hirdetés

Partnereink

Készíts olcsó, de finom krémleveseket!

hirdetés

Készíts olcsó, de finom krémleveseket!

A krémlevesről mindig a franciák jutnak az eszünkbe, akik nagyon finoman készítik el a különféle krémleveseket, nem mellesleg gusztusosan is tudják tálalni. Összeválogattunk néhány remek krémleves receptet, amiből akár ezen a héten is elkészíthetünk egyet-kettőt.

A krémleves laktatós, mégis hamar lemegy, ráadásul gazdagon zöldségekkel készül. Nagyon finom és feldobja a hétköznapi étkezéseket. Nézd meg, hogy néhány zöldségből milyen remek krémleves készülhet! A hozzávalók két főre lesznek megadva minden egyes recept esetén.

hirdetés

 

Sült paprika-krémleves

Hozzávalók: 0,5 kg kápia paprika, 3 dl csirke alaplé, 1 db salottahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 ek olívaolaj, só és fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt).

Elkészítés: A paprikát 220 fokon megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, többször megforgatva). Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját. A magházát, magokat és ereket úgyszintén. A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük az alaplével. Mikor forr, beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát (néhányat félreteszünk a díszítéshez). Turmixban mixeljük, a tejföl hozzáadásával. Visszatesszük a tűzhelyre, sóval és borssal ízesítjük és egyet forralunk rajta.

 

Avokádó krémleves

Hozzávalók: 2 db avokádó (kisebb, érett), 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva), 3 dkg vöröshagyma (finomra vágva), 1 ek vaj, 100 ml fehérbor, 800 ml zöldség alaplé, 100 g habtejszín, só ízlés szerint (tengeri), 5 csepp méz (ízlés szerint), fehérbors ízlés szerint, 40 ml Martini Rosso (vagy Noilly Prat), 2 2 db közepes paradicsom.

Elkészítés: Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk félbe, és szedjük ki a magot. Vágjuk kockákra a gyümölcsöt. Forrázzuk le a paradicsomot, hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk kis kockákra. Pároljuk meg a vajban a hagymát és a fokhagymát. Öntsük fel fehérborral és levessel, főzzük 5 percig. Keverjük bele a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal, mézzel és Noilly Prat-tel. Turmixoljuk össze a levest. Tegyük bele az avokádó kétharmadát, majd turmixoljuk újra össze. Forrósítsuk fel újra a levest, de már ne főzzük. A paradicsom- és a megmaradt avokádó kockákat röviddel a tálalás előtt tegyük a levesbe.

 

Petrezselyem krémleves

Hozzávalók: 3 közepes db fehérrépa, 3 ek olívaolaj, 4 csokor petrezselyem, 1 db leveskocka (bio zöldségleveskocka), 1 csipet fekete bors (frissen őrölt), 1 csipet szerecsendió (frissen őrölt), 7 dl víz.

Elkészítés: A petrezselyemgyökereket megtisztítjuk, kisebb darabokra felvágjuk. Az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a zöldséget, 1-2 percig pirítjuk, hozzáadjuk a bio kockát, összekeverjük, és felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és puhára főzzük. Ezalatt a petrezselyemzöldet megmossuk, és a szárakat vágjuk le a levelekről. Ha megfőttek a gyökérdarabkák, tegyük hozzá a szárakat és turmixoljuk össze. Ha túl sűrű lenne a leves, hígítsuk újból forrásban levő vízzel, és forraljuk össze. Ekkor tegyük bele a leveleket, frissen daráljunk rá feketeborsot, reszeljünk bele szerecsendiót, újból turmixoljuk amennyire csak lehet, de ezekkel már ne forraljuk! Ízlés szerint még sózhatjuk is. Pár egészben hagyott petrezselyem levéllel díszítve tálalhatjuk.

 

Mentás zöldborsó krémleves

Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek olívaolaj, 35 dkg zöldborsó, 1 kis db sárgarépa, 1.5 l zöldség alaplé, só és bors ízlés szerint, szerecsendió és petrezselyem ízlés szerint, 2 dl főzőtejszín, 1 marék menta (10 levél).

Elkészítés: Olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk. Ha a borsó elkezdett ráncosodni, felöntjük a zöldséglevessel, hozzáadjuk a petrezselymet, a szerecsendiót, sózzuk (ha szükséges, mert lehet, hogy a levesünkben van elég só), borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük a zöldségeket. Ha a borsó és a répa is megpuhult, botmixer segítségével pépesítjük a zöldségeket, majd szitán átszűrjük a levet, és újra visszatesszük a tűzre. A tejszínt egy kancsóba öntjük, majd fokozatosan hozzákanalazzuk a forró levest. Ezzel a módszerrel megakadályozzuk, hogy a tejszín kicsapódjon. Amikor már eléggé felmelegedett a tejszín, akkor visszaöntjük a leveshez, és lassú tűzön tovább főzzük. Fontos, hogy szinte csak összemelegíteni kell, forralni nem! Legvégül levesszük a tűzről, a mentaleveleket összetépkedjük, majd hozzáadjuk a zöldborsóleveshez, és botmixerrel újra összeturmixoljuk.

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.28.

Ma Valéria napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés