hirdetés

Partnereink

Francia ételek ínyenceknek

hirdetés

Francia ételek ínyenceknek

Franciaországra jellemző hogy nagyon érdekes ételeket készítenek, kutatások szerint a franciák étkei néha bizarrak, néha pedig megfejthetetlenek.

Mi most senki hátán nem szeretnénk felborzolni a szőrt. Az olaszos ízek után most gondolatban elkalandozunk kicsit a francia tájra és megosztunk veled néhány remek fogást!

hirdetés

 

Koktélrákkal töltött avokádó

A következő hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez: 4 személyre, 4 avokádó, egy fél citrom leve, 2 mogyoróhagyma, 150 gramm koktélrák, 1 tojás sárgája, 2 evőkanál dijoni mustár, 40cl étolaj, petrezselyem, metélőhagyma, só, bors

Az elkészítés a következőképpen zajlik: Először is vegyük a majonéz elkészítését. A hozzávalóknak azonos hőmérsékletűnek kell lenni. Egy mélyebb tálban a tojás sárgáját, egy evőkanál mustárt sót, borsot összekeverjük, majd vékony sugárban az olajat hozz öntve összekeverjük mixergéppel. A majonézhez hozzáadjuk a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, a fél citrom levét, egy evőkanál mustárt és a koktélrákot, óvatosan összekeverjük. Félre teszünk 16 darab rákot a dekorációhoz. Az avokádókat hosszában kettévágjuk, óvatosan kivesszük a magját, majd a rákos majonézt beletöltjük. A félretett rákokat a tetejére helyezzük, majd megszórjuk a petrezselyemmel és a metélőhagymával. Hűtőben tároljuk.

Burgundi marhapörkölt

A következő hozzávalók kellenek az elkészítéséhez: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, 2 szegfűszeg, petrezselyem, liszt, olaj só,bors, burgundi vörösbor

Az előkészítéshez pedig szükséges még néhány lépés: A pörkölthúst 5 cm-es kockákra vágjuk, a sárgarépát vastag karikákra szeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apró szeletekre, a gombát szeletekre vágjuk.

Ezután következik a főzés: Egy megfelelő edényben felmelegítünk négy evőkanál olajat, beletesszük a darabokra vágott marhahúst és minden oldalon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, répát, majd lassú tűzön kevergetve kicsit megpirítjuk, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és jól összekeverjük. Ezek után lassan kevergetve, fokozatosan adjuk hozzá a vörösbort, egészen addig, míg 3/4 részben ellepi a húsunkat, majd vízzel felengedjük, hogy teljesen ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselymet, szegfűszeget, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. Kb. másfél órát főzzük lassú tűzön, néha megkeverjük. Ha már majdnem teljesen puha a hús, akkor beletesszük a gombát és még kb. 15 percet főzzük. Ha szükséges, akkor főzés közben egy kis vörösbort önthetünk hozzá. A burgundi marhapörköltet főtt burgonyával vagy tésztával tálaljuk.

 

Mediterrán francia lecsó

A francia konyha tipikus étele Dél-Franciaországból a mediterrán lecsó, azaz a ratatouille. A következő hozzávalókat kell megvásárolni: 2 padlizsán, 2 cukkini, 2 kaliforniai paprika, egy piros és egy zöld, 4 paradicsom, 1 nagyobb faj vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só , bors, olivaolaj.

Instrukciók az elkészítéshez: A zöldségeket megmossuk, majd a padlizsánt és a cukkinit 1 cm-es kockákra szeljük. A paprikát kibelezzük, felszeleteljük és szintén 1 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd a héját lehúzzuk, és szintén feldaraboljuk. A felszeletelt vöröshagymát egy kicsit megpirítjuk az olíva olajban, majd hozzáadjuk a finomra szelt fokhagymát és a többi zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk és lassú tűzön lefedve főzzük körülbelül 20 percet.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.26.

Ma Ervin napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés