Mondd meg mi a kedvenc zöldséged, én megmondom milyen vagy! (3. rész)
hirdetés
Különös dolog a csillagok állása. Olyan dolgokat is megtudhatunk magunkról a csillagoktól, amikre nem is gondolnánk. Nagyon sok jellemzőnk van, amik előre megjósolhatóak az alapján, milyen jegyben születtünk. Temperamentum, étkezési szokások és még sorolhatnánk.
Már megismerhettetek négy olyan jegyet, amikre illenek akár a gasztronómiai horoszkóp leírásai is, lássuk a folytatást az Oroszlán és a Szűz társaságában!
hirdetés
Oroszlán
Az Oroszlán személyiségét egy igazén tüzes bolygó, a Nap uralja. Ennek köszönhetően az Oroszlán rendkívül kreatív, találékony és nagyvonalú! Élvezi, ha luxusban fürödhet, s ha nem igazán van olyan anyagi helyzetben, hogy ezt megengedhesse magának, akkor képes egész évben spórolni, félre tenni bizonyos dolgokat, ahhoz, hogy az ezt követő hónapokban úgy élhessen, mint egy király. Nagyon érdekes étezési szokásai vannak, szeret előkelő étteremben étkezni, és amikor vendégeket hív, akkor is nagyon kitesz magáért. Az Oroszlán pont amiatt, hogy élvezi a luxust, szeret vásárolni, drága dolgokat venni magának, a főzésben is a luxus ételek jellemzik a konyháját. Amikor a konyhához vásárolni indul, meg keresi a legjobb standokat, ahol az, legszebb húsokat, zöldségeket tudja megvenni. A tejtermékekben is ugyan olyan fontos számára a minőség. Gazdag választékkal, sokféle fogással igyekszik vendégei minden igényét kiszolgálni, hogy mindig különleges fogások kerüljenek az asztalra. Élvezettel süt-főz (mivel az Oroszlán tüzes jegy, a pirított, sült húsok, zöldségek biztosan nem hiányoznak a menüből), és a dekorációra, illetve a kiegészítőkre és az italra is különös gondot fordít. Azonban jellemző rá, hogy nem igazán tudja beosztani idejét. Amikor a vendégek megérkeznek, akkor jön rá, hogy még nem is fejezte be a fogásokat, a pezsgőt még nem hűtötte be.
Az Oroszlánnak a helyes táplálkozáshoz hozzá tartozik a legjobb húsok fogyasztása, azonban a rengeteg hús mellett fontos a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása is. Az ivást soha nem viszi túlzásba, mert hamar megárt neki, azonban a bor a számára megfelelő ital.
Ajánlott étele:
Hús: vadhúsok, halak, pulyka, liba
Zöldség: tök, paprika, karalábé, zöldborsó, kukorica
Fűszer: szerecsendió, sáfrány, gyömbér, tárkony, bazsalikom
Gyümölcs: alma, citrom, ananász, szárított gyümölcsök
Szűz
A Szűz személyiségét a Merkúr uralja, nehéz élete van, mert mindenkit kritizál, nagyon kritikus magával szemben is. Idegenkedik mindentől, az természetének egyik legfőbb jellemzője. A Szűz nagyon megrögzött, mániákusan ragaszkodik szokásaihoz, a rendhez, a tisztasághoz, mindennek meg van a helye és nem lehet elmozdítani, vagy áthelyezni. A Szűz otthonára jellemző, hogy mindennek megvan a szigorú helye, nagyon pedáns és ez az étkezésben, illetve a főzésben is jellemző rá. Általában ragaszkodik a hagyományos ízekhez, a gyerekkorban megszokott ételeket kedveli. Azonban nagyon érdekes, hogy a reformkonyha híve, szereti az egészséges ételeket, nagyon sok praktikát és receptet elolvas, illetve ki is próbálja azokat. Amikor diétázik, akkor is a reform ízeket tartja előnyben, és évente legalább kétszer léböjtöt tart. A Szűznek nagyon előnyös a vegetáriánus étrend, vagy ha nem szeretné ezt szigorúan betartani, akkor, halak és a szárnya húsok jellemzik.
Ügyel arra, hogy az ételek közötti egyensúly meglegyen, és többre tartja a vitamindús gyümölcsöt, mint a habos süteményt vagy az édességet. Az alkoholt ösztönösen kerüli. Egy-egy pohár vörösbor azonban jót tenne az emésztésének.
Ajánlott ételek:
Hús: kiemelten vad féle, borjú, vagy szárnyasok
Zöldség: bab, lencse, karfiol, zeller, uborka, tök, saláta
Fűszer: babérlevél, fahéj, kapor, majoránna
Gyümölcs: sárga és görögdinnye, sárgabarack, körte, fehér szőlő
Képek: praxis.blog.hu és hotdog.hu