hirdetés

Partnereink

Fejedelmi ételek, fejedelmi alkalmakra

hirdetés

Fejedelmi ételek, fejedelmi alkalmakra

Mindenki életében vannak jeles napok. Amennyiben tuti recepteket keresel e napokra, itt megtalálod!

Pulykás-baconös rakott zöldbab

hirdetés

Hozzávalók:

 1 kg zöldbab

 60 dkg darált pulykahús

 2 zacskó gyorsrizs

 1 fej hagyma

 5 gerezd fokhagyma

 só

 frissen őrölt bors

 pirospaprika

 petrezselyem

 őrölt kömény

 sok-sok tejföl

 bacon

A rizst főzzük meg, a zöldbabot pedig pároljuk puhára. A hagymát vágjuk apróra, olajon futtassuk át, adjuk hozzá a darált húst, s addig pirítsuk, míg fehér és darabos nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a fokhagymát, szórjuk meg pirospaprikával, kevés őrölt köménnyel, és pár percig rotyogtassuk. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, aztán a következő sorrendben rétegezzük: rizs, zöldbab, hús, rizs, zöldbab. Közben a rétegekre kenjünk tejfölt is. A tetejére tejföl és bacon kerül, majd 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Elkészítési ideje e receptnek 5O perc, költsége pedig 12OO forint.

Parasztpecsenye juhtúrós burgonyával

Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb, só 20 dkg darált sertéshús

1 gerezd fokhagyma őrölt bors, pirospaprika 3 evőkanál olaj

a körethez:

60-70 dkg burgonya, só

5 dkg vaj

15 dkg juhtúró

2 dl tejföl

2 tojássárgája

1 csokor petrezselyem

A sertéscombot 4 egyforma szeletre vágjuk, alaposan kiverjük, besózzuk, és állni hagyjuk. A darált húst a tört fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával jól összedolgozzuk, majd négyfelé osztjuk. Minden hússzeletre l-l adag fűszeres húsvagdalékot halmozunk, majd a húst félbehajtjuk. Hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, és forró olajban mindkét felén szép pirosra sütjük. Ezután egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk, végül fedő nélkül zsírjára sütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Utána leszűrjük, lecsöpögtetjük, és a vajban megpirítjuk. A juhtúrót a tejföllel meg a tojások sárgájával simára dolgozzuk, az apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és a burgonyával összekeverjük. A húsokat félbevágva - hogy a töltelékük szépen látsszék - tálra fektetjük, és a juhtúrós burgonyával kínáljuk.

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Egy adag: 3340 kJ/799 kcal

 Italajánlat: mint az előételhez

 

Póréhagyma-krémleves

Hozzávalók:

2 szál póréhagyma

1 -1 sárgarépa és petrezselyemgyökér

3 evőkanál olaj

1 csapott evőkanál liszt só, őrölt bors

2 dl tejszín citromlé

A póréhagymát, a sárgarépát meg a gyökeret megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és az olajon kissé megpároljuk. A liszttel megszórjuk, kevergetve még néhány pillanatig a tűzön hagyjuk. Ezután kb. 1,5 liter vízzel fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk. Lefödve puhára főzzük, majd ha kissé kihűlt turmixoljuk vagy áttörjük. Végül a tejszínnel dúsítjuk, ha kell utána sózzuk, és citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Nem túl forrón, csészékben tálaljuk. Vajban pirított zsemlekockát is kínálhatunk hozzá.

Elkészítési idő: 35 perc

Egy adag: 1154 kJ/276 kcal

Italajánlat: száraz fehérbor, például somlói hárslevelű

 

Fekete-erdői kehely

Hozzávalók:

40 dkg fekete cseresznyéből készült befőtt 2-3 evőkanál édes likőr

1 csomag csokoládé ízű krémpor (főzés nélkül elkészíthető)

3 dl tej a tetejére:

2 dl tejszín

reszelt csokoládé és 4 szem cseresznye

A cseresznyét, kimagozzuk, majd a likőrrel meglocsolva félretesszük. A krémport a tejjel simára keverjük. A „pityókás" cseresznye felét a kelyhekben elosztjuk, majd a csokoládékrémmel befedjük. Először a maradék gyümölcsei, majd a keményre vert tejszínhabbal díszítjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk, (de olvasztva is rácsorgathatjuk), és l-l szép szem cseresznyével koronázzuk.

Elkészítési idő: 10 perc

Egy adag: 1309 kJ/313 kcal

Italajánlat: édes vörösbor, például portói

 

Forrás: recepttar.hu

Képek: anyafoz.hu és storyonline.hu

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.20.

Ma Tivadar napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés