Karcsúsító saláták maximum 400 kalória értékkel
hirdetés
Manapság egyre többen mondhatják magukat túlsúlyosnak, kórósan elhízottnak és ennek nagy része saját lustaságunk, hiszen nem figyelünk oda a megfelelő táplálkozásra, a mozgásra. Nem kell mindig mást okolni, mert igenis hibásak, sőt a legnagyobb bűnösök mi vagyunk testsúlyunk szaporodásáért és hízásért.
Végre itt az ideje, hogy komolyan vegyük azt, amennyiben súlyunk egyre több egészségünk, testünk, szervezetünk egyre nagyobb veszélynek van kitéve. El kell gondolkodnunk azon, hogy mit választunk? A hatalmas lakomákat egészségtelenül, vagy azt, hogy odafigyelünk magunkra és ezáltal évekkel meghosszabbíthatjuk életünket, amiket a családunkkal tölthetünk.
hirdetés
Szerencsére egyre több, nagyobb azoknak az embereknek a száma, akik belátják, hogy fontosabb az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás, mint a nagy szaftos, szószos húsok, a határtalan mennyiségű szénhidrát. Azoknak akik, oda figyelnék az étkezésre, elhatározták, hogy változtatnak életmódjukon, étrendjükön, kihagyhatatlanok a remek saláta receptek.
A következőkben néhány olyan remek, isteni finom és laktató saláta receptet szeretnék megismertetni mindenkivel, aminek elkészítése borzasztó egyszerű, azonban 400 kalória alatt marad a tápértéke.
Cézár saláta
Ki ne hallott volna már az egész világon elhíresült Cézár salátáról, ami remek főétel, köret, vacsora is lehet. Határtalanul egészséges, azonban ugyan ennyire finom is.
A Cézár saláta minden étteremnek a menüjében van, azonban te is elkészítheted otthon egyszerűen és teljesen friss alapanyagokból. Itthon rengeteg változata ismeretes, de én az eredeti receptet szeretném bemutatni. Tehát:
Hozzávalók: 2 szép közeper római saláta, 25 dkg reszelt parmezán sajt, 20 dkg. kruton, 6 gerezd fokhagyma, 2,5 dl olívaolaj. Az öntethez: 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olívaolaj, 2 db. szardella, fél citrom leve, mustár, bors, 1 ek vörösborecet, 2 ek worcestershire-szósz, 3 db tojássárgája, 5 dkg. Parmezán sajt, só
Elkészítés: A salátát jó alaposan mossuk meg, csepegtessük le. Eközben készítsük el a kruton, vagyis a kenyér vagy bagett kockákat. A kenyeret vágjuk fel kockára és fokhagymás olívaolajban pirítsuk meg. A szószhoz a pürésített fokhagymát tegyük egy nagy tálba, majd a szardellát, és kézi munkával aprítsuk fel, majd csavarjuk bele fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele egy evőkanál mustárt, egy ek vörösborecetet, 2 ek wocestershire szószt, és keverjük jó alaposan össze. Ehhez lassan adagolva csorgassuk hozzá az olívaolaját, keverjük jó alaposan össze, hogy homogén legyen, majd adjuk hozzá a 3 tojássárgáját. Amikor a szósz kész van keverjük bele a kenyérkockák felét, majd a salátaleveleket, forgassuk alaposan össze, majd tányérra szedve tegyük rá a maradék kenyérkockát, és szórjuk meg parmezánnal.
Görögsaláta
Állítom, az egyik legfinomabb saláta a Görög saláta, amely zamataival mindenki levesz a lábáról. Elkészítése semmilyen szaktudást nem igényel, de az íz élmény annál nagyobb. Nem szabad kihagynunk és ne feledjük ez is 400 kalória alatt van.
Hozzávalók: a salátához kell 4 nagydarab lédús paradicsom, egy kígyóuborka, 4 kisebb fej lila hagyma, 20 dkg olívabogyó és 125 dkg Feta sajt, az öntethez 4 ek olívaolaj, 1 púpozott kanál bazsalikom és egy kisebb citrom leve. Elkészítés: ennél egyszerűbb művelet nincs is, mindent mossunk meg jó alaposan, majd vágjuk fel kockákra és enyhén sózzuk be. Készítsük el szószt: csavarjuk ki egy kisebb citrom levét egy tálkába, majd tegyük hozzá az olívaolajat és a púpozott ek bazsalikomot. Amikor ezzel készen vagyunk, öntsük rá a salátára, forgassuk össze, majd a tetejét szórjuk meg feta sajttal és olívabogyóval.
Válassza ki mindenki maga, mit szeretne enni a diéta folyamán, de ezek és az ehhez hasonló saláták mindenkinek elnyerik majd a tetszését és akár vendégváróként is el lehet készíteni őket.
Jó étvágyat!