Így készül a legfinomabb gyümölcsös krémleves
hirdetés
A tavasz nem csak kivirágzott fákat és napsütést von maga után. Hiszen ebben az időszakban az ételek is megváltoznak az asztalon. Végre búcsút lehet mondani a nehéz teleknek, friss zöldségek és gyümölcsök váltják fel. Hasznos recepteket készíthetsz el az egész család számára, amely megerősíti az immunrendszert.
Ahogy beköszöntött a tavasz, az ételek is megváltoznak az asztalunkon. Színre lépnek a zöldségek és gyümölcsök. Itt van pár recept, amelyet bátran el lehet készíteni.
hirdetés
Almás sárgadinnye krémleves
Következő hozzávalókat kell beszerezni: 1.5 kg sárgadinnye, 1.5 teáskanál gyümölcscukor, 4 dl habtejszín, 4 db alma.
Az elkészítése a következő módon készül: Összevágod a sárgadinnye belét, majd lehámozod, összevágsz 2 almát. A belét turmixolod. Hozzákevered a tejszínt és a cukrot, hogy homogén legyen. Lehámozod, majd kockákra vagy karikára vágod a maradék almát és minden tányérba fél-fél almányit belehelyezel. Ráöntöd a levest, és hűtőbe teszed, hogy hideg legyen.
Áfonyás muffin
A következő hozzávalók szükségesek: 25 dkg finomliszt, 5 ek cukor, 1 dl napraforgó olaj, 2 db tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 10 dkg áfonya, 25 dkg krémtúró, 1 teáskanál cukor, 2 dl habtejszín, 1 citromból nyert citromhéj, 1 ek zselatin.
Az elkészítés a következő módon zajlik: Sütőporig összekevered a hozzávalókat. Az áfonyát alaposan megmosod és félbevágod a szemeket. 12 db szemet félreteszel a díszítéshez. A többit a tésztába kevered. Muffin tepsibe kanalazd a tésztát, és előmelegített sütőben készre sütöd. Közben elkészíted a túrókrémet: a krémtúróhoz hozzáadod a reszelt citromhéjat, majd édesíted. A zselatint langyos kevés vízben feloldod, és a túróhoz kevered. A habtejszínt kemény habbá vered és összevegyíted a túróval. Amíg a muffinok hűlnek, hűtőben tárold a krémet. A túrókrémet a kihűlt muffinok tetejére kanalazd és a közepére 1 áfonyát tehetsz.
Különböző pácolt húsok
A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz: 1 dl balzsamecet, 3 ek ketchup, 2 ek cukor, 1 ek chiliszósz, bors ízlés szerint.
A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz: 1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek szójaszósz, 0.5 ek cukor, 1 kk gyömbér, 3 gerezd fokhagyma.
Paprikás pác sertéshúshoz a hozzávalók:0.5 dl olívaolaj, 2 kk mustár, 1 dl tej, 0.5 ek ételízesítő, 1 közepes db hegyes erős paprika.
Barna pác sertéshúshoz hozzávalók: 5 ek ketchup, 5 ek méz, 3 ek szójaszósz, 0.5 dl olívaolajjal.
Joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz a hozzávalók: 2 dl joghurt, só ízlés szerint, 0.5 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma.
Worcester pác sertéshúshoz, marhahúshoz a hozzávalók: 1 ek worcestershire-szósz, 0.5 dl fehérborecet, 2 ek mustár, 0.5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 teáskanál chiliszósz, őrölt babérlevél ízlés szerint, bors ízlés szerint.
Az elkészítés: A kiválasztott pác hozzávalóit összekevered. Egy-egy pác mennyisége kb. 50 dkg húshoz elég. A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal. Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. Sütés előtt besózzuk a húst.
Hátszín krémes idényzöldségekkel
A következő hozzávalók szükségesek: 220 g marha hátszín, 2 dl főzőtejszín, 1 dl fehérbor, 15 gerezd fokhagyma, 10 dkg brokkoli, 10 dkg kelbimbó, 10 dkg sárgarépa, 3 dl napraforgó olaj (a konfitáláshoz), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, petrezselyem, 10 g vaj
Az elkészítése következő módon zajlik: Krémes zöldségek készítése: A 15 gerezd fokhagymát a zsiradékban lekonfitálsz. A zöldségeket leblanchirozod sós vízben. A fehérbort forralod a felére. Majd hozzáöntöd a tejszínt, ezt összeforralod. Majd a konfitált fokhagymákkal és fagyos vajkockákkal sűríted mixer segítségével. A blanchirozott zöldségeket beleforgatod, és míg átmelegszenek, sütheted a húst. A steaket sózod és borsod, forró serpenyőben kérgezd minden oldalát. majd 100 fokos sütőben 10 percig hagyd. Ha jobban meg akarnád sütni, akkor maximum 15 percig húzhatod.
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
Paprikakrémleves egyszerűen!
Könnyű és puha túrógombóc
Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
Elindult az Országos Bortúra!
Édes Valentin-nap egészségesen





















