hirdetés

Partnereink

Gyümölcsös receptek

hirdetés

Gyümölcsös receptek

A gyümölcsfogyasztás legalább annyira fontos az egészséges táplálkozás szempontjából, mint a zöldségfogyasztás. Azonban jellemzően kevés gyümölcsöt fogyasztunk. Használjuk fel ételeinkben, mutatjuk hogyan!

Ha megmaradt a mandarin, a banán vagy a barack, bátran készíthetünk belőlük édes vagy sós ételeket. Néhány recepttel segítünk felhasználni a gyümölcsöket!

Mandarinfagylalt

Hozzávalók: 60 dkg mandarin, 1 narancs, 10 dkg kristálycukor, 10 db kockacukor, 2,5 dl tejszín.

Elkészítés: Kinyomjuk a mandarin és a narancs levét, fém szűrőkanálon átszűrjük, és fazékba öntjük. A kockacukrot és a kristálycukrot is a fazékba tesszük, a tűzre helyezzük, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután levesszük a tűzről a szirupot, és fél órán át hűtőszekrényben hűtjük. Lazán felverjük a habot, majd finoman elvegyítjük a mandarinsziruppal. A keveréket fagylaltgépbe öntjük, és a gyártó szerint előírt fagyasztási utasítások szerint fagyasztjuk. Amennyiben nem rendelkezünk fagylaltgéppel, az alábbiak szerint járunk el: a fentiek szerint elkészítjük a keveréket, és hagyjuk kihűlni. Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük. A keveréket fém jégtartóba öntjük, és több mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel! A keveréket visszaöntjük a jégtartóba, s a kívánt állag eléréséig (kb. 1 óra) a mélyhűtőben tartjuk.

Őszibarackos kacsamell áfonyaszósszal

Hozzávalók: 2 db. bőrös kacsamell–filé (80 dkg), só, bors, gyömbér, 3 evőkanál olaj, 8 db. őszibarack (vagy kompót), 2 dl vörösbor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 12 dkg áfonyadzsem, 1–2 kávéskanál tejszín.

Elkészítés: A kacsamell– filéket 4 darabra vágjuk, bőrüket bekockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük gyömbérporral. Bőrös oldalukkal lefelé 3 evőkanál forró olajban, fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Áttesszük egy alufóliával bélelt tepsibe, bőrével felfelé és 20 percig sütjük. 4 db. felezett őszibarackot legyezőszerűen bevagdosunk, a többit elnegyedeljük. A pecsenye levét zsírtalanítjuk, 2 dl vörösbort öntünk hozzá és tovább forraljuk. Hozzáadjuk az áfonyadzsemet, az 1 dl kompótlével elkevert 1 evőkanálnyi keményítőt és éppen csak összeforraljuk. A kacsamelleket egy tálra helyezzük, a baracklegyezőkkel körítjük, végül leöntjük áfonyaszósszal. Kevés tejszínnel díszítjük. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá.

Sült banán narancsmártással

Hozzávalók: 3 db narancs, 12 dkg vaj (ebből 8 dkg a sütéshez kell), 1 evőkanál finomliszt, 1 fél citromból nyert citromlé, 12 dkg cukor, 4 db banán.

Elkészítés: A negyedekre vágott banánokat serpenyőben vajon megpirítjuk. Lereszeljük a narancsok héját a durvábbik reszelőfogon, kicsavarjuk a levüket. A vajból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadjuk a narancsok levét, egy fél citrom levét, a narancsok lereszelt héját, és a lécsavarásnál a facsarón maradt narancsrostokat a magok nélkül, a cukrot, összeforraljuk, míg a kellő sűrűséget eléri.

Képek: pecsma.hunosalty.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 07.17.

Ma Endre, Elek napja van.

A Paramount Channelen is tombol a szünidei vakáció!

Ez a nyár is felejthetetlennek ígérkezik a Paramount Channel nézői számára! A mozis csatorna az iskolai szünetben a fiatalabb generációkra is gondol: ...

  • 2018-07-17 13:20
Pénztárca helyett karkötő a fesztiválon

A Mastercard bejelentette, hogy a ma induló EFOTT fesztivál fizetőeszköze az EFOTT Prepaid Karkötő lesz. Az egyérintéses kártyákhoz hasonlóan működő d...

  • 2018-07-17 09:54
Dolce vita gyorstalpaló a szürke hétköznapok ellen

Az olaszokról általában az elegancia, a könnyedség, a gasztronómia szeretete, na meg a hangos gesztikuláció jut eszünkbe. Bár Itáliában sem olajbogyób...

  • 2018-07-17 08:17
Egyedülálló felmérés térképezte fel a női lét legfontosabb aspektusait

Családcentrikusabbak a magyar nők a nyugat-európai társaiknál – ez derül ki a Richter a Nőkért Index reprezentatív kutatásából. Nehezen tudnak ugyanak...

  • 2018-07-14 18:21
Ilyen a biztonságos nyári napozás!

A napfénynek sokféle jótékony hatását ismerjük: javítja kedélyállapotunkat, vérnyomáscsökkentő, erősíti a csontokat, és segíti a minőségi alvást. A na...

  • 2018-07-14 14:38

hirdetés

OHMYDEER Fesztivál – Ahol még a vadak az urak

Idén augusztusban egy rendkívül izgalmas koncepcióval indul Magyarország első különleges “erdőfesztiválja”, az OHMYDEER. Az augusztus 31. és szeptembe...

  • 2018-07-14 11:07
5+1 sikerfilm egy cseppnyi Skóciával

Mesébe illő zordon tájak, sejtelmes kastélyok, végtelen tavak: a fenséges skót vidék mindenképpen megér egy körutazást, de ha idén nyáron csak a szobá...

  • 2018-07-14 08:11
Töltött nyári tök kapormártással

Nincs annál jobb, amikor nyáron tányérunkra kerül egy finom, rakott nyári tök. A könnyed ebéd vagy vacsora kiváló kísérője a kapormártás. Jöjjön hát M...

  • 2018-07-10 14:51
Újjászületett a margitszigeti gyógy- wellness szálloda

A margitszigeti gyógy- wellness szálloda halljába belépve különleges látvány tárul a szemünk elé – nemrég fejeződött be ugyanis a hotel nagyszabású fe...

  • 2018-07-10 14:39
Strandálló hajápolás

Könnyen lehet tartós hajkárosodás egy kiadós strandolás vége, ha nem vagyunk elővigyázatosak. A tűző nap, a klóros medencevíz vagy éppen a sós tengerv...

  • 2018-07-10 11:27

Minden cikk

hirdetés

hirdetés