hirdetés

Partnereink

Egy kis hús ma sem hiányozhat!

hirdetés

Egy kis hús ma sem hiányozhat!

A kiegyensúlyozott étkezés gyakorlatilag nem is lehetséges, ha kihagyjuk a húst a táplálkozásunkból. Egész egyszerűen zöldségekből, gyümölcsökből nem tudjuk megszerezni azokat a tápanyagokat, amelyekre szert teszünk a különböző húsok által. A mai nap tehát szóljon egy kicsit a húsokról!

Brassói aprópecsenye pulykamellből

hirdetés

Amikor valaki meghallja azt, hogy brassói azonnal sertéshúsra gondol. Ezzel a recepttel viszont egy kicsit csavarunk a dolgon, ugyanis egy szárnyasból, mégpedig pulykából fogjuk elkészíteni.

Hozzávalók: 30 dkg pulykamell, 1 kisebb hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál dijoni mustár, só, frissen őrölt bors, majoránna, cayenne bors (opcionális), petrezselyemzöld, kacsazsír, 1 kisebb fej zeller, zsír a sütéshez.

Már jöhet is az elkészítés!

„A hagymát apróra vágtam, és a felforrósított kacsazsírra dobtam. A lángot levéve üvegesre pároltam, majd hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát is. Ezzel már épp csak átkevertem, mehetett is bele a vékony csíkokra vágott pulykamell. Fehéredésig pirítottam, közben fűszereztem, a mustárt is beleraktam. Felengedtem egy kevés vízzel, és fedő alatt kb. 20 perc alatt készre pároltam. Ekkor levettem róla  a fedőt, és hagytam, hogy az összes víz elpárologjon róla, és zsírjára süljön, közben gyakran megkevertem. A végén adtam hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet.  Közben a zellert megtisztítottam, vékony hasábokra vágtam, és kókuszzsíron aranybarnára sütöttem. A kész húshoz adtam, párszor lazán összekevertem, átforgattam.” – írja a szemiramisz.blogspot.ro

Fontos ugyanakkor tudni azt is, hogy ez az étel viszonylag csípős lesz. Aggodalomra viszont azoknak sincs okuk, akik nem szeretik a csípőset. Az ő számukra csupán annyit kell módosítani a recepten, hogy a cayenne bors teljes egészében mellőzve legyen.

Savanyú káposztás tócsni

A tócsninak az egyik legnagyobb előnye, hogy pofon egyszerű elkészíteni, valamint rengeteg alapanyagból lehetséges. Akár azt is mondhatnánk, hogy ahány ház, annyi tócsni. Bemutatjuk milyen is az, amikor savanyú káposztából készül és még egy kicsit fel is dobjuk füstölt szalonnával.

Hozzávalók: kb. 2 maréknyi savanyú káposzta, 2 tojás, 2 evőkanál útifűmaghéj, só, őrölt bors, kakukkfű, oregánó, 10 dkg füstölt szalonna, kevés zsiradék.

Kezdjünk is neki! „A káposztát kicsit átmostam, majd összevágtam. Hozzáadtam a tojásokat, fűszereztem, a végén raktam bele az útifűmaghéjat. Pár percig hagytam pihenni. Közben a szalonnát vékony csíkokra vágtam, és kevés zsíron kisütöttem. A szalonnapörcöket kiszedtem, és a visszamaradt zsíron sütöttem ki a tócsnikat. Evőkanállal adagoltam a masszát a forró zsiradékba, ellapítottam, majd mindkét oldalán aranybarnára sütöttem.  Tálaláskor a tányéron a tócsnikra raktam a kisütött szalonnát.” – írja a blogger

Tipikusan olyan étel, amelyet azonnal az elkészítés után érdemes fogyasztani. A tócsnit akár később is fogyaszthatjuk, de a sült szalonnát már nem igazán. Tökéletes lehet reggelire annak, aki vitaminbombát szeretne betolni, de ugyanakkor bírja a szalonna nehéz jellegét is. Nem mellesleg pedig, ha a tavaszra sok savanyú káposzta maradt meg, akkor ebből a szempontból is szuper választás lehet a savanyú káposztás tócsni.

Forrás, képek: http://szemiramisz.blogspot.ro

 

 

 

 

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 08.13.

Ma Ipoly napja van.

Már két halott a belarusz tüntetéseken, az EU közvetíteni akar

Már két halálos áldozatuk van a belarusz elnökválasztás miatt kirobbant tüntetéseknek. Az ottani hatóságok megerősítették, hogy meghalt egy őrizetbe v...

  • 2020-08-13 20:30
Hőségben sportolni? - Erre kell figyelni, hogy ne száradjunk ki!

Sokan a nyári hőségben vagy bekapcsolt klíma mellett is rendszeresen sportolnak, ami rendkívül veszélyes is tud lenni, ha nem pótoljuk közben az elves...

  • 2020-08-13 17:56
Marton Adri és Edvin: 13 éve szerelmesek!

2007 augusztusában ismerkedtek meg, és azóta elválaszthatatlanok. Az évfordulót minden évben méltán megünneplik, és mivel imádják a vízparti piknikezé...

  • 2020-08-13 16:38
Hogyan lehetünk felelősségteljes „sharentek”?

A legbiztonságosabb tanács az lenne, hogy „ne tegyünk közzé semmilyen, a gyermekeinkkel kapcsolatos tartalmat a közösségi médiában”, ám ennek a kihívá...

  • 2020-08-08 05:41
Meddig zuhannak vajon a belvárosi ingatlanárak?

A koronavírus térhódítása egy csapásra véget vetett az évek óta tartó budapesti ingatlan-áremelkedésnek. Bár bizonyos jelei már 2019-ben is megvoltak ...

  • 2020-08-08 00:12

hirdetés

„Pocketdoki” - forradalmi újítás a diagnosztikában

Az INNObyte Informatikai Zrt. olyan komplex egészségügyi digitális mérőeszközt és felhőalapú applikációt fejleszt, mely segítségével lehetővé válik a ...

  • 2020-08-07 22:56
Balkán export, nem csak rezesbandákkal – koronavírus idején épít hidat a MOST

10 zenekar, 20 fesztivál, 26 fiatal menedzser, 10 kreatív városi projekt – a budapesti Hangvető vezette MOST projekt célja hidat építeni a balkáni teh...

  • 2020-08-07 20:34
Jön a Kilakoltatás - forog az új magyar film

A Kilakoltatás egy szatirikus hangvételű film, amely egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó (Orosz Ákos) és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló...

  • 2020-08-07 18:37
Az első Séf Fesztivál Tihanyban debütál

Egy gasztrofesztivál, amit nem a nagy márkák, hanem a hazai alapanyagtermelők támogatnak Az első Séf Fesztivál Tihanyban debütál, és a szervezők szánd...

  • 2020-08-05 22:37
Ismét bővült a SPAR környezetbarát csomagolótermékeinek kínálata

Környezetbarát szendvicscsomagolókkal és ételtárolókkal bővült az INTERSPAR hipermarketek termékköre. Az áruházlánc folyamatosan frissíti az élelmisze...

  • 2020-08-05 21:19

Minden cikk

hirdetés

hirdetés