hirdetés

Partnereink

Így edd a császárszalonnát, a padlizsánt és a farkassügért!

hirdetés

Így edd a császárszalonnát, a padlizsánt és a farkassügért!

Három olyan receptet ismertetek most meg veletek, amit mindenkinek érdemes elkészíteni. A főszereplők ismert alapanyagok, nem ördöngösség beszerezni őket! Na de lássuk csak, mit főzünk ma?

Az egyiknél megmutatom, hogyan használd fel a császárszalonnát másképp, a másiknál a jólbevált padlizsánt készítjük el, míg a harmadikban a sügér kap különleges kíséretet!

hirdetés

Császárszalonna rizibizivel és sült zöldségekkel

Hozzávalók: 1 szelet (15 dkg) császárszalonna, 0,5 bögre rizs, 1 ek zöldborsó, 1 db csípős hegyes paprika, 1 db paradicsom, 3 csipet só, 2 csipet őrölt fekete bors, 1 tk napraforgó olaj.

Elkészítés: A rizst és a zödlborsót megfőzzük. Egy serpenyőben a szalonnát lepirítjuk, majd hozzá adjuk a zöldségeket. Kevés olajat locsolunk rá, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve megsütjük. Tíz perc után megfordítjuk a húst, hogy mindkét oldala aranybarnára süljön. Tálaláskor egy kupacot formázunk a zöldborsós rizsből, s mellé tesszük a szalonnát és a zöldségekkel.

Padlizsánkrémes töltött paradicsom

Hozzávalók: 12 db paradicsom

Padlizsánkrém 1.: 1,5 kg padlizsán, 1 kis fej vöröshagyma, 0,5 l étolaj, só, bors, mustár.

Padlizsánkrém 2.: 1,5 kg padlizsán, 1 kis fej vöröshagyma, 200 g majonéz.

Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, egy éles késsel a kétharmadánál elvágjuk, majd egy kiskanállal, a nagyobbik felének, kikaparjuk a belsejét úgy, hogy egy fél cm-es fala maradjon. A padlizsánokat, héjastól, a sütőben 200 fokon megsütjük - ha szabadban tudjuk sütni (grillrácson) úgy sokkal finomabb lesz. Ha szabadban sütjük, arra kell figyelni, hogy csak parázson süljön, különben nagyon hamar megég a héja és a padlizsán nem sül át. Akkor van jól átsülve ha a héja repedezik. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd egy késsel kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét. Beletesszük egy tálba, és ráreszeljük a vöröshagymát. Egy kézi habverővel jó krémesre keverjük, majd vékony sugárban csorgatva, folyamatos kevergetés mellett, hozzáadjuk az olajat. Mustárral,sóval, borssal ízesítjük. Padlizsánkrém 2.: A padlizsánokat a fent leírtaknak megfelelően elkészítjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a majonézt és sóval,borssal ízesítjük majd jó krémesre kavarjuk. A paradicsomokat megtöltjük a padlizsánkrémmel, visszahelyezzük rájuk a kalapot, szépen elrendezzük egy tányéron, és tálalásig a hűtőben tartjuk.

Farkassügér édes-savanyú mártásban

Hozzávalók: 4 db sügérfilé, 2 db hal egészben, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 ek vaj, 1 ek liszt, 3,5 dl vegyes gyümölcslé gránátalmalé, szőlőlé, narancslé, paradicsomlé vagy 4 ek gránátalma szirup 2,5 dl vízben feloldva, vagy 2,5 dl citromlé.

Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 4 ek. vajat, és állandó keverés mellett, aranybarnára pároljuk rajta az aprított vöröshagymát és fokhagymát. A konyhakész, leöblített, szárazra törölt halat sózzuk, borsozzuk és liszttel megszórjuk. A maradék vajat egy másik serpenyőben felforrósítjuk, és a halszeletek mindkét oldalát közepes lángon átsütjük. 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre pároljuk a négyféle - összesen 2,5-3,5 dl -gyümölcslével leöntött, és enyhén cukrozott halat. Lencsés-datolyás-mazsolás rizzsel, vagy a sűrített levével leöntött, egész halszeletekkel tálaljuk, citromkarikával díszítjük.

Forrás: Mindmegette

Kép: mindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.26.

Ma Ervin napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés