hirdetés

Partnereink

Fogjunk össze a COVID osztályokon dolgozókért!

hirdetés

Fogjunk össze a COVID osztályokon dolgozókért!

A Fogjunkössze.hu soha nem látott összefogásra hívja az országot: 100.000, a COVID osztályokon lévő egészségügyben dolgozót és családjaikat szeretnék támogatni olyan felajánlásokkal, amelyekkel megkönnyíthetik a hétköznapjaikat. A lakhatás biztosítása és a gyermekfelügyelet mellett az ételkiszállítás és a mindennapos takarításban történő részvétel is hatalmas segítség tud lenni az egészségügyi dolgozók számára. Természetesen pénzadománnyal is lehet támogatni ezt a jó ügyet.

Sokan nehezen éljük meg a vírushelyzet okozta bezárkózást: nincsenek programok, szórakozási lehetőségek, baráti találkozók. Azonban mi mégis együtt lehetünk a családunkkal, tanulhatunk vagy játszhatunk a gyerekkel, nagyokat főzhetünk, és az ünnepek alatt is együtt lehetünk szeretteinkkel. Vannak azonban olyanok, akiknek még a szokásosnál is kevesebb jut ebből. Olyanok, akik most is épp azért küzdenek, hogy mi mindannyian egészségesek maradhassunk. Olyan egészségügyben dolgozó emberekről beszélünk, akik minden nap erejükön felül teljesítenek, akik nélkülözhetetlenek számunkra.

hirdetés

 

Ők most azért dolgoznak, hogy mi együtt lehessünk a családunkkal!

Ez az időszak nem csupán nekik, hanem a családtagjaik számára is kemény próbatételt jelent. Sok egészségügyi dolgozó több napra csomagol, mert nem tudja, meddig tart majd a műszakja. Gyakran előfordul, hogy akár napokig nem látják a családjukat.

 

„Nap, mint nap látom a betegeket és a kollégáimat. Látom a küzdelmet, amelyet a munkatársaim mindannyiunkért, az egészségünkért, a jövőnkért folytatnak, miközben a saját családjukat háttérbe szorítják, hiszen rájuk már nem marad idő. Nincsenek közös játékok, elmarad a filmnézés, a közös étkezés” – nyilatkozta dr. Ficzere Andrea orvos, a fogjunkossze.hu megálmodója.

 

„Nagyságrendileg 100.000 olyan szakdolgozóról, valamint az intézmények működését biztosító munkatársról, takarítókról, karbantartókról és családtagjaikról van szó, akik minden nap érzik a jelenlegi helyzet súlyát. Sokan vannak, de mégis megpróbáljuk a lehetetlent. Ezeknek az embereknek szeretnénk egy értékes köszönetcsomaggal meghálálni a kitartásukat. Az összegyűlt pénzadományokat a családok számára fontos eszközökre, élményekre, és rekreációra szeretnénk fordítani.

A pénzadományon kívül felajánlásokra is van lehetőség; a takarítástól kezdve, a lakhatás és gyermekfelügyelet biztosításán át, egészen az élelmiszereken és termékadományokon keresztül, a családi programok felajánlásáig sok minden más szóba jöhet.

 

Elsősorban olyan dolgozók családjait szeretnénk támogatni a kampány keretében, akik a COVID ellátásban dolgoznak nap, mint nap. Emellett előtérbe helyezzük a nagyobb munkaterhet viselőket és a nehezebb körülmények között élő családokat.

Köszönöm, hogy ha csak egy kevéssel is, de minél többen segíteni tudnak abban, hogy megvalósíthassuk a kitűzött célt.” – mondta dr. Ficzere Andrea.

 

Az összefogás fő támogatója és egyben legfontosabb háttérszereplője a Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége, valamint a Rotary Club Szeged Dóm Egyesület. Ők segítenek az adományok fogadásában, valamint az összeállított csomagok megfelelő családokhoz történő eljuttatásában. A jótékonysági akciókban való sok évtizedes tapasztalatuk, hitelességük most is garancia arra, hogy az adományok minden címzetthez eljutnak.

 

Egyre több cég és híresség áll ki az ügy mellett

 

„A célunk eléréséhez sokakat meg kell szólítanunk, ezért nagyon hálás vagyok, hogy elsők között állt a kezdeményezésünk mellé Horgas Eszter fuvolaművész, Stohl Luca műsorvezető, és a 2019-ben a világ legjobb vízilabdázójának választott FTC csapatkapitány, Varga Dénes is. Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltak.” – emelte ki Ficzere Andrea.

 

Bár csak néhány napja indult a kampány, máris komoly felajánlások érkeztek a vállalkozók, szervezetek oldaláról. A Zsidai Csoport 400 adag, a Zsidai home választékából összeállított karácsonyi ételt ajánlott fel az Uzsoki Utcai Kórház dolgozóinak. Az informatikai fejlesztésekben élen járó I-Cell a vállalati üdülőjében biztosít a jövőben 10 család számára 1 hetes balatoni üdülést. A KórházSuli az egészségügyi dolgozók gyerekeinek otthoni tanulásához ajánlott fel segítséget, akik egyébként tartósan beteg gyerekekkel tanulnak együtt akár éveken keresztül, támogatva a visszailleszkedésüket.

A MedSpot "Orvosi Segítség Ahol Kell" Alapítvány pedig felajánlotta, hogy az egészségügyi szakembereket esetmegbeszélő csoportokkal, egyéni konzultációkkal és online elérhető segédanyagokkal segíti abban, hogy fel tudják dolgozni a mögöttük álló megterhelő időszakot, valamint hogy eredményesen küzdjenek meg a krízishelyzetben felgyülemlő nehéz érzésekkel.

 

Az adományokat és felajánlásokat a fogjunkossze.hu weboldalon keresztül tudják a legegyszerűbben megtenni. A pénzadományokat az oldalon elhelyezett bankkártyás fizetési lehetőséggel, valamint banki átutalással lehet eljuttatni. A különböző felajánlásokhoz pedig egy-egy rövid adatbekérő kitöltése szükséges.

 

Az egészségügyben dolgozók másodpercek alatt döntenek és mentik meg az életeket. Nekünk pedig elég néhány perc, hogy ezt megköszönjük!

 

Most rajtunk a sor.

Fogjunk össze!

Forrás: Ferling

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Bulvár

Névnap 03.19.

Ma József, Bánk napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés