hirdetés

Partnereink

Fogjunk össze a COVID osztályokon dolgozókért!

hirdetés

Fogjunk össze a COVID osztályokon dolgozókért!

A Fogjunkössze.hu soha nem látott összefogásra hívja az országot: 100.000, a COVID osztályokon lévő egészségügyben dolgozót és családjaikat szeretnék támogatni olyan felajánlásokkal, amelyekkel megkönnyíthetik a hétköznapjaikat. A lakhatás biztosítása és a gyermekfelügyelet mellett az ételkiszállítás és a mindennapos takarításban történő részvétel is hatalmas segítség tud lenni az egészségügyi dolgozók számára. Természetesen pénzadománnyal is lehet támogatni ezt a jó ügyet.

Sokan nehezen éljük meg a vírushelyzet okozta bezárkózást: nincsenek programok, szórakozási lehetőségek, baráti találkozók. Azonban mi mégis együtt lehetünk a családunkkal, tanulhatunk vagy játszhatunk a gyerekkel, nagyokat főzhetünk, és az ünnepek alatt is együtt lehetünk szeretteinkkel. Vannak azonban olyanok, akiknek még a szokásosnál is kevesebb jut ebből. Olyanok, akik most is épp azért küzdenek, hogy mi mindannyian egészségesek maradhassunk. Olyan egészségügyben dolgozó emberekről beszélünk, akik minden nap erejükön felül teljesítenek, akik nélkülözhetetlenek számunkra.

hirdetés

 

Ők most azért dolgoznak, hogy mi együtt lehessünk a családunkkal!

Ez az időszak nem csupán nekik, hanem a családtagjaik számára is kemény próbatételt jelent. Sok egészségügyi dolgozó több napra csomagol, mert nem tudja, meddig tart majd a műszakja. Gyakran előfordul, hogy akár napokig nem látják a családjukat.

 

„Nap, mint nap látom a betegeket és a kollégáimat. Látom a küzdelmet, amelyet a munkatársaim mindannyiunkért, az egészségünkért, a jövőnkért folytatnak, miközben a saját családjukat háttérbe szorítják, hiszen rájuk már nem marad idő. Nincsenek közös játékok, elmarad a filmnézés, a közös étkezés” – nyilatkozta dr. Ficzere Andrea orvos, a fogjunkossze.hu megálmodója.

 

„Nagyságrendileg 100.000 olyan szakdolgozóról, valamint az intézmények működését biztosító munkatársról, takarítókról, karbantartókról és családtagjaikról van szó, akik minden nap érzik a jelenlegi helyzet súlyát. Sokan vannak, de mégis megpróbáljuk a lehetetlent. Ezeknek az embereknek szeretnénk egy értékes köszönetcsomaggal meghálálni a kitartásukat. Az összegyűlt pénzadományokat a családok számára fontos eszközökre, élményekre, és rekreációra szeretnénk fordítani.

A pénzadományon kívül felajánlásokra is van lehetőség; a takarítástól kezdve, a lakhatás és gyermekfelügyelet biztosításán át, egészen az élelmiszereken és termékadományokon keresztül, a családi programok felajánlásáig sok minden más szóba jöhet.

 

Elsősorban olyan dolgozók családjait szeretnénk támogatni a kampány keretében, akik a COVID ellátásban dolgoznak nap, mint nap. Emellett előtérbe helyezzük a nagyobb munkaterhet viselőket és a nehezebb körülmények között élő családokat.

Köszönöm, hogy ha csak egy kevéssel is, de minél többen segíteni tudnak abban, hogy megvalósíthassuk a kitűzött célt.” – mondta dr. Ficzere Andrea.

 

Az összefogás fő támogatója és egyben legfontosabb háttérszereplője a Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége, valamint a Rotary Club Szeged Dóm Egyesület. Ők segítenek az adományok fogadásában, valamint az összeállított csomagok megfelelő családokhoz történő eljuttatásában. A jótékonysági akciókban való sok évtizedes tapasztalatuk, hitelességük most is garancia arra, hogy az adományok minden címzetthez eljutnak.

 

Egyre több cég és híresség áll ki az ügy mellett

 

„A célunk eléréséhez sokakat meg kell szólítanunk, ezért nagyon hálás vagyok, hogy elsők között állt a kezdeményezésünk mellé Horgas Eszter fuvolaművész, Stohl Luca műsorvezető, és a 2019-ben a világ legjobb vízilabdázójának választott FTC csapatkapitány, Varga Dénes is. Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltak.” – emelte ki Ficzere Andrea.

 

Bár csak néhány napja indult a kampány, máris komoly felajánlások érkeztek a vállalkozók, szervezetek oldaláról. A Zsidai Csoport 400 adag, a Zsidai home választékából összeállított karácsonyi ételt ajánlott fel az Uzsoki Utcai Kórház dolgozóinak. Az informatikai fejlesztésekben élen járó I-Cell a vállalati üdülőjében biztosít a jövőben 10 család számára 1 hetes balatoni üdülést. A KórházSuli az egészségügyi dolgozók gyerekeinek otthoni tanulásához ajánlott fel segítséget, akik egyébként tartósan beteg gyerekekkel tanulnak együtt akár éveken keresztül, támogatva a visszailleszkedésüket.

A MedSpot "Orvosi Segítség Ahol Kell" Alapítvány pedig felajánlotta, hogy az egészségügyi szakembereket esetmegbeszélő csoportokkal, egyéni konzultációkkal és online elérhető segédanyagokkal segíti abban, hogy fel tudják dolgozni a mögöttük álló megterhelő időszakot, valamint hogy eredményesen küzdjenek meg a krízishelyzetben felgyülemlő nehéz érzésekkel.

 

Az adományokat és felajánlásokat a fogjunkossze.hu weboldalon keresztül tudják a legegyszerűbben megtenni. A pénzadományokat az oldalon elhelyezett bankkártyás fizetési lehetőséggel, valamint banki átutalással lehet eljuttatni. A különböző felajánlásokhoz pedig egy-egy rövid adatbekérő kitöltése szükséges.

 

Az egészségügyben dolgozók másodpercek alatt döntenek és mentik meg az életeket. Nekünk pedig elég néhány perc, hogy ezt megköszönjük!

 

Most rajtunk a sor.

Fogjunk össze!

Forrás: Ferling

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Bulvár

Névnap 01.25.

Ma Pál napja van.

Dr. Novák Hunor elismeri: nagyot tévedett a koronavírussal kapcsolatban

Egy igazi véleményvezér, akit az online térben több tízezren követnek és adnak a szavára. Dr. Novák Hunor gyermekorvos gyakran fogalmaz meg markáns kr...

  • 2021-01-25 15:53
Laktatós, mégis könnyű: Cukkinis tésztasaláta

Már untam minden szokásos dolgot, amire eddig használtam a cukkinit. Egyébként nem más ez, mint egy jó cukkinis tészta, csak joghurttal, kihűtve.

  • 2021-01-25 14:21
Húsz év alatt 152 tanárnak adták át a pedagógusok Kossuth-díját

Huszadik alkalommal adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat év végén, a természettudományos oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok...

  • 2021-01-25 10:53
Az olcsóbb ingatlanok kerültek helyzetbe a második hullám előtt

Stagnálás és árcsökkenés jellemzi lakáspiacot, igaz, a járvány miatt a múlt év második negyedévében látható szinthez képest némi emelkedés történt - d...

  • 2021-01-25 10:33
Tüntetnek a Sanofi dolgozói az elbocsátások ellen

Sztrájkba kezdtek a Sanofi francia gyógyszeripari cég dolgozói a leépítések elleni tiltakozásul. Több százan tüntettek hétfőn egyik gyára előtt, a Lyo...

  • 2021-01-25 07:01

hirdetés

A Bagossy Brothers Company tarolt idén

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án, a Duna TV kétórás showműsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió é...

  • 2021-01-24 23:53
Veszélyes hosszú távú következményei lehetnek a koronavírusnak

Sokkal gyakoribb, hogy újból kórházi ápolásra szorulnak a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápolt emberek – írja a The Guardian egy friss kutatásra...

  • 2021-01-24 22:57
A COVID-19 felgyorsítja a téli sportok technológiai fejlődését

A Mastercard megbízásából 15 európai ország 53 téli sportszakértője* készítette el az új, független Delphi-tanulmányt „A technológia hatása a téli spo...

  • 2021-01-22 11:29
Ismét megjelenik a Mein Kampf Lengyelországban

Óriási vitát kavar, hogy Lengyelországban ismét megjelentetik a Mein Kampfot.

  • 2021-01-22 09:18
Fék nélkül csökkentek év végén is a bérleti díjak

Ahogy arra számítani lehetett, az albérletpiaci árak lejtőn maradtak az KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint.

  • 2021-01-18 21:39

Minden cikk

hirdetés

hirdetés