hirdetés

Partnereink

Ízkavalkád a konyhában

hirdetés

Ízkavalkád a konyhában

Süssünk-főzzünk ezen a héten is! Aki rég nem evett krumplisalátát, az most megteheti, ráadásul annak egyik különlegesebb változatát mutatjuk be. Emellett megtudhatjuk azt is, hogyan készül a hagymaleves és a sárgadinnyés pulykamell. Desszertnek pedig két recepttel is jöttünk, egy jó kis piskótával és egy finom fagyival!

Minden konyhatündérnek érdemes megmutatni az alábbi recepteket, mert ezeknek biztosan örülni fog az egész család. Nem maradt más hátra, el kell őket készíteni!

hirdetés

Krumplisaláta zöldbabbal

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 20 dkg zöldbab, 1 fej vöröshagyma, egy fél póréhagyma, kevés petrezselyem, 2 evőkanál almaecet, 1 dl fehérbor, 3–4 evőkanál olívaolaj, őrölt bors, só.

Elkészítés: Tisztítsuk meg a krumplit, és sós, petrezselyemszáras vízben főzzük meg. Amikor már majdnem jó, szórjuk mellé két percre főni a zöldbabot is. Hagyjuk együtt hűlni az egészet. Addig vágjuk össze a lilahagymát és a pórét, és egy kevés olívaolajon pároljuk át, majd sózzuk, borsozzuk.  Ráöntjük a bort és az ecetet, és hozzákeverjük a leszűrt zöldbabot és burgonyát. Még hidegen tálaljuk bár melegen is nagyon finom.

Hagymaleves

Hozzávalók: 50 dkg vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 liter zöldségleves (akár leveskockából), kevés kakukkfű és petrezselyem, babérlevél vegyes fűszernövény, pirított kenyérkocka, 10 dkg reszelt sajt, 3 evőkanál olaj, őrölt bors és kevés só.

Elkészítés: A hagymát vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben, a vajban és az olajban, kis lángon, állandóan kevergetve üvegesre fonnyasztjuk a hagymát. Ráöntjük a bort, és közepes lángon, gyakran kevergetve pároljuk, amíg a hagyma a bort teljesen magába szívja. Ráöntjük a zöldségleves felét, felforraljuk, és közepes lángon 10 percig pároljuk. Beletesszük a fűszercsokrot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a maradék levessel, és kislángon 50 percig főzzük, majd a fűszercsokrot kiszedjük. A kenyérszeleteket kockára vágjuk, tepsibe tesszük, és forró sütőben aranybarnára pirítjuk. Tűzálló levesestányérokba elosztjuk a kenyérszeleteket, rámerjük a levest, megszórjuk reszelt sajttal, és 15 percre forró sütőbe toljuk, amíg a sajt elolvad.

Sárgadinnyés pulykamell

Hozzávalók: 20 dkg hosszú szemű rizs, 50 dkg pulykamellfilé, 1 narancs, 1 grépfrút,

1 sárgadinnye (cukrozott), 2 evőkanál kókuszreszelék; a szószhoz: 1 evőkanál borecet, 1 evőkanál fehér rum, 1 kávéskanál mustár, 6 evőkanál olaj, tabasco (csípős mexikói) szósz, őrölt bors és kevés só.

Elkészítés: A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A pulykahúst sós vízben megfőzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, és kockákra vágjuk. A narancsot és a grépfrútot vastagon meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magjukat és héjukat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A közben keletkezett levet tálkába gyűjtjük. A szószhoz az ecetet, a mustárt, a déligyümölcsök levét jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és tabasco szósszal, sóval, borssal ízesítjük. Salátástálban összekeverjük a rizst, a dinnyekockákat, a szószt és a gyümölcskockákat. Tányérokra osztjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Rögtön tálaljuk vagy tálalásig hűtőben tartjuk. Megjegyzés: Tabasco szószt szupermarketekben kaphatunk, kis üvegekben.

Szilvás piskóta

Hozzávalók: 30 dkg szilva, 6 tojás, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 8 dl tej, 8 dkg vaj, só.

Elkészítés: Áztassuk a szilvákat 2 órán át meleg vízben. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, a cukorral, sóval és a tojással. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Alaposan vajazzuk ki a tartályt. Tegyük a megáztatott szilvákat az edény aljára, majd öntsük rá a keveréket. Dobjunk rá néhány darab vajat, és 40 percig süssük a sütőben. Fordítsuk ki egy tálra, majd miután kicsit lehűlt, szeletelhetjük is.

Vanília krémfagylalt

Hozzávalók: 15 dkg cukor, 2 tojás (enyhén felvert), 4,7 dl tej, 2–3 csomag vaníliás cukor vagy 1 db vaníliarúd,4,7dl tejszín.

Elkészítés: Egy lábasban összekeverjük a hozzávalókat a tejszín kivételével. Állandó keverés közben annyira kell felmelegíteni, amíg a fémkanalat bevonja. Ha vanília rudat használunk, vegyük ki, majd hűtsük le. Öntsük bele egy műanyag edénybe és tegyük mélyhűtőbe addig, amíg a széle meg nem fagy, azaz elkezd keményedni. Verjük föl a tejszín, ezután pedig a kissé megfagyott krémet is vejük fel habverővel, amíg sima és könnyű nem lesz. Amikor kész, óvatosan, alulról felfelé keverve (forgatva széles kanállal) belekeverjük a tejszínhabot a tejkrémbe. Tegyük vissza a fagyasztóba, amíg meg nem fagy.

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.29.

Ma Péter napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés