Mondd meg mi a kedvenc zöldséged, én megmondom milyen vagy! (4. rész)
hirdetés
Igen bizony, az életünk minden mozzanat megjósolható és jellemezhető még a „zöldségek” alapján is. Minden csillag jegynek megvan a maga szokása, stílusa az öltözetben, a jellemében, de még az étkezésben is. Van, akinek a húsokra, míg másoknak a zöldségekre és gyümölcsökre kell nagy figyelmet szentelniük.
Előző cikkeinkből megismerhettetek már hat csillagjegyet, de ne is húzzuk tovább az időt, nézzük a következőket!
hirdetés
Mérleg
A Mérleg személyiségét a Vénusz bolygó uralja, így nagyon jellemző rá, hogy mindenki elvárásainak megfelelni, sokszor saját személyiségét is feladva, Mindig megfelelően öltözködik, viselkedik, nem illetlen, nem tolakodó, nem rosszindulatú. A Mérleg nem egy határozott jellem, szívesen odázza el a dolgokat, nem szeret döntéseket hozni, mert folyton abban reménykedik, hogy majd a dolgok megoldódnak maguktól is. Az ebben a jegyben születtek mindig nagyon kedvesek, megnyerő személyiségünknek és besímulásuknak köszönhetően könnyen szerez barátokat, imádja a társaságot és ez fordítva is igaz. A Mérleg jegyűek azonban nagyon szeretik a hasukat, szeretnek enni, inni jó hangulatban és társaságban. Egy-egy vacsora alkalmával mindig nagyon jól szórakoztatja a társaságot, nem csak tökéletes vendég, hanem vendéglátó is. Talán ezekkel ellenkezik, hogy nagyon pedáns, rendszerető, szeret takarítani, és a lakásban is mindig minden a helyén van. Amikor vendégeket vár, semmit nem bíz a véletlenre, mindent maga készít el és finomságokat kínál.
A mérleg jobban teszi, ha lemond a csípős ételekről, inkább szószokat, friss, vitamindús salátákat és önnyű húsokat fogyasszon. Figyelnie kell mindig a mennyiségekre, ne habzsoljon, csak mindig kis adagokat egyen. Ugyan ez igaz az alkohol fogyasztásra is, mindent csak mértékkel a kulcsszó.
Ajánlott ételek:
Hús: csak nagyon ritkán hal lés szárnyas, inkább tésztafélét, tojást egyen
Zöldség: spárga, bab, borsó, lencse, gabonafélék, tök
Fűszer: fahéj, kakukkfű, menta, szegfűszeg, ánizs, tárkony, kapor
Gyümölcs: füge, körte, alma, szilva, szőlő, dió, mandula
Skorpió
A Skorpió személyiségét a Mars uralja, nagyon nehéz természetű, akaratos jegy. Nem könnyű kapcsolatban és egy fedél alatt élni vele. Nem lehet neki megálljt parancsolni, mindig a saját útját járja, ami igaz a konyhájára is. Ez a makacsság és öntörvényűség mindenben jellemző rá, az öltözködésben, az étezésben, a lakberendezésben is. Voltaképpen mindenben feladatot lát, még a szórakozást is, a főzést is a kipipálandó tennivalók közé sorolja. Szeret társaságban lenni, de a nagy bulikat nem kedveli. Akár a családjának, akár vendégeknek főz, általában szigorúan betartja a szakácskönyv utasításait, mert úgy véli, hogy csak így lehet tökéletes az étel. A kísérletezés nem csábítja. A Skorpió hölgyek konyhájában ennek ellenére rengeteg hasznos robotgép és modern edénykészlet található, mert igyekszik minél gyorsabban végezni a főzés körüli teendőkkel. A Skorpió nagyon szereti a csípős ételeket, de jobb, ha elkerüli ezeket. Ritkán, de fogyaszthat tejtermékeket, tenger gyümölcseit, és halakat. Az egyszerű, fűszeres ételek a kedvencei, a hagyományos hús körettel, valamint az egytálételek. Az italok közül első helyen áll az ásványvíz, de nem veti meg a karakteres ízű borokat, illetve a „keményebb” töményet sem. De mindig tudja, hol a határ.
Ajánlott ételek:
Hús: hal, rák, kagyló, polip és minden, ami vízben él
Zöldség: sárgarépa, káposzta, tök, hagyma, gomba, retek
Fűszerek: fokhagyma, koriander, mustár, torma, chili, bazsalikom
Forrás
Szöveg: mindmegette.hu és hypoxikozmetika.hu