hirdetés

Partnereink

Két remek megoldás desszertekhez és pudingokhoz

hirdetés

Két remek megoldás desszertekhez és pudingokhoz

Borhabról és angol krémről fog szólni a mai cikkünk. Két olyan remek megoldást mutatunk be, amivel izgalmasabbá tehetünk bármilyen natúr desszertet, gyümölcskenyeret, pudingot, és még sorolhatnánk!

Borhab a tortákra, édes kekszek mellé!

hirdetés

Ezt a könnyű, habos öntetet tálalhatjuk meleg pudingok vagy torták tetején, meleg gyümölcskompóttal, vagy poharakban édes kekszek kíséretében. Azonnal elkell fogyasztani – ugyanis összeesik – ha állni hagyjuk -, de minden mást előre el lehet készíteni, hogy a borhab utolsó percekre maradhasson.

Hozzávalók 4-6 személyre: 4 tojássárgája, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl desszertbor, 2 evőkanál víz.

Elkészítés: Tegyük valamennyi hozzávalót egy tűzálló tálba, amit egy forrásban lévő vízzel töltött lábos fölé helyezünk, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen a vízbe. Elektromos vagy kézi habverővel körülbelül 5 percig verjük a keveréket, amíg nagyon sűrű és habos nem lesz – akkor jó, ha a habverő „szálat húz”, amikor kiemeljük a tálból. Vegyük le a tálat a lábasról, és további 2 percig verjük a habot. Kanalazzuk a borhabot poharakba vagy egy meleg kancsóba, és azonnal tálaljuk.

Van ám más változata is. aAzabaglionét például – egy klasszikus olasz desszertet – a fentiek szerint készítsük el, de marsalát használjunk a desszertbor helyett. Poharakban tálaljuk cantuccini vagy biscotti nevű kekszféleségekkel. Hideg borhabhoz vegyük le a tálat a lábasról, helyezzük egy nagy tál jéghideg víz fölé, és addig verjük a habot, amíg le nem hűl. Krémesebb ízért tálalás előtt keverjünk bele 1 dl kissé felvert tejszínt. A hideg borhabot puha gyümölcssalátához vagy vaníliás vajas kekszekkel tálaljuk.

Angol krém – az ízlelőbimbók páratlan kényeztetése!

A sima, tejszínes és természetes vaníliával ízesített igazi angol krém igencsak különbözik a legtöbb készen vett vagy instant változattól. Nagyon finom forró gőzölt pudingokkal, gyümölcspitékkel és – tortákkal, és jó alap a legjobb házi készítésű vaníliafagylalthoz is. A recept egyszerű, a krém két napig eltartható, és ha előre elkészítjük, jól újramelegíthető. Remek alapot jelent különböző ízesítésű krémváltozatokhoz is.

Hozzávalók 6dl angol krémhez: 1 vaníliarúd, 3 dl zsíros tej, 3 dl tejszín, 6 tojássárgája, 2,5 dkg kristálycukor (elhagyható).

Elkészítés: Vanília-rudat hosszában hasítsunk fel egy éles kés hegyével. Tegyük egy lábosba a tejjel meg a tejszínnel, és lassan forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 15 percig. A tojássárgákat a cukorral verjük fel egy tálban kézi habverővel. Vegyük ki a vanília rudat a lábosból, kaparjuk ki a belsejét, és adjuk hozzá a tejes keverékhez. Öntsük a tejes keveréket a tojásra, és alaposan keverjük el. Öntsük vissza a folyadékot a közben elmosott lábosba, és lassú tűzön, állandó keverés mellett főzzük addig, amíg vastagon be nem vonja a fakanál hátát. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe, de ne növeljük a hőmérsékletet a főzés felgyorsítása érdekében, mert a mártás összeugorhat. Melegen tálaljuk. Ha le akarjuk hűteni, a krémet öntsük egy tálba, és a felszínét vékony rétegben szórjuk meg kristálycukorral. Helyezzünk rá egy zsírpapírból kivágott körlapot, hogy ne képződjön bőr a felszínén. Amint lehűlt, tegyük be a hűtőbe.

Könnyebb krémhez tejet használjunk a tejszín helyett is. Csokoládés krémhez hagyjuk ki a vaníliarudat, és forraljuk fel a tejet, mielőtt a cukros tojássárgákra öntjük. Szórjunk bele 5 dkg apróra vágott étcsokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Kávés krémhez adjunk hozzá 1 evőkanál instant presszókávéport a tejhez, amikor melegítjük.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.25.

Ma Márk napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés