hirdetés

Partnereink

Laktató, mégis könnyű fogások

hirdetés

Laktató, mégis könnyű fogások

Ha szeretnénk egészségesen, mégis gazdagon sütni-főzni, valamint szeretnénk kipróbálni valami újat, érdekeset, különlegest, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod ezeket a recepteket.

Ma megismerhetsz három remek ételt. Dobd fel az étrended egy kis hússal, sok zöldséggel, vagy épp finom fűszeres palacsintával.

hirdetés

Karfiolbomba darált hússal

Hozzávalók: 1 db kisebb karfiol, 50 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 2 db zsemle, bors, őrölt kömény, pirospaprika, só, petrezselyem zöld.

Elkészítés: A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, majd kihűtjük. A húsból, tojásból, az áztatott zsemléből, apróra vágott hagymából, fokhagymából és fűszerekből ízletes fasírtot gyúrunk. Ha van petrezselyem, akkor apróra vágva azt is bele lehet keverni. A főtt karfiolt egy tűzálló tál közepére helyezzük, majd a kész fasírozott hússal "becsomagoljuk" és a sűtőben kb. 30-40 perc alatt lassan készre sütjük. Kb. annyi idő alatt készül el, mint az egyben sült fasírt. Felszeletelni úgy kell, mint egy tortát és akkor szép, ha ka özépen látszanak a karfiol rózsái.

Majonézes-sonkás palacsinta

Hozzávalók: 200 g liszt, 3 tojás, 350 ml tej, só, olaj a sütéshez, egy fél fejes saláta, 200 g főtt sonka, majonéz, a díszítéshez petrezselyem.

Elkészítés: A palacsintatésztához szitáljuk a lisztet egy tálba. A tojásokat egy kézi habverővel keverjük össze a tejjel és a sóval, majd tovább keverve apránként tegyük bele a lisztet, vigyázzunk arra, hogy ne csomósodjon. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig. A töltelékhez a saláta hibás leveleit távolítsuk el, a többit válasszuk le a torzsájáról. A salátaleveleket mossuk meg, alaposan csöpögtessük le. A sonkát és a salátaleveleket vágjuk keskeny csíkokra. A palacsintatésztát jól keverjük át. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, és a serpenyő alján egyenesen oszlassuk el. Süssük a palacsinta mindkét oldalát aranysárgára. A tésztából összesen 5 palacsintát készítsünk. Mindegyiket kenjük meg majonézzel, tegyük rá a saláta- és a sonkacsíkokat, majd göngyöljük fel. Díszítsük apróra vágott, friss petrezselyemmel.

Orosz húsgombócok

Hozzávalók: 250 g darált sertéshús, 250 g darált marhahús, 1 db tojás, bors, 1-2 evőkanál olaj, 1 csomó újhagyma, 250 g sampinyongomba, 190 g csemegeuborka, 200 ml tejszín, 1 teáskanál édes-nemes pirospaprika, 1 evőkanál közepesen csípős mustár, fűszerpaprika a szóráshoz, petrezselyemzöld, sütőzacskó.

Elkészítés: A darált húst egy tálban összedolgozzuk a tojással, majd sóval, borssal fűszerezzük. A masszából nedves kézzel 12 kis gombócot formázunk, és serpenyőben felforrósított olajban körben átsütjük. A letisztított hagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, papírtörlővel ledörzsöljük, szükség esetén leöblítjük, leitatjuk, majd félbevágjuk. Az uborkát lecsöpögtetjük, hosszában négy részre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a gombát és a tejszínt egy tálban összekeverjük, paprikával, mustárral, sóval, borssal ízesítjük. A tejszínes zöldségkeveréket nagy sütőzacskóba tesszük, a fűszerpaprikával megszórt húsgombócokat elosztjuk benne. A sütőzacskót a csomagoláson lévő leírás szerint lezárva egy sütőlemezen a sütőbe helyezzük. 200 ºC-on kb. 25 percig sütjük. A sütőzacskót felvágjuk. A húsgombócokat és a zöldségeket egy tálra rendezzük, és petrezselyemzölddel díszítjük.

Képek: nassolda.receptneked.hurelaxotour.blogspot.ro

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés