hirdetés

Partnereink

5+1 tavaszi finomság erre a hétre!

hirdetés

5+1 tavaszi finomság erre a hétre!

Jön a meleg, végre újra megtelik a hűtő finom zöldségekkel, friss alapanyagokkal. Ezekből mindenképp érdemes salátákat, remek leveseket vagy könnyű fogásokat készíteni. Ne feledkezzünk meg a desszertről sem, bónuszként egy könnyű desszert receptjét is megkapod!

1 – Mexikói saláta

hirdetés

Hozzávalók: 1 tasak mexikói bab, 30 dkg sajt, 1 szál póréhagyma, 20 dkg paradicsom, 2 db alma, 20 dkg paradicsom, 10 dkg dió, 1 dl olívaolaj, 1 evőkanál ecet, 2 evőkanál fekete olajbogyó.

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, az almát felvágjuk, magházát eltávolítjuk. A paradicsomot cikkekre, a pórét fél karikára, az almát kockára vágjuk. A sajtot kockára vágjuk, az olívaolajat és a balzsamecetet összekeverjük. Az előkészített anyagokat a mártással lazán összekeverjük, egy üvegtálba halmozzuk, enyhén chilis és paradicsomos mártással meglocsoljuk, megszórjuk az olajbogyóval és a dióbéllel. Pirítóssal tálaljuk.

2 – Halas saláta

Hozzávalók: 25 dkg zöldbab, 30 dkg héjában főtt krumpli, 4 paradicsom, 1 halkonzerv (185 g), 1 zöld saláta, 1 cikk fokhagyma, 3 kanál ecet, 2 kanál mustár, bors, 8 kanál olívaolaj, 1 köteg zöld hagyma, 2 db főtt tojás, 15 db zöld olívabogyó.

Elkészítés: A babot megmossuk és sós vízben megfőzzük. Miután hideg víz alá tettük, hagyjuk lecsorogni. A burgonyát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomot nyolcba vágjuk, a zöld salátát pedig felvágjuk. A mustárt az ecettel és fokhagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadva az olajat habosra verjük. Felvágjuk a hagymát, a halat hagyjuk lecsorogni. Összekeverjük az alapanyagokat, tojásszeletekkel és olívabogyóval díszítjük.

3 – Kaporleves

Hozzávalók: friss kaporlevél, fokhagyma, tejföl, olaj, pirospaprika, almaecet.

Elkészítés: A melegített olajra dobjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kapor felét, összekeverjük, és felengedjük vízzel. Amikor felforrt, galuskát adhatunk hozzá. Almaecettel savanyítjuk, és tejfellel vagy joghurttal habarjuk. Ha kész, hozzáadjuk a kapor másik felét, így friss íze és színe lesz.

4 – Erdélyi rizs

Hozzávalók: rizs, zöldpaprika, só, vöröshagyma, tejföl, olaj.

Elkészítés: Kevés forró olajon megforgatjuk a rizst. Ha kedveljük, kevés szójaszósszal ízesíthetjük, majd kevés vizet adunk hozzá. Személyenként körülbelül 2 közepes fej vöröshagymát, 2–3 cső zöldpaprikát karikára vágunk, a rizsre terítjük, sózzuk. Bőven meglocsoljuk tejföllel, személyenként 1 decilitert számítunk. Az egészet betesszük a sütőbe, körülbelül fél óra alatt puhul meg. A rizs, a sok vöröshagyma és a zöldpaprika levében, és a tejfölben puhul meg, a zamatos levet magába szívja. Ha barnarizzsel készítjük, akkor előbb fél órát főzzük a rizst, utána a leírtak szerint járhatunk el. Rántott halat, sertéshúst készíthetünk hozzá.

5 – Töltött tök

Hozzávalók: 60–70 dkg gyenge tök, 2 evőkanál olaj, 1 vöröshagyma (felvágva), 20 dkg főtt kukorica, fél csésze darált sajt, 1 csésze vágott dió, só, kapor, tetszés szerinti fűszerek.

Elkészítés: Vágjuk hosszába a tököt, kanállal vájjuk ki a belsejét. A belsejét vágjuk apróra (mag nélkül), majd pirítsuk puhára olajban, és adjuk hozzá a többi alkotót. A félbevágott tököt töltsük meg a töltelékkel, tekerjük körül alufóliával, tegyük tepsibe, és 45–50 percig süssük forró sütőben.

+1 – Mazsolás tallér

Hozzávalók: 1 kg mazsola, 20 dkg dió vagy mogyoró, 30 dkg zabpehely, kókuszreszelék vagy darált dió.

Elkészítés: Húsdarálón daráljuk le az előzetesen megmosott mazsolát, és daráljuk meg a diót, és a zabpelyhet is. Az egészet keverjük össze jó alaposan, hűtsük be. Nyújtsuk ki és kis pohárral szaggassunk kis tallérokat belőle majd forgassuk kókuszreszelékbe. Golyókat is készíthetünk belőle.

Képek: receptek.coreceptek.szatmar.ro

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.23.

Ma Béla napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés