Egy csipetnyi gyümölcs a húsokhoz!
hirdetés
Nyilván mindenki szeret finomabbnál finomabb ételeket fogyasztani, viszont érdemes megválogatni ezeket az egészség szempontjából is. Folyamatosan lehet hallani, hogy minél több zöldség és gyümölcs fogyasztása javasolt. Nos, ezt nem véletlen hangsúlyozzák ennyire. Cikkünkből két olyan receptre is szert tehetsz, amely isteniek és meg vannak bolondítva némi gyümölccsel is.
Narancsos-balzsamecetes csirkemell, édesburgonyával és uborkasalátával
hirdetés
Már az elnevezése ínycsiklandozó, ugye? Hidd el, miután elfogyasztottad, akkor még inkább ez lesz a véleményed, vágjunk is bele. Íme a hozzávalók listája 4 személy részére: 80 dkg csirkemellfilé, 2 dl frissen facsart narancslé, 4 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál olívaolaj, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál só, frissen őrölt bors, 4 édes burgonya, só, bors, olívaolaj, rozmaringlevél, 2 uborka, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 teáskanál méz, 50 ml víz, só, bors, 1 csokor friss petrezselyem. Elkészítés. A pác elkészítéséhez először is a narancs levébe keverj balzsamecetet, szójaszószt, olívaolajt, sót, borsot, valamint rozmaring levelet. Ez után a csirkemell filét vágd vékony szeletekre, majd az elkészített pácba forgasd bele és a forró serpenyőbe mind a két oldalát fehéredésig pirítsd. Ez után a megmaradt páccal öntsd fel és közepes hőfokon süsd puhára. Karikázd fel az édesburgonyát, sózd és borsozd meg, majd locsold meg olívaolajjal. A tepsit béleld ki sütőpapírral és abba helyezd bele a burgonyát, majd szórd meg rozmaringlevéllel. Az előmelegített tepsibe 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd puhára. Már nincs már hátra csak a saláta. Ehhez mosd meg az uborkát, vágd félbe, majd csíkokra és végül kockázd fel. Keverd ki a citrom levét, olívaolajjal, mézzel, vízzel, majd öntsd rá az egészet az uborkára. Sózd, borsozd, majd a szórd rá a friss petrezselymet. Keverd jól össze és tárold a hűtőben egészen a tálalásig.
Zöld saláta, babbal, tönkölybúzával és árpával
Ha pedig már szót ejtettünk az egészséges életmódról, akkor ezzel a salátával gyakorolhatjuk is. A hozzávalók listája: 1 Chirio bab konzerv (árpával és tönkölybúzával), 1 piros hegyes paprika, 1 szál újhagyma, 1/2 fej jégsaláta, 8 koktél paradicsom, 10 dkg fetasajt, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál kakukkfű, 2 evőkanál friss darabolt petrezselyem, só, bors. Elkészítés. Darabolással kezdjük, mégpedig a jégsaláta, paprika, paradicsom és újhagyma aprításával. Ezekhez add hozzá a lecsepegtetett konzervet. Az olívaolajt keverd ki balzsamecettel, mézzel, kakukkfűvel és ízesítheted sóval és borssal. Majd ezt az öntetet add hozzá a salátához. A fetasajtot vágd kockára és a feldarabolt petrezselyemmel együtt add hozzá a salátához. A legjobb pedig, ha frissen fogyasztod el! Ha viszont mégsem sikerül azonnal elfogyasztani, akkor mindenképpen a hűtőben javasolt tárolni. Ízléstől függően pedig 1-2 nap múlva is elfogyaszthatod akár. Ez viszont függ attól is, hogy mennyire friss alapanyagokból dolgoztál. Amennyiben viszont a legjobban frissen szereted, akkor csak keveset készíts, hiszen úgyis percek alatt össze lehet ezt dobni és bármikor fogyaszthatod így frissen.
Szöveg és képek: koskacukor.blogspot.ro