Mondd meg mi a kedvenc zöldséged, én megmondom milyen vagy! (6. rész)
hirdetés
Igen nem csalás nem ámítás! Valóban meg lehet állapítani gasztro hovatartozásodat, annak alapján milyen csillagjegyben születtél. Sok mindenre nem is gondolnánk, ami rávilágíthat étkezési szokásainkra, de kicsit tanulmányozva a gasztrohoroszkopót, rájövünk, hogy valóban ezek a jellemzők ránk is illenek.
Eddig megismerhettünk előző cikkeinkben 10 csillagjegyet. Most következzék erre az évre az utolsó két jegy, akik nem mások, mint a Vízöntő és a Halak!
hirdetés
Vízöntő
A Vízöntő igazi téli gyermek, hiszen január 20 és február 20 között datálható. A Vízöntők személyiségét az Uránusz uralja, ami meghatározza ezt a jegyet. Nagyon jellemző rá a nyitottság, a vállalkozó szellem, nagyon kísérletező, forradalmi lélek. Ez a forradalmiság jellemző rá az öltözködésében, illetve a viselkedésében is, és persze a konyhaművészetében is, mert számára az étel elkészítése valódi művészet. Nem ragaszkodik a receptekhez, mindig csempész valami ujjat az ételekbe. Minden étel elkészítésénél fantáziája győzedelmeskedik, és eredeti ötletei vannak a lakberendezésben is. A Vízöntőkre nem jellemző, hogy gyakran főznének, de étel készül a konyhájukban, akkor forradalmi ételekre számíthatunk, kiemelkedően finom ízekre és íz harmóniára. Jól felszerelt konyhájában ritka, speciális gépek találhatók. Olyan ízeket kombinál, amikkel meghökkenti a családját, vendégeit. A főzés számára társasági esemény, ezért nagy híve a grill- vagy fondü partiknak, de képes rávenni a barátait egy házi disznótorosra, házilagos hurka- kolbász-töltésre is.
Nem szereti a nehéz, zsíros ételeket, inkább a könnyed, légies ízeket és falatokat kedveli. Szereti, ha valami gyorsan elkészül és az elkészítés folyamata sem bonyolult. „A kellékek is fontosak, hogy hangulatot varázsoljon, és vendégei kitűnően érezzék magukat. A kesernyés ízű italok, koktélok, az Unicum, erdőmester illik hozzá. Csokiból is a kevert ízű, töltött vagy mentolos-keserű. Megkóstol új ételeket, ismeretlen növényeket, elfogadja, sőt kedveli őket.”
Ajánlott ételek:
Hús: elsősorban halak és könnyű szárnyas húsok
Zöldség: salátafélék, különösen a római saláta, cukkini, cékla, uborka
Fűszer: menta, petrezselyem, vanília, fokhagyma, indiai fűszerek, curry
Halak
A Halak egy nagyon romantikus jellem. Személyiségét a Neptunusz uralja, jellemző rá az önzetlenség, az adakozás, hatalmas lelke és szíve van. Sok esetben önfeláldozó, mindenkit segít, aki rászorul segítségére, de vigyáznia kell, ne használják ki segítőkészségét. Szereti a társaságot, az összejövetelek, a családi és baráti eseményeket egyaránt. Utazásai során, mindig az első az adott régió gasztronómiai felfedezése, az éttermeket fedezi fel elsőként. Otthonában minden jó helyet ismer, minden finom falatot be tud mutatni. „Tudja, melyiknek milyen a konyhája, mi a specialitása, hol a legfinomabb a csülök, vagy hol lehet egzotikus ízeket kóstolgatni. Imádja járni a piacokat, élvezettel válogat a zöldségek, gyümölcsök, húsok között. Ám mire főzésre kerül a sor, már elszáll a lelkesedése, és csak akkor veszi be magát a konyhába, ha vendégeket vár - vagy valamit nagyon-nagyon megkívánt. Különben leszalad a legközelebbi kisvendéglőbe, hogy mielőbb jóllakhasson.”
A Halak szereti a hasát még akkor is, ha a fogásokat kevésbé szereti elkészíteni, sajnos falánksága miatt elhízással is fenyeget. A musttól, a könnyű habzóboron és pezsgőn át a vodkáig mindent szeret, de a kevert koktélokat jobb mellőznie.
Ajánlott ételek:
Hús: hal, kagyló, rák, borjú
Zöldség: articsóka, káposzta, zöldbab, sütőtök, szója, rizs
Fűszer: tárkony, kakukkfű
Képek: tutiabc.hu és hotdog.hu