Így készül a legfinomabb gyümölcsös krémleves
hirdetés
A tavasz nem csak kivirágzott fákat és napsütést von maga után. Hiszen ebben az időszakban az ételek is megváltoznak az asztalon. Végre búcsút lehet mondani a nehéz teleknek, friss zöldségek és gyümölcsök váltják fel. Hasznos recepteket készíthetsz el az egész család számára, amely megerősíti az immunrendszert.
Ahogy beköszöntött a tavasz, az ételek is megváltoznak az asztalunkon. Színre lépnek a zöldségek és gyümölcsök. Itt van pár recept, amelyet bátran el lehet készíteni.
hirdetés
Almás sárgadinnye krémleves
Következő hozzávalókat kell beszerezni: 1.5 kg sárgadinnye, 1.5 teáskanál gyümölcscukor, 4 dl habtejszín, 4 db alma.
Az elkészítése a következő módon készül: Összevágod a sárgadinnye belét, majd lehámozod, összevágsz 2 almát. A belét turmixolod. Hozzákevered a tejszínt és a cukrot, hogy homogén legyen. Lehámozod, majd kockákra vagy karikára vágod a maradék almát és minden tányérba fél-fél almányit belehelyezel. Ráöntöd a levest, és hűtőbe teszed, hogy hideg legyen.
Áfonyás muffin
A következő hozzávalók szükségesek: 25 dkg finomliszt, 5 ek cukor, 1 dl napraforgó olaj, 2 db tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 10 dkg áfonya, 25 dkg krémtúró, 1 teáskanál cukor, 2 dl habtejszín, 1 citromból nyert citromhéj, 1 ek zselatin.
Az elkészítés a következő módon zajlik: Sütőporig összekevered a hozzávalókat. Az áfonyát alaposan megmosod és félbevágod a szemeket. 12 db szemet félreteszel a díszítéshez. A többit a tésztába kevered. Muffin tepsibe kanalazd a tésztát, és előmelegített sütőben készre sütöd. Közben elkészíted a túrókrémet: a krémtúróhoz hozzáadod a reszelt citromhéjat, majd édesíted. A zselatint langyos kevés vízben feloldod, és a túróhoz kevered. A habtejszínt kemény habbá vered és összevegyíted a túróval. Amíg a muffinok hűlnek, hűtőben tárold a krémet. A túrókrémet a kihűlt muffinok tetejére kanalazd és a közepére 1 áfonyát tehetsz.
Különböző pácolt húsok
A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz: 1 dl balzsamecet, 3 ek ketchup, 2 ek cukor, 1 ek chiliszósz, bors ízlés szerint.
A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz: 1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek szójaszósz, 0.5 ek cukor, 1 kk gyömbér, 3 gerezd fokhagyma.
Paprikás pác sertéshúshoz a hozzávalók:0.5 dl olívaolaj, 2 kk mustár, 1 dl tej, 0.5 ek ételízesítő, 1 közepes db hegyes erős paprika.
Barna pác sertéshúshoz hozzávalók: 5 ek ketchup, 5 ek méz, 3 ek szójaszósz, 0.5 dl olívaolajjal.
Joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz a hozzávalók: 2 dl joghurt, só ízlés szerint, 0.5 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma.
Worcester pác sertéshúshoz, marhahúshoz a hozzávalók: 1 ek worcestershire-szósz, 0.5 dl fehérborecet, 2 ek mustár, 0.5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 teáskanál chiliszósz, őrölt babérlevél ízlés szerint, bors ízlés szerint.
Az elkészítés: A kiválasztott pác hozzávalóit összekevered. Egy-egy pác mennyisége kb. 50 dkg húshoz elég. A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal. Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. Sütés előtt besózzuk a húst.
Hátszín krémes idényzöldségekkel
A következő hozzávalók szükségesek: 220 g marha hátszín, 2 dl főzőtejszín, 1 dl fehérbor, 15 gerezd fokhagyma, 10 dkg brokkoli, 10 dkg kelbimbó, 10 dkg sárgarépa, 3 dl napraforgó olaj (a konfitáláshoz), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, petrezselyem, 10 g vaj
Az elkészítése következő módon zajlik: Krémes zöldségek készítése: A 15 gerezd fokhagymát a zsiradékban lekonfitálsz. A zöldségeket leblanchirozod sós vízben. A fehérbort forralod a felére. Majd hozzáöntöd a tejszínt, ezt összeforralod. Majd a konfitált fokhagymákkal és fagyos vajkockákkal sűríted mixer segítségével. A blanchirozott zöldségeket beleforgatod, és míg átmelegszenek, sütheted a húst. A steaket sózod és borsod, forró serpenyőben kérgezd minden oldalát. majd 100 fokos sütőben 10 percig hagyd. Ha jobban meg akarnád sütni, akkor maximum 15 percig húzhatod.