hirdetés

Partnereink

Gyümölcsös receptek

hirdetés

Gyümölcsös receptek

A gyümölcsfogyasztás legalább annyira fontos az egészséges táplálkozás szempontjából, mint a zöldségfogyasztás. Azonban jellemzően kevés gyümölcsöt fogyasztunk. Használjuk fel ételeinkben, mutatjuk hogyan!

Ha megmaradt a mandarin, a banán vagy a barack, bátran készíthetünk belőlük édes vagy sós ételeket. Néhány recepttel segítünk felhasználni a gyümölcsöket!

Mandarinfagylalt

Hozzávalók: 60 dkg mandarin, 1 narancs, 10 dkg kristálycukor, 10 db kockacukor, 2,5 dl tejszín.

Elkészítés: Kinyomjuk a mandarin és a narancs levét, fém szűrőkanálon átszűrjük, és fazékba öntjük. A kockacukrot és a kristálycukrot is a fazékba tesszük, a tűzre helyezzük, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután levesszük a tűzről a szirupot, és fél órán át hűtőszekrényben hűtjük. Lazán felverjük a habot, majd finoman elvegyítjük a mandarinsziruppal. A keveréket fagylaltgépbe öntjük, és a gyártó szerint előírt fagyasztási utasítások szerint fagyasztjuk. Amennyiben nem rendelkezünk fagylaltgéppel, az alábbiak szerint járunk el: a fentiek szerint elkészítjük a keveréket, és hagyjuk kihűlni. Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük. A keveréket fém jégtartóba öntjük, és több mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel! A keveréket visszaöntjük a jégtartóba, s a kívánt állag eléréséig (kb. 1 óra) a mélyhűtőben tartjuk.

Őszibarackos kacsamell áfonyaszósszal

Hozzávalók: 2 db. bőrös kacsamell–filé (80 dkg), só, bors, gyömbér, 3 evőkanál olaj, 8 db. őszibarack (vagy kompót), 2 dl vörösbor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 12 dkg áfonyadzsem, 1–2 kávéskanál tejszín.

Elkészítés: A kacsamell– filéket 4 darabra vágjuk, bőrüket bekockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük gyömbérporral. Bőrös oldalukkal lefelé 3 evőkanál forró olajban, fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Áttesszük egy alufóliával bélelt tepsibe, bőrével felfelé és 20 percig sütjük. 4 db. felezett őszibarackot legyezőszerűen bevagdosunk, a többit elnegyedeljük. A pecsenye levét zsírtalanítjuk, 2 dl vörösbort öntünk hozzá és tovább forraljuk. Hozzáadjuk az áfonyadzsemet, az 1 dl kompótlével elkevert 1 evőkanálnyi keményítőt és éppen csak összeforraljuk. A kacsamelleket egy tálra helyezzük, a baracklegyezőkkel körítjük, végül leöntjük áfonyaszósszal. Kevés tejszínnel díszítjük. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá.

Sült banán narancsmártással

Hozzávalók: 3 db narancs, 12 dkg vaj (ebből 8 dkg a sütéshez kell), 1 evőkanál finomliszt, 1 fél citromból nyert citromlé, 12 dkg cukor, 4 db banán.

Elkészítés: A negyedekre vágott banánokat serpenyőben vajon megpirítjuk. Lereszeljük a narancsok héját a durvábbik reszelőfogon, kicsavarjuk a levüket. A vajból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadjuk a narancsok levét, egy fél citrom levét, a narancsok lereszelt héját, és a lécsavarásnál a facsarón maradt narancsrostokat a magok nélkül, a cukrot, összeforraljuk, míg a kellő sűrűséget eléri.

Képek: pecsma.hunosalty.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.26.

Ma Evelin, Fülöp napja van.

Gluténmentes termékeket fejleszt a SPAR

Hosszú távra tervezi az együttműködését a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete (LÉOE) és a SPAR Magyarország, melynek keretében haz...

  • 2018-05-23 13:58
Varázsfonalakkal fiatalodhatunk

Ugye nagyszerű lenne, ha egy tündér arckontúrjainkat mesebeli varázsfonalakkal húzná vissza a régi helyükre? Ha arcvonásainkat villámgyorsan és fájdal...

  • 2018-05-23 10:07
Falszínek itthon és a nagyvilágban

A Poli-Farbe festékgyár piaci ismeretei alapján 2018/2019-ben számos olyan nemzetközi trend figyelhető meg, amelyek a falfestésre is nagyban kihatnak.

  • 2018-05-23 07:49
Camila Cabello londoni koncertjére repít az MTV!

Camila Cabello június 12-én Londonban tart nagykoncertet, napra pontosan öt hónappal első szólólemeze, a Camila debütálása után. A magyar MTV és Sony ...

  • 2018-05-22 21:02
Szárnyakat kap az ikonikus Rubik kocka

Vakmerő extrém sportokat követően legendás magyar logikai játék mellé áll a Red Bull. A világszerte ismert energiaital márka ezúttal a Rubik kockának ...

  • 2018-05-22 20:26

hirdetés

Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepr...

  • 2018-05-22 16:54
A jó humor teszi igazán emlékezetessé a filmeket?

A Mastercard a cannes-i filmfesztivál hivatalos partnereként végzett kutatást, melyből kiderül: a magyarok a két főszereplő találkozását szeretik a le...

  • 2018-05-22 15:47
Simább dekoltázs feltöltéssel

A nyári szezon spagetti pántos ruháiban vagy a kivágott felsőkben dekoltázsunk megkerülhetetlenül a pillantások kereszttüzébe kerül.

  • 2018-05-21 17:54
Falfestés színnel, lélekkel

Fagylaltszínekkel, a Szalmarózsa stílusos eleganciájával, a különböző árnyalatok játékos eklektikájával és a kreatív önkifejezés lehetőségével köszönt...

  • 2018-05-21 15:26
Köszönésben és mosolygásban világszínvonalon állnak a magyar eladók

Világszínvonalon teljesítenek a magyar eladók és a kormányhivatalokban dolgozók a köszönés tekintetében. A Föld ötven országára kiterjedő felmérésben ...

  • 2018-05-21 12:15

Minden cikk

hirdetés

hirdetés