hirdetés

Partnereink

5+1 tipp a sütőben sült húsokhoz

hirdetés

5+1 tipp a sütőben sült húsokhoz

Bizonyára te is egyike vagy azon embereknek, aki szereti a húst. Ha kimondottan azokat az ételeket szereted, ahol a hús egyenesen a sütőben landol, és a sütő teszi a dolgát, akkor most érdemes elolvasnod anyagunkat. Cikkünkben ugyanis kitérünk részletesebben is arra, mi mindenre kell odafigyelned, ha a sütőben sütöd meg a húst.

Vegyük tehát az alapokat, amiket mindenkinek érdemes tudni. A húst sütőben süthetjük a csonttal, ami elősegíti, hogy a húst átjárják az ízek, vagy csont nélkül, így a szeletelése lesz sokkal könnyebb. A szoba - hőmérsékletű húsok gyorsabban sülnek át, mint a hidegek. Amikor csak lehetséges, vegyünk nagyobb vagy több húst, mint amennyire szükségünk van az étkezők száma alapján. Így nem csak sok finom maradék húsból készíthetünk másnap ételeket, de tekintélyes mennyiségű szaft marad a tepsiben a tökéletes pecsenyemártás elkészítéséhez. Jöjjön hát 5+1 tipp, mire figyelj oda!

hirdetés

Szánjunk időt a sütő előmelegítésére!

Ügyeljünk arra, hogy a sütő igazán forró legyen, mielőtt megkezdjük a sütést. A hús összeugrik, ahogy elkezd sülni, eközben a felszínére gyöngyöző húslé ropogósra sül és karamellizálódik, így remek ízekben gazdag kérget biztosít neki.

A zsírnak locsolnia kell a húst!

Vágjunk le minden túlságosan zsíros részt a húsról, és zsíros oldalával felfelé helyezzük a hússütő tepsibe, hogy a zsiradék sütés közben „locsolhassa” a húst. Sült sertéshez készítsük elő a bőrt ropogós pörchöz.

Zöldfűszerek minden mennyiségben!

Sült báránycombhoz készítsünk bevágásokat a comb felső részén egy kicsi, éles kés hegyével. Nyomkodjunk rozmaringágakat és fokhagymaszeleteket a nyílásokba, hogy ízük sülés közben mélyen átjárja a húst. Esetleg tehetünk a bárányra hosszú rozmaringágakat is, és zsinórral a húshoz kötözhetjük. Dekoratív tálaláshoz a fokhagymát és a rozmaringot körülbelül 20 perccel a sütési idő lejárta előtt lecserélhetjük frissre. Alternatívaként a sült bárány – vagy marhahúst kakukkfűvel szórhatjuk meg, ami mind a húst, mind a tepsibe kifolyó húslét ízesíti.

Pirítsuk ki jól a bőrt!

Sült marha – és bárányhús készítésekor a felszínbe dörzsöljünk egy kevés lisztet, így a bőr ropogóssá és ízletesé válik. Fűszerezzük a lisztet előre sóval és borssal, vagy marhahúshoz keverjünk bele mustárport.

Használjunk „csontrácsot” vagy „zöldségágyat”!

Ha kicsontozott húst használunk, a csontokat rácsként használhatjuk a sülő hús alatt. Ez ízesíti a húst és a kifolyó húsnedveket, és amikor sütés után eltávolítjuk a tepsiből, a csontok már megpirultak a húsalaplé készítéséhez. Másik megoldás lehet, ha a húst felkarikázott hagymából vagy édesköményből készített „ágyra” vagy apróra vágott sárgarépa, zeller és hagyma keverékére ültetjük. Tegyünk zöldfűszer-ágakat a zöldségek közé.

Mindig ellenőrizzük, átsült-e a hús!

A húshőmérő mutatja a hús belső hőmérsékletét, és így azt is, hogy a kívánt mértékig megsül- e. Helyezzük a hőmérő hegyét a hús legvastagabb részébe, de odébb a csonttól és, hagyjuk benne kb. 30 másodpercig.

Ti hogyan készítitek a sütőben sült húsokat? Várjuk a további javaslatokat!

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 12.11.

Ma Árpád, Árpádina napja van.

Több fronton is változást hozott Lilu életébe a várandósság

Lilu lenmagolajjal küzd a striák ellen, Nagy Réka kegyetlen recepttel izzasztja barátait. Többek között ezekről is szó esett a Természetes gyógymódok ...

  • 2019-12-10 21:25
Karbonsemlegességet 2050-re!

Közép- és kelet-európai zöld civil szervezetek nyílt levélben kérik az eddig vétózó magyar, cseh és lengyel miniszterelnököt, hogy a december 12-13-i ...

  • 2019-12-10 19:22
Több mint 3 millió magyar érkezik haza külföldről az ünnepekre

A Mastercard legfrissebb kutatása szerint több mint 3 millió magyar száll majd repülőre, buszra vagy vonatra az ünnepek előtt, hogy a Karácsonyt a csa...

  • 2019-12-10 17:38
Ezért van több női coach, mint férfi

Hazánkban is egyre kevésbé kell magyarázni, hogy létjogosultsága van a business és life coach szakmának. A világtrendhez hasonlóan itthon is több nő v...

  • 2019-12-10 14:47
12 000 iskolatáska talált gazdára

Segíteni jó. Adni jó. Karácsonyhoz közeledvén mindig különleges erejük van ezeknek a szavaknak, de szerencsére sokan érzik úgy, hogy nem csak az év eg...

  • 2019-12-10 12:32

hirdetés

A visszatérés küszöbén

Teljes értékű edzésmunkával készül a visszatérésre Baji Balázs. A februárban súlyos sérülést szenvedett világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüs...

  • 2019-12-10 10:52
Vegyszermentes téli hajápolás

Megérkezett a tél, és vele a hajproblémák is. A kinti hideg és a benti meleg, a száraz levegő szárítják a fejbőrt és a hajat, a sapkától könnyebben zs...

  • 2019-12-10 09:00
Élhető jövőért kampányol a Z-generáció

2018-ban 580 millió darab (17.000 tonna) tejes- és gyümölcsleves italos kartondoboz került forgalomba, 2019 végére ez a szám várhatóan 590 millióra (1...

  • 2019-12-08 19:53
Megrendezték a SPAR első Uzsinapját

Közel kétszáz pályázat vett részt a SPAR Uzsidoboz Programjában. A kampány elsődleges célja az volt, hogy a szülők az otthoni tízórai és uzsonnakészít...

  • 2019-12-08 17:30
Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez

A tejfehérje-allergia egy specifikus; tejet vagy tejszármazékot tartalmazó élelmiszer fogyasztása után jelentkező tünetegyüttes. A tejben található fe...

  • 2019-12-08 14:19

Minden cikk

hirdetés

hirdetés