hirdetés

Partnereink

Laktatós halászlé-variációk

hirdetés

Laktatós halászlé-variációk

A magyar ember egyik legkedveltebb étele közé ez az ínyencség. Pár recept segítséget nyújt abban, hogy nagyon finoman el tudd készíteni. Ha nagyon finom ételt szeretnél készíteni, akkor érdemes a halat halárustól vásárolni. Nagyon egészséges étel, amelynek ráadásul nem nagy a kalóriája.

Bajai halászlé

hirdetés

A következő hozzávalók szükségesek: 1.5 kg ponty, 60 dkg pontyfej (4 nagyobb fej), 4ek fűszerpaprika, 1.5 l víz, csípős fűszerpaprika ízlés szerint tehetsz, 1 db halászlékocka, 500 g tészta.

Az elkészítése pedig a következőképpen zajlik: a vöröshagymát apróra kell vágnod. Ezt követően felteszed főni annyi vízben, hogy ellepje. Amint megpuhult a hagyma, akkor belerakod a halat, és annyi vizet teszel hozzá, hogy az egészet ellepje. Lassan felforralod. Mikor már forr, belekerül a pirospaprika, halászlékocka. Elfőzöd a pirospaprikát benne. A forrástól számítva fél óra múlva mehet bele az erős paprika, és ha van, tej vagy ikra. 10 percig kell még főznöd.

A tésztát kifőzöd, és már lehet tálalni.

Bográcsos halászlé

A következő hozzávalókat kell felhasználd: 4 kg ponty, 1 kg kárász, 60 dkg törpeharcsa (10-12 db), 6 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes db zöldpaprika, 1 közepes db paradicsom, 10 szem fekete bors, 4 közepes db hegyes erős paprika, 2 dl vörösbor,4 ek fűszerpaprika (púpozott, őrölt), só ízlés szerint, 1.2 l víz.

Az elkészítése a következőképpen zajlik:

Előző nap: A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat meg kell sózni majd ezt követően hűtőbe kell tenni. Másnap: A vöröshagymát apróra vágjuk, beleöntöd a bográcsba. Majd az összes halat beleteszed. A ponty fejét teszed először úgy, hogy a bőre legyen felül, majd a többit. Ahány kiló a hal annyiszor 1,2 liter hideg vizet öntünk rá, majd beleteszed a fűszereket, őrölt fűszerpaprika és a vörösbor kivételével. A bogrács alá gyújtasz, száraz fa erős tüzén főzöd a halászlevet. Amint felforrt beleteszed a fűszerpaprikát, pár perc múlva pedig a vörösbort . A forrástól számított 45 percig intenzíven főzöd. Időnként a bográcsot megrázogatod, keverni nem szabad. A halak belsőségeit kb. 30 perc főzés után rakod bele. Amíg a hal fő, addig elkészíted a vastagmetéltet, kifőzöd, leszűröd. A tányérokba először a tésztát, majd a levet szeded és ráteszed a főtt halat.

Halászlé házi gyufametélttel

A halászléhez a következő hozzávalók szükségesek: 1 kg ponty (pontyfilé), 30 dkg haltej/halikra, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 ek fűszerpaprika, 2 db halászlékocka, 1 közepes db paradicsom, 1 közepes db tv paprika, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 db hegyes erős paprika, 3.5 l víz

Gyufametélt hozzávalók: 1 db tojás, 10 dkg finomliszt 10-15 dkg, amennyit felvesz, 1 csipet só

Az elkészítése a következőképpen zajlik: a hagymát megtisztítjuk és aprítógépben pépesítjük, 5 literes fazékban feltesszük a vízzel főni, amikor gyöngyözni kezd, beletesszük a pirospaprikát, sót, borsot, a paprikákat, paradicsomot és a halászlékockákat. Fél órát főzöd, közben lesózod a halfilét és a halbelsőséget, majd beleteszed a levesbe és még fél órát főzöd.

Majd közben elkészíted a gyufatésztát. A tojást, a sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrod. Simára gyúrod, majd letakarva 1 órát pihenteted. Ezután egy újnyi vastagságúra kinyújtod a tésztát és a nyújtódeszkán még 10-15 percig pihenteted. Pihentetés után gyufa vastagságúra felmetéled. Bő sós, forró vízben kifőzzük és a halászlével tálaljuk.

Finom és egészséges étel, amelyet mindenkinek érdemes kipróbálni ezeket a recepteket. A család nagyon jó kis kedvence lehet.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.20.

Ma Tivadar napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés