után Laurie ezt írta Budapestről Twitter-oldalán: ez egyszerűen a világ legszebb városa.

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Párkapcsolat

Névnap 12.08.

Ma Mária napja van.

Idén is gyűjti az ajándékokat a Mikulástroli

Ünnepélyes keretek között, Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes jelenlétében indult ajándékgyűjtő útjára a Mikulástroli december 5-én, csütörtökön.

  • 2019-12-08 11:35
A vevők örülhetnek a legjobban a lakáspiaci fordulatnak

Kínálati boom várható a jövőben, ugyanis az ingatlan.com mérlege szerint nyár óta 5 ezerrel nőtt az eladó lakások száma a nagyvárosokban.

  • 2019-12-06 17:04
Föld körüli utazásra csábít a Nemzeti Énekkar

Az este az adventi és karácsonyi időszak semmihez sem hasonlítható időszakát járja körül. A legszebb európai karácsonyi dalok (Mária-énekek, kolindák)...

  • 2019-12-06 13:27
Az ország legnagyobb gyerekszobája a Gellértben

December 7-én és 8-án ismét várja az apróságokat és szüleiket a Danubius Hotel Gellért, ami hetedik alkalommal változik Adventi Mesehotellé. Az ország...

  • 2019-12-06 11:54
A Rakuten Viber 9. születésnapja alkalmából megajándékozza felhasználóit

A mára világszerte több mint egymilliárd ember által használt üzenetküldő alkalmazás, a Rakuten Viber örömmel mutatja be az exkluzív ajándékbotot – hi...

  • 2019-12-06 08:21

hirdetés

A tökéletes kenyér saját határainkat feszegeti

Vajda József pékmester egy spirituális gasztroutazásra hív minket A kenyér lelke című kötetével. Receptjei és kalandos történetei a kenyér nyelvére ta...

  • 2019-12-05 15:53
Megyei Prima díjat kapott a Fricska!

Budapesti és Pest megyei Regionális Príma díjat kapott a Fricska Táncegyüttes. A méltatással járó jutalmat saját iskolájuk elindítására fordítják.

  • 2019-12-05 14:03
A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

Nátha, arcüreggyulladás, orrmandulagyulladás, torokmandulagyulladás, középfülgyulladás akut és krónikus formában. Betegségek, melyek leginkább megnehe...

  • 2019-12-05 12:16
Halaszthatatlan a fővárosi útdíj bevezetése

Évente legalább 250 milliárd forintot takaríthatnának meg a budapestiek, és minden bizonnyal jóval kevesebb lenne az asztmás gyermek, ha bevezetnék Bu...

  • 2019-12-05 10:27
Karácsonykor is menő lesz a nyuszi

A JátékNet.hu webáruháznál az év legforgalmasabb időszaka a tél: a Black Friday napjai, az adventi hétvégék és az Ország Játéka verseny. Magyarország ...

  • 2019-12-04 20:06

Minden cikk

hirdetés

hirdetés